Dedičstvo Boleynovcov

Dedičstvo Boleynovcov https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404324/bmid_dedicstvo-boleynovcov-aNO-404324.jpg 4 73 12

Píše sa rok 1539 a kráľ Henrich VIII. sa znova žení. Tentoraz sa jeho manželkou stane Anna z Cleves, ktorú si vybral podľa portrétu. V manželstve im to od začiatku škrípe a z Anny sa stáva iba šachovnicová figúrka v manželovom boji proti rímskokatolíckej cirkvi. Nová kráľovná cíti, že sa okolo nej zviera pasca. V kráľovstve čoraz tyranskejšieho Henricha VIII. vládne neistota a intrigy. Karty miešajú Annine dvorné dámy Jane Boleynová a Katarína Howardová. V hre sú osudy troch žien a dve skončia na popravisku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Boleyn Inheritance , 2006


více info...

Přidat komentář

Lolila
23.05.2022 4 z 5

V tretej časti sa prelínajú osudy troch postáv - Anna Clevska, Katarína Howardová a Jana Boleynová. Opäť pútavo napísané, aj keď viac červená knižnica ako historická literatúra:-). Ale román sa čítal dobre. Také nenáročné oddychové čítanie.

VendulaB
09.05.2022 5 z 5

Výborný historický román. Příběh Anny Klevské, Kateřiny Howardové a Jane Boleynové. Skvěle zachycená atmosféra a vnitřní život třech hrdinek. Velmi čtivé, uvěřitelné. Anna Klevská musela být naprosto úžasná žena. Škoda že toho ní nevíme víc.


mishka1976
27.02.2022 5 z 5

Takhle by se měl učit dějepis. Nemusí to být zrovna červená knihovna, ale zajímavě a napínavě. I jen díky této jediné knize mám větší přehled o Jindřichu VIII. a jeho době.

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Hodnocení: Počínaje rokem 2020 jsem se rozhodla ,že bych mohla zkusit číst nový žánr knih a tím jsou historické romány . Rozhodla jsem je doopravdy dobře -historie mě strašně chytla a zajisté hodlám v četbě historických knih pokračovat! A nyní k samotné knize - jednalo se o mou 1. historickou knihu a opravdu nelituji ,že jsem se do ní pustila ,knihu jsem hltala a nemohla jsem se dočkat , až se dozvím, jak to dopadne s hlavními osobnostmi . Kniha byla psána krásným ,poutavým jazykem se špetkou romantiky a zamilovanosti . Čekala jsem ,že to bude psáno starou češtinou a nebudu tomu rozumět . Nyní teoreticky čtu pouze historické romány od této autorky a opravdu píše nádherně -všechny historické osobnosti jsou krásně vykresleny ,člověk se v ději skvěle orientuje a těší se ,jak se bude děj vyvíjet dále . Ale 1 věc mi vadila -neviním z toho autorku ,poněvadž tato osoba pravděpodobně taková byla a tou je Kateřina Howardová. Nemusím poustavy ,které se předvádějí a tato mladá koketka je toho skvělým příkladem . Jsem opravdu ráda,že jsem se dala do historických románů ! Vše ,co jsem od této autorky zatím přečetla mohu vřele doporučit!
Komu doporučuji? Všem, které zajímá a fascinuje historie ,hlavně tedy dějiny Anglie a kteří se rádi dozvědí něco nového o historických osobnostech.

socka123
07.07.2020 4 z 5

Série knih od P. Gregory se stále točí kolem žen krále Jindřicha VIII. Trochu více červené knihovny, méně historie, ale i tak se to čte dobře. Zase trochu jiný pohled ze života kolem Jindřicha VIII., takové nenáročné odpočinkové čtení.

Anie94
13.07.2017 4 z 5

Bylo to rozhodně zajímavé čtení, ale je to pořád to samé dokola. Král se ožení s dívkou, která se mu líbí, a pokud zjistí, že nemá vychování a způsoby jako jeho první manželka Kateřina Aragonská, zbaví se jí obviněním z cizoložství, velezrady a dalších zločinů a to pouze a jedině proto, aby se mohl oženit s nějakou jinou. Blbý je, že Jindřich byl nejspíš duševně nemocný a nikdo ze strachu z jeho hněvu tomu nedokázal učinit přítrž. Ale taková už je historie a to my už asi nezměníme...

kečup60
26.02.2016 3 z 5

Je to třetí kniha, kterou čtu o Jindřichu VIII a jeho ženách. Ale je už to pořád stejné. Méně historie a více červené knihovny. Ale jako odpočinkové čtení dobré.

Kamiliana
08.02.2015 5 z 5

Uf, tohle není žádné lehké čtení. Je to sice téma ze dvora Jindřicha VIII., ale konečně se někdo zbývá tím, jak se musela cítit zralá žena odmítnutá starým mužem v posteli, anebo naopak (dnešními slovy) rozjuchaná vášnivá puberťačka, která se musela starat o nemocného smrdutého starce. Jedná se o ohromující zpověď tří žen - rozumné, dětinské a falešné.

Markett
25.06.2013 5 z 5

Tahle knížka od autorky Philippy Gregory mě opět nezklamala. :) Dobře se mi četla a děj byl velmi poutavý. Přečetla jsme ji jedním dechem! :)

tygrilady
26.02.2013 5 z 5

Úžasná spisvatelka,které píše o skutečných historických postavách formou románu.Její knihy se výbrně čtou :-)vřele doporučuji všem,kteří mají rádi historii.Velice bych uvítala více knih o skutečných postavách nejen anglické historii,podaných takto čtivě :-)

Radkab.
06.01.2013 5 z 5

Mě se tenhle román moc líbil, a naopak mi přijde, že je v něm vylíčeno docela dost událostí, které se zakládají na skutečnosti. Jestli jsou v příběhu nějaké chyby, to nevím, zase tak velký znalec historie nejsem. Ale možná to jsou jen úpravy v zájmu plynulosti děje.

m.antoinetta
15.08.2012 1 z 5

smyšlený román, který nemá s historií moc společného, je v něm hrozně moc faktických chyb.