Tulačka

Tulačka https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206610/tulacka-NbM-206610.jpg 3 1 1

Rozsáhlá povídka ukrajinského klasika, zachycující na postavě zklamané, mravně ohrožené dívky jednu z typických forem násilí nad člověkem v kapitalistickém řádu.

Přidat komentář

žlučníkář
08.08.2019 3 z 5

Vasilka je fešanda, mladá a naivní. Mohla by klidně časem urvat titul miss ukrajina, v kategorii selka. Začne sloužit u místního burana, kterej jak je na ukrajině zvykem všechno proleje a co zbyde, tak spolknou karty. Jak říkám, fešanda si myslí že jí bude mít rád s pěknejma kukadlama a holym zadkem. Jeden by byl spokojenej koukat na její holej zadek, jenže buran potřebuje i prachy, takže začne pokukovat po čemkoli, co chrastí měšcem. Prostě se docela sekla v počtech a v celym tom zmatku otěhotněla, zdrhla do tmy a stala se z ní tulačka a pěknej vožungr.

Z tý knížky se člověk dozví spoustu věcí, jako třeba z wikipédie. Například že nechat se zbouchnout, topit se ve vodce a na tajňačku zavraždit batole, je od Užhorodu dál na východ oblíbená disciplína. Víc bodů získá ta, která to udělá víc drsňácky.
No a pak už je to takovej pokus o odvykačku za pomoci místního Robina Hooda, kterej je ve skutečnosti bejvalej šlechtic, ale víc prachů mu sype práce s hoblíkem. Jestli to klapne, tak bude moct hoblovat i něco jinýho, než fošny.

Je fuk, jestli je to ukrajinský, nebo ruský. Je to další knížka plná buranů, vodky, pánů co všechno prošustrujou a zlejch zážitků, který z toho plynou, ale číst se to celkem dalo....

Štítky knihy

Ukrajina ukrajinská literatura

Autorovy knížky

Ivan Semenovyč Nečuj-Levyckyj
ukrajinská, 1838 - 1918
1960  60%Tulačka

Kniha Tulačka je v

Přečtených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x