Tuhá zima

Tuhá zima https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17146/bmid_tuha-zima-98Z-17146.jpg 4 15 2

Román je výsledkem vnitřní reakce autora na vyvstávající hrozbu druhé světové války. Jeho děj se odehrává v době 1. svět. války a hrdinou je člověk, který uprostřed patriotického třeštění svých spoluobčanů zůstává uzavřen ve skeptické izolaci. Zdá se, že tuto izolaci naruší půvabná Angličanka, přidělená k službě ve francouzském přístavním městě. Milostný příběh však končí ještě dříve než skutečně začal a hrdina se citově upíná k malému děvčátku z nejnižších vrstev.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Válečné

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Un rude hiver , 1939


více info...

Přidat komentář

žlučníkář
27.01.2020 5 z 5

(SPOILER) Vypadá to, že chlápkovi trošku hráblo po tom co ho potkalo za poslední roky. Je to takový drámo na občasný pedofilní téma. Nejdřív vzal do kina cizí děti a ta holčička se mu líbila. Pak měl v hlavě pivovarskej tokáň, takže jsem byl jak na trní, jestli si vrzne s touhle, nebo s tou angličankou.
Plácá se ulicema a představuje si, jak šmátrá angličance pod uniformou.
Po popisu líbačky se mi úplně zatočila hlava a vzala mi všechny iluze. Scénu o líbání by měl někdy natočit Švankmajer, aby každej věděl jak to doopravdy vypadá. Angličanka mu frnkne lodí přes kanál a od tý doby žije jako mořská panna někde na dně.

Bernard neví, jak s tim naložit. Místo aby založil na vysočině pivovar, tak si vzpomene na ty cizí děti. Ta holka slíbila, že si ho někdy vezme.

Bernard neni takovej úchyl...počká...možná. Bernardovo zbylý příbuzenstvo trefí šlak. Možná netrefí, protože je trefil už několikrát...

Palivo
28.03.2019 4 z 5

Útlá knížečka od muže, jehož jméno dokážu vyslovit a napsat jen po dvanácti becherovkách. Tentokrát klasické dilema muže: mám penis a chci klátit anglickou buchtičku, ale ona nechce. THE DRAMA.

Možná anglická buchtička pochopila, že ten francouzský veterán je tak trochu pedofil, protože kdo jinej by se začal v tramvaji bavit s děckama a pak je vodil do kina. Kdo vůbec mluví s dětma? A proč? V sexu jim to moc nejde a v hospodě za ně člověk musí všechno platit, páč nevydělávaj. Otřesný lidi.

Jak to dopadne a jestli je v knize nějaký hip hap hop, to vám samozřejmě neprozradím.

7/10


Štítky knihy

francouzská literatura

Autorovy další knížky

Raymond Queneau
francouzská, 1903 - 1976
1985  90%Stylistická cvičení
2010  75%Zazi v metru
2011  90%Modré květy
2006  78%Na svatého Dyndy
2003  95%Svízel

Kniha Tuhá zima je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x