Trůn pro mrtvého

Trůn pro mrtvého https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370680/bmid_trun-pro-mrtveho-gdm-370680.jpg 5 71 11

Knihy o Vladu Draculovi série

< 2. díl >

Po smrti Vlada III. vládne Transylvánii kníže Michail. Bojaři však s tímto nástupcem nesouhlasí a zosnují únos knížecího syna Mihney. Situace kolem trůnu se komplikuje, mnozí však vědí, že předešlý legendární vladař není tak mrtvý, jak je o tom svět přesvědčen. Trůn pro mrtvého je mimořádně čtivým hybridem historického románu, akčního dobrodružství a autorčiných nezaměnitelných krvavých motivů.... celý text

Přidat komentář

evineckY
23.02.2024 5 z 5

Každičký díl série vydá na řádný historický román a to nemyslím jen délkou, ale hlavně obsahem.
Lidičky, kdyby jste si mněli přečíst jen DOSLOV, tak máte jen malinkou představu, kolik práce si paní autorka dala jen s jedním dílem.
Jenny Nowak je skvělá vypravěčka a tato série je úžasné dílo, které doporučuji hlavně milovníkům historie, protože fantasy je tam jen špetka :-)

Špetka z doslovu:
Od časů, kdy se udál - ale také možná neudal - příběh, který jste právě dočetli, uplynulo už půl tisíciletí.
A přesto zůstal kraj, jímž kdysi duněla kopyta rytířských koní, do dnešních dnů bezmála nezměněný.
Nedáte-li se na své pouti po Rumunsku zdržet městy s jejich barevnými návnadami, které jsou si všude na světě až běda podobné, a zamíříte-li dál, mezi dřevěné vesnice, doširoka rozlité brody a horská údolí, pak uvidíte dávnou zemi právě tak krásnou, drsnou, zadumanou, majestátní a velkolepou, jakou ji vídali naši hrdinové.
Co z jejich příběhu je pravdou a co pohádkou? Kdo ví?

Bytost na cestě
29.07.2022 5 z 5

Po zhruba 18 letech jsem se pustila znovu do čtení série a s uspokojením zjišťuji, že mě to stále dokáže pohltit. Výhodou nyní je, že to můžu číst vše jak to jde za sebou dějově a ne tak, jak to tehdy vycházelo :)


kaffa
13.09.2021 5 z 5

temné putování sedmihradskem pokračuje.... komentář z prvního dílu bych sem mohla směle překopírovat, protože se mi nechce psát to samé jinými slovy :-) vlastně je to stejná kvalita, jako byste četli dál a knihy nebyly rozděleny na díly.... možná proto se mi pro tuhle knihu hledají těžko slova - je to jedno z mála nejkonzistentnějších pokračování, co sem kdy četla.... uvidíme, co další díly :-)

Elkiss
19.07.2020 5 z 5

Woow! Jeste ted jsem z knizky unesena. Ze zacatku jsem si myslela, ze to bude zas nejaky blabol a hodnoceni knizky je nadnesene, ale neni! Je to krasny pribeh Draculy v trosku jinem svetle. Spoustu intrik, lasky, oddanosti, necekanych zvratu, taktiky a tak dale, a tak dale. Kvetnaty popis autorky, knize dava jiny rozmer a nikdy nevite, co ceka na dalsi strane. Za me krasny pribeh, krasny a poutavy popis a nejvic me tesi, ze to napsala pod pseudonymem ceska autorka. Ke knize se urcite vratim!

Lusa
05.06.2020 5 z 5

Skvělý historický roman, stejně jako první díl napínavé, dechberoucí a strašně čtivé, od první knihy mnoho let neuplynulo takže se opět setkáváme s hrdiny z první knihy a prožíváme jejich životní pouť. Tahle série mě velice baví, takže pokračuji směle dále.

OSTROVID
05.02.2016 5 z 5

Vydařená kniha o Draculovi, tentokrát ze středověku, což je její velké plus. Není to horor, spíš historická akce a romantika, i když pár strašidelných scén se tam najde.

Richie1
18.01.2015 4 z 5

Druhý díl se mi líbil asi o trošku více než první. Ta hororová stránka románu je stále hodně potlačená někam do pozadí. Vlastně se jedná spíše o romantické čtení (70%) na určitém historickém pozadí (20%) s hororovými prvky (10%). Co se týče historie - autorka s ní nakládá celkem volně. Ne všechny události se opravdu staly tak, jak jsou v románu popisovány. Oceňuji ale uvěřitelné vyobrazení života ve středověku se všemi jeho problémy a zvláštnostmi (např. krutost středověkého myšlení a jednání).
Romantická stránka příběhu převažuje, aniž by však sklouzávala k nereálné červené knihovně.
Těším se na další díly.

olle3
04.01.2015 3 z 5

Jako na houpačce...chvíli mě to bavilo, chvíli ani ne... Líbil se mi styl psaní, navozená atmosféra, nelíbily se mi mezery v chování postav, podezřelá podobnost s Hrami o trůny a pár dalších detailů.

Petra de Valo
01.06.2014 5 z 5

Bela s Alexis sa utiahnu na ostrov Snagov a pre celý svet je knieža mŕtvy.
Bela však nenachádza pokoj, dolieha naňho jeho temný osud a je čím ďalej viac nepokojný a stále viac rozorvaný. Avšak i zdanlivý pokoj sa končí a nadíde čas, keď sa Bela bude musieť vrátiť a čeliť svojim démonom. Nepriatelia nespia, intrigujú, a dosiahnu smrť Michaila. Čas, aby sa knieža Bela z rodu Draculů opäť chopil moci a udržal trón pre svoj rod a pre Mihneu, práve nastal.

Nevýslovne smutná, srdcervúca, temná a zvrátená, a pritom tak krásna ... taká je táto kniha.
Alexina smrť, tak dojemne opísaná, mi trhala srdce.

Už nemluvila, jen její oči pretékaly slovy a on im rozuměl.
"Až řeknu, jak jsem tě milovala, pustí tě ke mně, nebo mi dovolí jít za tebou..."

AjťačkaTýnka
29.08.2013 5 z 5

Úžasný hororový příběh s nádechem lásky a nezmaru života.
Mám přečteno 2x a klidně bych si to dala ještě jednou! :)

Kermisee
16.05.2012 5 z 5

Nesmrtelnost není tak dokonalá jak se zdá. Náš drahý Bela ztrácí další z blízkých lidí a tím i další kusy ze své lidskosti. Na mnoho věcí se dá dívat ze dvou perpektiv...z té první s tím, že je to špatné, zvrácené a nemělo by se to dít. A z té druhé s tím, že to tak má vlastně být. Další z náhledů do života a duše bestiálního anděla.
Kniha je úžasná. Smutná, nervy drásající, zvrácená...plná lásky a vášně, nenávisti.