Tvá, navždy Tvá

Tvá, navždy Tvá https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126165/tva-navzdy-tva-126165.jpg 3 25 7

Mladinká spisovatelka Klára žije v "normálně nenormálním" vztahu se svou o něco starší partnerkou Lenkou a skrývá svou citlivou duši za přidrzlou a nezávislou fasádu. Její svět se však začne hroutit v okamžiku, kdy dostane první dopis od Alice, vdané matky, jež se do ní na dálku "zamilovala". Alice má jediný cíl - rozbít vztah Kláry a Lenky a získat svou milovanou jen pro sebe - a prostředky si nevybírá. Klára je posléze nucena Lenku opravdu opustit a uchýlit se ke svému nejlepšímu příteli Tomášovi. Tím si však jen potvrdí to, co už vlastně dávno ví - že ji přitahují i muži a že Alici nedokáže setřást ani takto. Do hry navíc vstupují problematická sestra Karin a podivně přitažlivý ctitel Daniel. Klára zoufale bojuje o své soukromí a v troskách se ocitá i její spisovatelská kariéra. Netuší však, že to nejdrsnější odhalení ji teprve čeká Prvotina mladé autorky a divadelní herečky Kateřiny Veselé (která ostatně nezapře jistou podobnost s hlavní hrdinkou) je strhujícím pohledem do neklidného světa sotva dospělé ženy, která hledá své místo ve světě i sama sebe.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura česká

Vydáno: , Čas
více info...

Přidat komentář

gargamelka
30.07.2022 3 z 5

Zajímavý příběh, fajn přirovnání (sedí tam jak buchta na talíři aj). Rozhodně mne překvapil strohý konec. Jak by se zachovala Klára?

Kniholapka
02.09.2021 3 z 5

Příběh jako takový mě celkem zaujal. Kniha se četla dobře a také děj plynul. Co mě však zklamalo byl konec...Myslím si, že autorka si mohla s tím koncem více vyhrát, rozvést ho, možná vysvětlit. Přišel mi hodně useknutý a za mě to byla škoda. Byl zde potenciál k velkému rozuzlení i vybarvení postavy Alice ... To jediné mě na knížce zamrzelo. Jinak to bylo příjemné čtení.
I když takhle si může čtenář udělat vlastní konec...no posuďte sami.


HankaSou
10.02.2020 odpad!

Nedočetla jsem

Krisseliss
22.10.2013 4 z 5

Kniha se čte dobře, je to spíše odpočinkové čtivo, u kterého nemusíte přemýšlet. Je to autorčino první dílo, ale i tak se tento příběh o lásce dvou žen povedl.
Mohly být více rozepsány pocity, které všechny strany pociťovaly, konec mohl být prodloužený. Osobně by mě zajímalo pokračování o tom, co se Klára dozvěděla o Tomášovi, zda by jí Lenka vzala zpět atp.

dark.ma93
18.10.2012

Začátek knížky mě vyloženě nadchnul. Sice románek, ale byly v něm ženy. Docela netradiční. Celá zápletka mě bavila, konec byl ale trochu zklamání. Autorka to skvěle propracovala, mohla popsat složitou psychiku stalkera. Ten konec byl moc zkrácený a dle mě tak knížka mohla skončit zajímavěj.

Boboking
16.07.2012 3 z 5

V neděli jsem "dal" prvotinu mladé autorky a herečky Kateřiny Veselé - Tvá, navždy tvá. Je to román o vztazích mladých lesbických žen. Ale přiznám, že tato tématika se jaksi v příběhu ztrácí, je to spíše o fanatické oddanosti jedné čtenářky knih, které píše naše hrdinka Klára. A o dopadu na její vztahy, její život atd. Má to tedy spíše až dramtický náboj, který pak na konci překvapí rozuzlením.

jasmína
24.06.2012 1 z 5

Na knihu jsem se těšila, ale nezaujala mě vůbec.....

Štítky knihy

homosexualita

Autorovy další knížky

Kateřina Veselá
česká, 1993
2012  51%Tvá, navždy Tvá
2008  0%Homeopatická materia medica dětských typů

Kniha Tvá, navždy Tvá je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce25x
Chystám se číst9x