Tulipány a ostatní cibulové květiny

Tulipány a ostatní cibulové květiny https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105130/tulipany-a-ostatni-cibulove-kvetiny-105130.jpg 5 1 1

136 obrázků, Kapitoly: Tulipán, Hyacinty a Narcisy Lilie, Drobné cibulové květiny, Choroby a škůdci

Přidat komentář

Damato
03.10.2017 5 z 5

Prý moje povinná četba na další desetiletku i s věnováním zhrouceného příbuzenstva :-). V sobotu jsem šla zcela dobrovolně pomáhat na zahradu. Řeklo se mi - totálnímu analfabetovi v oboru zahradnictví - támhle to vyrej - nejsem hluchá, slyšela jsem VYREJ. Záhon, kde byly v létě tulipány zel prázdnotu, nechápala jsem , co mám vyrejt - a ejhle nějaký kupičky na záhoně byly, tak jsem je vyryla a ty podivný, zahnědlý a jakoby scvrklý cibulky flákla na kompost, co taky na podzim s nima, ne? Zní to jak z hodně blbýho filmu, ale za chvilku přišla ta zasvěcenější část rodiny a nad mým komplet super vyrytým záhonem jsem zaslechla jen tiché a nešťastné .... "Bože, do čehos tu duši dal".
A večer jsem dostala k prostudování tuhle knihu, která začíná tak krásně a pro mě naprosto nepochopitelnou větou :
"Tulipány se vysazují od konce září do konce října".
A hned jsem pochopila ten tichý a žalostný postesk nad mou pečlivě vykonanou prací - ... "myslela jsem zalejt, ne vyrejt, vždyť jsem to minulý týden vysázela..."
No ale tím mě příroda velice konsternovala. Copak se něco vysazuje na podzim? Vždyť to zmrzne a.... alespoň takhle nás to učila paní učitelka v přírodovědě. Nebo že by mi něco uteklo? Hm, asi jsem v tu chvíli chyběla :-)
Ale ty fotografie v té knize jsou krásné a moc hezky je to popsáno, škoda, že se mi to nedostalo do ruky alespoň o den dříve :-)

Štítky knihy

květiny cibuloviny tulipány narcisy

Autorovy další knížky

Vlastimil Vaněk
česká, 1918 - 1999
1967  100%Tulipány a ostatní cibulové květiny
1973  100%Trvalky v zahradě
1982  80%Trvalky
1974  80%Tulipány - narcisy - hyacinty
1971  0%Katalog květin – letničky, dvouletky, trvalky

Kniha Tulipány a ostatní cibulové květiny je v

Přečtených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x