Tučibomba. No a čo?

Tučibomba. No a čo? https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393549/mid_tucibomba-no-a-co-On3-393549.jpg 4 39 23

Všetky ženy túžia po láske. Ale aj po obdive a uznaní. A všetky ženy si lásku, obdiv a uznanie zaslúžia. Bez ohľadu na ich vek či hmotnosť. Svoje o tom vedia aj hlavné hrdinky príbehu o hľadaní cesty k mužom a ich srdciam. Jedna je ešte veľmi mladá a druhá je zas vo veku, kedy už mnohí na lásku neveria. Napriek viacerým rozdielom sa obe zblížia a spoločne nájdu, čo hľadajú. Nájdu svoju pravdu o sebe a o živote navôkol. A ukážu vám, že krása nemá presné parametre. Pretože krása je v oku toho, kto sa pozerá.... celý text

Přidat komentář

cori
30.03.2024 3 z 5

Korpulentní operetní diva (57 let), která měla údajně každý rok jednoho milence (celkem 39) z řad kolegů, flirtuje s novým sousedem a ujme se jeho dospívající dcery trpící mindráky ze své postavy. Nenáročná oddechovka s happyendem.

Janizoun
08.03.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla poslední řádky příběhu Bely a moc se mi tento příběh líbil. Co napsat, je to úžasně napsaná knížka a nebýt komentáře "Olous1", tak bych si tak krásně nepočetla, děkuju. Knihu doporučuji, každý by si měl v životě uvědomit, že nezáleží na tom jak člověk vypadá, ale na tom jaké má srdce. A když má člověk dobré srdce, vyzařuje z něj vnitřní krása. Když je to naopak, nepomůže mu ani "kostnatý zadek" ;-)


Olous1
24.11.2022 5 z 5

Náhodně jsem po této knize sáhla v naší krásné knihovně,a musím říct, že to bylo takové krásné pohlazení po duši. Krásně napsané, ukazuje jak mi ženy s faldíky a více roky umíme být taky in. I s pár kily navíc si umíte užívat života. Příběh Bely si rozhodně nenechte ujít.

Makyt
27.08.2022 5 z 5

Další důkaz o tom, že ženskost vychází zevnitř. Je potřeba naučit se nosit kila s grácií, umět si ze sebe udělat srandu, ale nikdy ne chudinku. Zajímavý pohled na život tlustoprdky od skoro 60leté paní, který mě snad v něčem inspiruje a poučí.

Rudanek
04.12.2021 5 z 5

Kniha je krásně napsaná, velmi dobře se četla. Autorka se nám pokouší říci to, že i člověk který má pár kilo navíc může být šťastný a spokojený. Krása nespočívá v tom jak vypadáme, ale v tom jací jsme uvnitř. Přečetla jsem jedním dechem, je napínavá a pravdivá. Mám v originále, ve slovenštině. Doporučuji všem, je to krásná kniha:)

Sofonisba
17.03.2021 4 z 5

Oddechově čtení, jehož leitmotivem je: "Naše spokojenost není závislá na tom, kolik kilo máme, ale jak je umíme nosit." :)

Doubravka1975
29.01.2021 4 z 5

Mám rozečtenou Babičku od Boženy Němcové a tady hlavní hrdinka tlustoprdka Bela mi ji hrozně připomínala. Vždy ochotná vyslechnout, poradit, podpořit a nakrmit všechny členy Porubovic rodiny. Samozdřejmě ne vzhledem, paní Bela žije v dnešní době a ba naopak umí svoji postavu s pár kily navíc nosit a užívá si naplno života, ale věkově a povahou si jsou hrozně podobné :):) Pěkné, trochu ulítlé oddechové čtení

bagel
03.12.2020 3 z 5

Hodně odpočinkové čtení s divným koncem.

jaspis
01.10.2020 3 z 5

Moc pěkná oddechovka. Ale povím vám, chtěla bych vše ustát s takovou grácií jako Bela. Fakt. Až vyrostu, snad to zvládnu. :-) Na celou tu Porubovic partu by jeden potřeboval rohypnol, aby to přežil.

Aknel26
28.09.2020 1 z 5

Hrozná blbost. Hlavní hrdinka Bela byla tak šarmantní, vyrovnaná a chápající, že to snad ani není možné. Navíc jsem nikde nepostřehla její věk - na počátku jsem tipovala hodně přes šedesát, ale mátlo mě, jak byla pro všechny žádoucí. Ostatní postavy stály v pozadí a nechávaly vyniknout Belin charakter a nadhled. Její kuchařské speciality byly leckdy zajímavé, i když té ledové kávové limonády s colou bych se docela bála.
POZOR, SPOILER!!!!!!! Značně mě otrávilo, jak se autorka zbavila záporné postavy, Saši. Místo aby nabídla uspokojivé řešení, nechala ji prostě zemřít, čímž se celý konflikt vlastně vyřešil sám. KONEC SPOILERU.
Ještě bych se ráda vyjádřila k překladu - chápu, že překládat z tak blízkého jazyka může být zrádné, ale přece jen jsem občas zírala nad nečeskými výrazy. Půlroční vysvědčení? My máme přece pololetní. A budoucí rok ve smyslu příští? To snad ne.

poiu
27.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Poklidný život bývalé operetní zpěvačky Anabely je narušen přistěhováním nové rodinky do patra nad jejím bytem. Rodinku tvoří charismatický padesátník a diplomat Jiří Poruba, jeho mlaďounká partnerka Saša (zvaná Frndolína) a Jiřího dcera z prvního manželství Linda.

Čtrnáctiletá Linda má trochu nadváhu a moc si neví rady sama se sebou ani se svým životem.... Postupem času se Anabela a Linda spolu sblíží a Anabela ukazuje Lindě, že život není jen o čísle na váze a učí Lindu, jak být sama se sebou spokojená a hledat v životě to důležité (a často s humorem)...

__________ S P O I L E R _________________
Jiří se trochu plácá mezi svou dcerou Lindou a partnerkou Sašou, na kafe chodí k paní Bele, se kterou si skvěle rozumí a ještě se trochu zaplete s kolegyní na služební cestě v Bruselu... Saša ale taky nehraje úplně fair play a udržuje paralelní vztah s kolegou Igorem...

Když Jiřímu známost z Bruselu oznámí, že s ním čeká dítě a to samé mu oznámí i partnerka Saša, Jiří neví, co má dělat.. Nejradši by totiž byl s Belou... Ale rozhodne se být charakter a vzít si Sašu...

S P O I L E R ^ 2: Sašina linka končí trochu zbytečně tragicky - myslím, že by bylo zajímavější, kdyby se ukázalo, že dítě je skutečně Igorovo a že Jiřího celou dobu tahala za nos...

Florindela
04.09.2020 5 z 5

Příjemná kniha, dobře se mi četla, děj trochu idylický, některé dějové linky směřovaly jinam, než jsem původně předpokládala. I tak to nebylo zklamáním.

May
20.08.2020 4 z 5

Ano, opětovně pohádka pro velké a větší holky, NO A CO? :) Knížka se čte přesně tak lehce, jak se podle mého pohádky číst mají. A nezkoušela jsem a nechystám se zkoušet, ale skutečně mi přijde báječná myšlenka ze strany 114. :

"Víte, jestli chce mít žena spokojený partnerský život s manželem, má si najít milence. A jestli chce mít spokojený partnerský život s manželem a spokojený partnerský život i s milencem, má si najít ještě jednoho milence."

adela2230
19.07.2020 3 z 5

Kniha je taková oddechová. Autorka by mohla lépe rozpracovat postavy a propojení děje. V něčem je příběh hodně zkrácený a tak trochu chaotický.

evik2710
26.06.2020 4 z 5

Pěkná oddechovka trošku najivni

evasamankova
10.05.2020 3 z 5

Sympatické oddechové čtení, které mě bavilo tím víc, čím více jsem otáčela stránky. Jediné, co mi vadilo, a to celkem dost, bylo povrchní zpracování postav. Dějové zlomy se tak děly náhle, bez varování, zkrátka jak se to autorce zrovna hodilo nebo nehodilo.

Pettinka
02.05.2020 5 z 5

Za me moc pekne oddechove cteni :)

tereza1198
28.01.2020 2 z 5

Prostě jedna z těch naivních pohádek pro dospělé , ale čekala jsem něco víc. Postavy byly strašně černobílé. Bela byla příliš dokonalá, chápavá, charismatická a tolerantní. Moc se mi líbilo to její vaření. Hned bych se dala nakrmit. Linka se Sašou byla ukončena strašně zkratkovitě. Jako by s tou potvorou došly autorce nápady.

alnahu
14.01.2020 4 z 5

Příběh Bely-šarmantní dámy i když trošku při těle -mě pobavil ,je napsán s humorem a a nadhledem.Čtivý pohled na život ženy "Tlustoprdky" ,která si z ničeho nedělá hlavu a proplouvá radostně životem i ona najde své štěstí a svého obdivovatele,který ji zbožňuje ,nejen pro její tělo ,ale i pro vnitřní krásu.

bookcase
10.01.2020 5 z 5

Tohle je vážně skvělé, hned od první věty. Vtipné, hořké i sladké.

Štítky knihy

humor romantika

Autorovy další knížky

Renáta Názlerová
slovenská, 1968
2018  74%Návod k použití lásky
2021  72%Osudová žena
2018  81%Tučibomba. No a čo?
2019  71%Tisíc a jedna noc s Arabom
2018  100%Vražda Eleny P.

Kniha Tučibomba. No a čo? je v

Právě čtených1x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce57x
Chystám se číst34x
Chci si koupit11x