Tunel z kostí

Tunel z kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468412/bmid_tunel-z-kosti-VkN-468412.jpeg 4 118 25

Úspešná autorka mnohých bestsellerov Victoria Schwab nám ponúka úžasné hrôzostrašné dobrodružstvo ideálne pre každého milovníka fantasy. V druhej časti mysterióznej série sa o Cassidy Blakovej sa Cass s rodičmi (a so svojím najlepším priateľom - duchom Jacobom) ocitne v Paríži, kde Blakovci nakrúcajú druhý diel televízneho seriálu o najstrašidelnejších miestach na svete. Bolo by fajn užívať si Paríž, croissanty a výhľad z Eiffelovky, keby pod mestom v hrôzostrašných katakombách nestriehlo nebezpečenstvo. Keď Cassidy náhodou prebudí silného poltergeista, na to, aby ho poslala ďalej, ako to robila s duchmi, uviaznutými za Oponou, jej doterajšie skúsenosti nestačia. Lenže času je málo a duch je čoraz silnejší a nebezpečnejší. Ponorte sa spolu s ňou do sveta duchov, prízrakov a zjavení a odhaľte tajomné zákutia svetov, o ktorých ste nemali ani tušenia.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Tunnel of Bones , 2019


více info...

Přidat komentář

lenka7679
21.09.2023 5 z 5

Opět svižný a uvěřitelný děj. Krátké kapitoly, velká písmena, rychlé a chytlavé čtení. Pro děti od desátého roku i pro dospělé.

Ainyska
05.07.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel kapánek utahanější a trošičku slabší než předchozí, ale i tak mě bavil a těším se na další pokračování. Jsem velmi zvědavá, jak se bude vyvíjet postava Jacoba. Kdybych byla v cílové skupině, myslím, že tohle by mě hodně bavilo.


Verunka289
05.07.2023 4 z 5

Tento díl mě bavil asi o trošičku více než ten první, postava ducha tady byla zajímavější, víc jsem se těšila na rozuzlení. Líbilo se mi, že se dozvíme zase o trošku víc o Jacobovi. Ale jinak je na celé sérii znát, že je to už hodně mimo mou věkovou kategorii, vracet se k těmto knihám už nebudu.... možná až někdy s dětmi.

Vjeerus
15.06.2023 5 z 5

Kniha se ve své kategorii, duchařina pro mladé, určitě řadí na přední příčky. Je svižná a napínavá, dobrodružství je téměř na každém kroku a tak příběh obsahuje minimum hluchých míst. Hlavní hrdinka přijede do Paříže, zjistí problém a vrhne se přímo do jeho řešení bez žádných vedlejších rozptylovaček.
Musím říct, že dění kolem poltergaista mi sedlo rozhodně víc, než hlavní záporák předchozího dílu. Rozplétání, jaký osud potkal malého chlapce byl smutný a byl sepsán a hlavně vyřešen s citem.
Jsem ráda, že jsme se dozvěděli něco víc o Jacobovi a je hezké a děsivé zároveň, jak se zvládá projevovat a tak nějak vlastně reálně existovat. Celkově mám pocit, že pouto mezi ústřední dvojicí bude ještě hodně podstatné v třetím díle.
Nová kamarádka Cassidy byla za mě hodně odvážná, mě by nikdo nedostal ani ze dveří bytu, natož nevyletět z kůže při jasném sledování paranormálního jevu.
Líbí se mi, že ačkoliv je kniha druhým dílem, dá se číst i samostatně, nebo s velkým odstupem, jelikož ty důležité body z jedničky jsou zopakovány. Někdy to může působit rušivě, ale mě přijde pro knihy v této věkové kategorii toto opakování vcelku běžné, setkávám se s tím často.

veveropysk
13.05.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Ale příběh Thomase byl smutný.

Paja.92
02.02.2023 5 z 5

Tentokrát se s Cassidy podíváme do Paříže, kde navštívíme pověstné katakomby, ve kterých nejsou pouze duchové, ale taky poltergeist, který dá Cassidy pěkně zabrat.
Jde vidět, že je příběh pro mladší čtenáře, takže od knihy neočekávejte nějaké zdlouhavé popisy prostředí a myšlenkových pochodů postav. Díky tomu se ale kniha čte jedním dechem a za dva večery ji máte přelouskanou.
Ačkoliv byl příběh opět prodchnut temnou atmosférou, první díl se mi líbil o něco víc – přeci jen prostředí Skotska má své kouzlo.
Knihu bych doporučila všem, kteří mají rádi oddechovou duchařinu.

blackdarkness
23.11.2022 3 z 5

Ubírám hvězdu za neustále opakování děje z první knížky. Skoro to až vypadá, že autorka potřebuje nahnat slova, ale kdo ví, třeba jí křivdím, každopádně tento styl mě štve. Skotsko se mi teda líbilo víc, nicméně tíživou atmosféru autorka vytvořit umí.

ydnac
31.08.2022 4 z 5

TENTOKRÁT TU ŘÁDÍ POLTERGEIST :-)

Cassidy přijela s rodiči do Paříže, kde se chystají natáčet další díl jejich duchařského pořadu.
Závoj ( druhá strana) se zde však silně ozývá a Cassidy s Jakobem v něm potkávají ducha malého chlapce.
Chtějí ho osvobodit jako všechny ostatní duchy, ale tentokrát to nejde...
Tentokrát jim duch začíná škodit...
Opět lehce napínavé, rychlé a jednoduché čtení :-)
Berte v potaz, že hlavní hrdince je 12 let :-) a tak bych jí určitě doporučila mladším čtenářům, ale myslím, že jako oddechové čtení neurazí nikoho.
Dávám opět 4 hvězdy, v kategorii děti a mládež je to dobré čtení :-)

orangerose
16.08.2022 5 z 5

Pěkně napínavý 2 díl Cassidy Blakeove, odehrává v nádherné Paříži, někdy vtipná, nečekala jsem že bude víc bavit než 1 díl, a ten taky není špatný, už se těším na 3 díl :D

Veju007
14.08.2022 5 z 5

Tunel kostí je druhým příběhem Cassidy Blakeové, která dokáže přejít za Závoj do světa duchů.

Tentokrát se ocitáme v nádherné Paříži, která na první pohled není úplně duchařská, jenže pak Cassidy zamíří s rodiči během natáčení pořadu o nejstrašidelnějších místech do pařížských katakomb a ejhle...omylem probudí poltergeista, který se rozhodne škodit nejen Cassidy, ale rovnou celé Paříži a jehož cílem je kompletní chaos.

Druhý díl je opět skvělou počtenou, která vás strhne a nepustí, dokud neotočíte na poslední stránku. Moc se mi líbí, jak je příběh stavěný, jak graduje, opět žádná hluchá místa a knížku máte dočtenou, ani nemrknete. Možná o fous lepší, než Město duchů, Tunel kostí byl svým způsobem smutnější, vzhledem k rozuzlovanému příběhu poltergeista. Bravo a opět přečteno za jediný den!

sgjoli
03.07.2022 4 z 5

Konečně zase nějaká kniha, kterou jsem prolítla rychlostí blesku a u které jsem se hezky zabavila a odpočala si. V. E. Schwab píše neuvěřitelně čtivě, takže do příběhu jsem se ponořila raz dva. I to, že je kniha cílená především na mladé publikum, čemuž je přizpůsoben nejen jazyk, ale i obsah a styl psaní, způsobuje, že vám přečtení tohoto díla nezabere tolik času.
Obsahově to byla příjemná duchařina pro mladé. Určitě nečekejte nic, z čeho by vám hrůzou vlasy stály na hlavě. Je to spíš fajn oddechovka, při níž se budete proplétat uličkami a temnějšími zákoutími Paříže. Dějová linka je svižná, dobrodružná, pořád se tu něco děje - člověk se rozhodně nenudí. Navíc mne tu hrozně baví postava Jacoba - ducha a zároveň nejlepšího kamaráda hlavní hrdinky.
Pořád čekám, kdy to na Cassidy praskne a její rodiče konečně zjistí, co jejich dcerka dokáže. Fakt by mne zajímala jejich reakce. :-D
V rámci žánru nadprůměr. Celkově spíš ale slabší 4 hvězdy. Subjektivně - tohle jsem si skutečně užila a po těch pár knihách, co jsem nedávno četla a které mi příliš nesedly, bylo tohle příjemné osvěžení. Ale objektivně vzato, četla jsem prostě již lepší tituly... :-)

knihomolka27
17.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Pro mě o něco lepší než první díl...takže asi 3 a půl hvězdičky. Postavy jsou tu lépe vykreslené než v jedničce, jejich interakce taky líp funguje a i přesto, že Jacob je pro mě pořád taková dost zaměnitelná postava, což mi hrozně vadí..tak tu oproti jedničce měl aspon víc vtipných hlášek, ale pořád ve mě nic moc nezanechal.

Duchařský cestopis se nám ze Skotska přesouvá do Francie, která je taky cool, ale to Skotsko mi přišlo vykreslený líp, a ta atmosféra k tomu seděla víc. Oproti jedničce je taky dvojka méně čtivá, ale na její obranu musím říct, že se tady toho dělo víc, a bylo to daleko zajímavější než v jedničce. Nepřátelský duch měl konečně nějakou podobu a příběh narozdíl od Vrány v jedničce, a fungovalo to určitě líp. I když si pořád myslím, že některé postavy jsou tu celkem navíc...jako třeba Pauline nebo Adele, i když ta by mohla celkem slušně doplnit tu jejich partičku.

Dvojka je teda po mnoha stránkách posun k lepšímu. Každopádně mi moc nesedí ten styl psaní hodně pro mladší čtenáře...ale jako nápad dobrej, je to čtivý, postavy jsou fajn...ale pořád je to takový zaměnitelný, hodně dětský ...třetí díl, nepotřebuju nijak rychle, ale sérii už dočtu. Doufám, že to bude končit třetím dílem. Neříkám, že navštěvování strašidelných míst není zajímavý, ale myslím, že by se to za chvíli stejně už trochu ohrálo...protože je to pořád dost na jedno brdo...ale tak dvojka se nám už nějak posouvá, a uvidíme no. Zajímá mě jak autorka vyřeší ten největší připravovaný drasták téhle série...co se stane s Jacobem? Nechá ho Cass odejí?(nemyslím si), posedne cizí tělo(a koho jako?), znovu ožije, protože se ukáže, že je třeba v komatu(asi nejmín drtivá varianta) uvidíme. Pokud těch dílů bude ale víc tak si to asi nepřečtu...protože na to beztak za tejden asi zapomenu.

Ellinek
13.02.2022 5 z 5

Cassidy a Jacob jsou moje nové knižní lásky - hlavně tedy Jacob. :D Sice už nejsem cílovka, ale hrozně mě to baví. I kdybych chtěla, nemůžu na tom najít žádná negativa. Snad jen jedno - co logicky vyplývá z faktu, že Jacob je duch. Takže to jednou určitě pořádně obrečím. Ale teď a tady je to prostě skvělý duchařský příběh, mistrně vyprávěný a popsaný, takže všechno vidíte před očima. Celý děj je protkaný důležitými motivy a myšlenkami, kterých si pozorný čtenář nemůže nevšimnout. Cassidy a Jacob jsou fantastické duo, fandíte jim od začátku do konce....a nechcete, aby to jednou skončilo. V závěru čtení jsem konečně objevila info o českém vydání třetího dílu, takže jsem mohla skákat do stropu radostí. Jasně, jsem už dospělá ženská, ale kdo by se někdy nechtěl znovu ztratit v klidném a bezstarostném světě mladých puberťáků? I když mají teda velké starosti - smrt, duchové, někdo je pořád chce zabít (alespoň Cassidy). Je to parádní duchařská jízda se vzestupnou tendencí. Doufám, že na konci nebudu až tak moc emočně roztříštěná. :D

Pitbullka
15.01.2022 4 z 5

Druhý díl s Cassidy a Jacobem mě opět bavil. Prostředí Paříže bylo zajímavé a skvěle se do příběhu hodilo. Sice nejsem zrovna cílovka, ale byla to fajn oddechovka.

magdalene7
02.11.2021 5 z 5

Podle mého názoru je druhý díl ještě lepší, než první. Zápletka je zajímavější a trvá déle její vyřešení. Moc se mi líbilo přátelství mezi Jacobem a Cassidy, oni jsou tak pure, že je chci oba dva zmáčknout! Líbilo se mi jak jsme se dostali i do Jacobova příběhu. Těším se na pokračování!

Damonka18
04.09.2021 5 z 5

Druhý díl téhle knihy se mi líbil jen o chloupek méně než první. Ale příběhy od autorky se čtou dobře, udrží vaši pozornost a chcete to přečíst na jeden nádech. I když je to pro mladší čtrnáře, tak doporučuji. Jsem zvědavá, čeho se dočkáme v dalším dílu.

Charmedka
29.08.2021 5 z 5

Hlavní hrdinka Cassie je na svůj věk dost vyzrálá, avšak díky Francii a francouzkým slovíčkům bylo znát, že je furt dítě, které ještě toho tolik nezná. Nevědět, co je Louvre? To mě docela zarazilo a možná bych ji přece jen větší povědomí nechala.

Paříž je za mě pro příběh nádherné město, ač předchozí Edinburgh měl větší tajemnou atmosféru a město samo o sobě působilo děsivě, tak croissanty a Notre Dame mě zkrátka okouzlily. Věkově rozhodně nejsem cílovka, ale věřím, že se série bude líbit i dospělým čtenářům. Autorka píše neskutečně čtivě a lehce, celý příběh je velmi nenucený, přitom poutavě a skvěle propracovaný.

Shaxx
24.08.2021 4 z 5

3,5*
Paříž je okouzlující a bylo fajn se do ní znovu podívat, byť jen v knize.
Dvojka Cassidy Blake se opět dobře čte a je to fajn kousek pod nálepku paranormální (duchařské) middle grade literatury.
První díl měl díky své lokaci lepší atmosféru, přeci jen romantická Paříž, ač s temnými katakombami, se jen tak nevyrovná pochmurným ulicím Edinburghu.
Situace s Jacobem, tedy jeho sílení v lidském světě, dává příslib zajímavé zápletky pro další díl.
Na nějaké mrazení v zádech to nemá, možná kdybych si Tunel kostí četla v hodině duchů, tak by to mohlo být o chlup strašidelnější.
Ale jako jednohubka ideální :)

MamaKnihomolka
18.07.2021 5 z 5

Druhý díl série s Cassidy Blake a ač nejsem cílová věková skupina, série mě moc baví.
Cassidy je totiž ne tak úplně živá holka, která je trochu poškozená, ale ne zničená. Narozená jednou nohou v zimě a druhou na jaře, fanoušek Harryho Pottera a samozřejmě z koleje Nebelvír s kámošem Jacobem, který je tak na okraj duch a sympoš se smyslem pro humor. Vtipné dialogy Cass a Jacoba + jeho sarkastické poznámky knihu ozvláštní a dodají ji povznesenou atmosféru.
.
Kniha je celkově moc čtivá. Má totiž větší písmena, díky kterým děj rychle ubíhá. Celkově musím vyzdvihnout opět hodně zajímavý námět a samotnou myšlenku s poltergeistem.
.
V Paříži jsem byla, o to víc mě duchařská historie zaujala. Tajemnost, záhadnost a místy strašidelnost se mi moc líbila a dodávala knize ten správný ráz. Řekla bych, že druhý díl je stejně tak skvělý jako první.
Další díl se má odehrávat v New Orleans s názvem Most duší a já se moc těším.

Krchnaida
03.07.2021 5 z 5

Paráda, jako první díl. Těším se na pokračování :-) .