Tvář bolševismu

Tvář bolševismu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251517/bmid_tvar-bolsevismu-251517.jpg 1 1 1

Pavel Jurijev líčí bez příkras smutnou skutečnost podle své dlouholeté zkušenosti, jíž jako mladý člověk a někdejší komunista prošel, a nakonec nutně došel k závěru, že Sovětský svaz nejen není rájem pracujícího člověka, ale že je to svět naprostého bezpráví, duši ubíjející bídy, násilného odpravování lidí, že je to pravé peklo, jehož hrůzy nemůže Evropan pochopit, a proto jim často nechce ani věřit. Autor knížky nepatří k lidem, kteří plivají na svůj prožitý včerejšek jen proto, že se dostanou na druhou stranu barikády. Neskresluje skutečnosti proto, že by se snad chtěl někomu zalíbit. Pavel Jurijev hovoří prostě, ale z vnitřního přesvědčení, bez zbytečného pathosu, ale s náležitým důrazem. V tomto pojetí jeho práce je také velká síla a přesvědčivost jeho argumentace.... celý text

Přidat komentář

winer12369
14.09.2015 odpad!

Když se mi tato brožura dostala do ruky, očekával jsem objektivní kritiku komunismu. To mě však přešlo již po přečtení předmluvy, kde je uvedeno, že "kniha" vychází v rámci jakési "České ligy proti bolševismu". Bohužel o autorovy se dozvídáme pouze to, že se jedná o sovětského novináře a bývalého komunistu. Samotná předmluva pak není ani nikým podepsána. Již po pár stránkách je cítit, že výtisk je pravicově zaměřen. Autor chrlí příklady zrůdnosti jednání NKVD, uvádí příklady osob z různých oblastí, ale již se neobtěžuje nijak doložit pravdivost svých tvrzení, s tím si ovšem nedělá hlavu po celou dobu. Dalším nedostatkem jsou pravopisné chyby, ty se vyskytují prakticky v každém odstavci a za větu: " ... placení agenti NKVD uřízli nos, uši, rty a vypíchali oS", by si měl vydavatel nafackovat. Odpad je podle mne na místě, ale to neznamená, že nedoporučuji k přečtení, ba naopak je zde vidět snaha o manipulování společenského mínění.

Závěrem mě napadá, proč se toto dílo vydává poprvé až v roce 2015, když bylo sepsáno (údajně) již v roce 1945. Vcelku slušný obrázek si uděláte, pokud nahlédnete do nakladatelství Bodyartbook.cz a prohlídnete si jimi vydávané tituly, mezi kterými jsou perly jako: "Židovské rituální vraždy", "Norimberské zákony", a podobné.

Štítky knihy

ekonomika, hospodářství

Autorovy knížky

2015  0%Tvář bolševismu

Kniha Tvář bolševismu je v

Přečtených1x
Knihotéce1x