Tržnice Wang Freres

Tržnice Wang Freres https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359745/bmid_trznice-wang-freres-Gbt-359745.jpg 3 10 3

Režiséru Karpíškovi začal den jako každý jiný, nenápadně. Ale bylo souzeno, že ještě téhož dne dojde ke zlomu, který ho značně potrápí. Když odchází z vietnamské tržnice, zastaví ho celní správa a při běžné prohlídce zjistí, že jeho jméno figuruje v registru dlužníků. A podle nových zákonů mu tedy celníci odeberou a na místě zabaví auto. A aby toho nebylo málo, na účtence z tržnice, která zůstane ve voze, jsou stopy krve zavražděné trhovkyně. Té, od které si koupil letní košili…... celý text

Přidat komentář

čef
18.05.2021 3 z 5

Tato kniha se do mojí hitparády nedostane ani náhodou. Zatím se mi knihy autora docela líbily, pravdou je, že se však dosud týkaly spíše psychiatrie nebo psychologie než detektivního žánru. Toto dílko také není moc detektivka, zase zde sice máme jeho oblíbeného mladého Maigreta v krásné Paříži, ale pátrání je tak nějak o ničem. Hlavně se rozebírají imigranti, teroristi a jiná verbež jako třeba ochránci lidských práv, evropští legislativci a tajné služby a to vše v kontrastu s hodnými Asiaty. Zajímalo by mě za jakou dobu, autor tuto mordu asi spíchnul.

pagac17
20.09.2020

Velmi zajímavá publikace autora, zápletka jak se patří, autor se také zabývá událostmi, které se v té době konají jak v Praze a Paříži a vlastně v celém světě. Pan Karpíšek, hlavní postava románu prožívá utrpení po svém zatčení pro podezření z vraždy Vietnamky, pomohl mu jeho přítel-advokát. Závěrem se vše objasní.


ViolettaCh.
28.09.2019 3 z 5

Knihy pana Cimického se mi v poslední době zdají dosti odbyté, ale tady to celkem šlo. Je tu pro autora typické česko-francouzské propojení děje a jeho postav, což je v pořádku, a i ten děj celkem ušel.