Tupolev: muž a jeho letadla

Tupolev: muž a jeho letadla https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151450/bmid_tupolev-muz-a-jeho-letadla-j8D-151450.jpg 5 7 3

Historie ruského leteckého průmyslu a činnost ústřední konstrukční kanceláře pod vedením Andreje Nikolajeviče Tupoleva. Dějiny a přehled všech typů letadel, které byly konstruovány tzv. Tupolevovou konstrukční kanceláří od jejího založení v roce 1918. CAGI, ruská zkratka pro Ústřední institut aero-a hydrodynamiky nesla odpovědnost za testování leteckých materiálů a konstrukci letadel. Zde se rozpracovávali Tupolevovy úvahy a projekty od prvního letounu řady ANT-l(1922). Kniha uvádí životní příběh Tupoleva a jeho pokračovatelů, spjatý s historií konstrukčí kanceláře od roku až do roku 1995. Popisuje typy letadel řady ANT- a TU-, kreré tam byly projektovány a postaveny.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Vojenství

Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Tupolev: The Man and His Aircraft


více info...

Přidat komentář

p3tris
19.05.2017 5 z 5

Povinnost pro milovníky nejen sovětského letectví. Kromě Tupolevova životopisu a historie firmy zde najdeme popisy všech konstrukcí jeho kanceláře, psané podle pramenů z ruských archivů.

henstridge
21.03.2016 5 z 5

Pěkně zpracovaná a přehledně uspořádaná kniha popisující příběhy jak vojenských, tak civilních letounů, který kdy vznikly pod hlavičkou Tupolevovy konstrukční kanceláře (ne vždy byl autorem návrhu v knize uvedených letounů právě Tupolev), včetně mého nejoblíbenějšího "dopraváku" Tu-114, který byl svého času největším letounem světa.


svickop
21.03.2015 5 z 5

Cože? Vy se zajímáte o letadla, ale tuto knihu nemáte? To raději nikomu neříkejte, styďte se v soukromí a pokuste se jí sehnat. Najdete v ní kompletní přehled všech Tupolevových letadel, historie konstrukční kanceláře, podmínky vzniku jednotlivých typů letadel a jejich verzí, fotky a technické údaje.

Kniha Tupolev: muž a jeho letadla je v

Přečtených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x