Tučniačik Pingu a jeho priatelia

Tučniačik Pingu a jeho priatelia https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72313/tucnacek-pingu-a-jeh-72313.jpg 3 11 3

Přidat komentář

avalonek
03.01.2021 3 z 5

Dcera spokojená

1v8na
28.06.2020 3 z 5

Knížka se v naší knihovně objevila čistě náhodou - našli jsme ji s dcerou v knihobudce a zaujala mě grafika.
Ilustrace je přímo parádní.
Co mi však velmi vadilo a překáželo, byla jména hlavní hrdinů - měla jsem v nich zmatek už i já jako dospělá.


engai
19.11.2019 4 z 5

Bezva knížka pro malé boboše (2-6let). Jako dítě mě tyhle večerníčky nikdy moc nebraly a tak jsem od knížky nic nečekala. Ale vybral si jí v knihovně droboš, tak se ocitla u nás doma. Velké příjemné ilustrace jsou nosným prvkem příběhu, tak se dájí zavřít oči nad textem. Ten se vážně nepoved. Jména hrdinů (Pingo, Pingu, Pinga) jsou k nerozeznání i pro dospělého. Celé mi to příjde jako nepovedený překlad.
Vysoké hodnocení však dávám za podstatu příběhů. Ta mi příjde skvělá. Není to taková ta výchovná klasika - když budeš dělat blbosti, dostaneš za vyučenou. Nikdo není špatný, nikdo není dobrý, prostě jen situace, která potřebuje řešit:
I když jel jeden tučňák rychle ze svahu a druhý opatrně, lyže si rozlámali oba. Byli smutní, ale poradili si - zapřeli se jeden o druhého a každý s jednou lyží dojeli domů. V jiném příběhu jde kamarádovi o život, neboť uvízne ve sněhulákovi. Ostatní kamarádi si i přes vypjatou situaci zachovají chladnou hlavu a celého sněhuláka odvezou do tepla kde roztaje.

Štítky knihy

tučňáci

Kniha Tučniačik Pingu a jeho priatelia je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x