Trůn padlých

Princové hříchů série

1. díl >

Kerri Maniscalco

Komentáře

Hříšník. Padouch. Darebák. Princ Invido nikdy netvrdil, že je svatý, ale když dorazí tajemný vzkaz, který značí začátek smrtící hry, ví, že bude potřeba víc než jen náznak hříchu, aby vyhrál a zachránil svůj démonický dvůr. Hádanky, prokleté předměty, skrytí soupeři, nic z toho prince nezastaví. Jenže ani ten nejpečlivěji zosnovaný plán ho nepřipraví na ni, ráznou umělkyni, která zažehne jeho hřích jako nikdo jiný… Ctnostná. Oblíbená. Lhářka. Potíž s ničemy a lotry tkví v tom, že nemají špetku ctnosti. O tom se slečna Antoniusová sama přesvědčí, když jedinou zoufalou chybou umožní neblaze proslulému prostopášníkovi z Waverly Green, aby ji vydíral. Aby se Camilla vyhnula ničivému skandálu, je nucena uzavřít ďábelskou dohodu s Invidem. Nečekala však, že tato hra v ní probudí něco hluboce zakořeněného… Invido a Camilla se musí společně vydat na riskantní cestu do podsvětí (od zářných démonických dvorů po smyslnou říši upírů a dál) a přitom se vyhnout nejnebezpečnější pasti ze všech – lásce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha 2024 , King Cool
Originální název: Throne of the Fallen, 2023

Komentáře knihy Trůn padlých

majka45
předevčírem

Po přečtení recenzí se mi nechtělo tuto sérii číst. Nakonec jsem se přece jen do ní pustila a líbila se mi tak jako první knihy, co jsem četla od autorky. Je vidět, že každý má jiný vkus na příběhy Líbil se mi nejen první díl, ale i druhý díl. Někdy je hodnocení jiných čtenářů hodně negativní, protože se autor netrefil do jejich vkusu.

Bookaholik
27.03.2026

Království hříšných jsem si zamilovala, tohle bylo o dost slabší. Prvních 200 stran se prakticky vůbec nic neděje, pak jsou některé zápletky vyřešeny příliš rychle. Text se mi navíc poměrně špatně četl a trvalo mi docela dlouho se knihou prokousat.
Jména princů hříchu jsem si musela vypsat, abych věděla, kdo je kdo, a nakonec jsem je našla vypsané v ediční poznámce na konci knihy za poděkováním. Možná by bylo fajn psát tyhle informace na začátku, většinou mě nenapadne se podívat, zda na konci knihy nejsou nějaké důležité informace.
Co kvituji je fajn hlavní hrdinka. Po všech těch feministických a arogantních hlavních hrdinkách, které jsou podle jejich mužů k pomilování a podle mě spíše k zlosti, je velmi příjemné strávit několik dní ve společnosti hrdinek, které se chovají jako normální ženy.

hlupec
23.03.2026

Zbytečně rozvleklé. Do postav se človek nezamiluje. Bavilo mě asi tak 200 stran (z pěti set). Normální erotické romantasy, na které si za pár dní nevzpomenete (dočetla jsem před 3 dny a už nevím jak to skončilo).

lucakuca
17.02.2026

Čtecí porníčko.
Kniha má přes 500 stran. Z toho děj na 200 stránkách.
A zbytek nám vyplňuje hromady nevázaného sexu, chtíče, touhy,zhýralosti, zvrhlosti, devianství a úchylnosti.

Sex na úkor děje. A to mě mrzí.

zuzana4291
03.01.2026

Až zbytečně moc vleklá kniha. Děj mě bavil a postupné odhalování Camilly také. Jinak zbytečné myšlenkové pochody jednotlivých postav místo děje. A trend erotiky ve fantasy knihách, který je až neúměrně detailní, mi přepadá zbytečný.

majavcelicka
01.01.2026

Jak tu již někdo psal. Kniha se mi vlekla. Zajímavý příběh, ale už mi přestávají bavit knihy kolem 500 stránek, vždy jen zdlouhavé čtení o ničem. Takže už pak čtu kolikrát s přeskakováním odstavců. Dost jsem se pak ztrácela i ve jménech, kdo je kdo… další díl už ani nebudu číst.

apq
24.12.2025
apq

Pustila jsem se do knihy bez větších očekávání a necelou první polovinu mě bavila. Jak ale zminují i jiní čtenáři, po přesunu na jiné místo to už to nebylo ono. Děj se vlekl, opakoval,...
V polovině jsem to tedy odložila, ačkoliv knihy zpravidla dočítám, zvlášť když už jsem tak daleko. Tady by mi to ale přišlo jako ztráta času.
Když pominu to, že z knihy mám pocit, že se v tom plácala sama autorka, samotné hry vůbec nebyly vysvětleny a chyběly mi popisy postav a prostředí.

Knihontýnka
29.11.2025

Začátek mě neskutečně bavil - démonický princ a lidská umělkyně spolu laškují, on se ji snaží přesvědčit, aby pro něj namalovala prokletý předmět. Pak se ale děj přesunul jinam, nic nebylo, jak to vypadalo předtím a do toho nekonečné “erotické” vsuvky. Zpočátku mě to sexuální napětí mezi hrdiny bavilo, prostě kouzlo nedokončeného/rozjetého, ale pak už se to až moc opakovalo. Jednu několikastránkovou scénku jsem i přeskočila.

AddictedToBooks
27.11.2025

Pokud vás, tak jako mě, štvou odkazy na události, o kterých nic nevíte, rozhodně se nejprve vrhněte na sérii Království prohnilých. K pochopení děje to není nutné, ale z knížky jasně poznáte, že jí něco předchází. Jinak Trůn padlých můžu rozhodně doporučit, bavil mě víc než další díl Trůn tajemství. Je to příjemná oddechovka s dobrým nápadem a velmi sympatickými hrdiny, které si zamilujete ;).

TerryDee
23.11.2025

Na tuhle knihu a její příběh jsem se moc těšila. Protože hlavním hrdinou měl být tenkrát Invido. A na něho jsme byla zvědavá.

Na začátku se dozvídáme, že Invidiův dvůr upadá a jedinou možnou záchranou je vzácný předmět, jenž je momentálně v rukách temného vílího krále. Ten pořádá proradnou hru plnou hádanek, lstí a tajemství. Do toho všeho Invidova moc slábne a čas se mu tak krátí.

Do této nebezpečné hry se nedobrovolně zaplete Camilla, talentovaná a zároveň tajemná umělkyně. Když ji dožene minulost, rozhodne se, že s démonem uzavře dohodu. Společně se tak vydávají na cestu, která je zavede do samotného pekla.

Myslím si, že Invido mohl být více démoničtější, takhle působil více lidsky. Když ho porovnám s jeho bratrem Irou, tak neměl takové to pekelné kouzlo. Ano byl arogantní, sebestředný a lstivý, ale to jsou tam skoro všichni.

S Camillou jsem to měla takové na vážkách. Tak nějak jsem nevěděla, co si o ní mám myslet. Nějak jsem její povahu nezkousla. Jakože nemůžu upřít, že mezi ní a Invidem panovala smyslná a hříšná atmosféra. A nekre jejich společné chvíle byly opravdu žhavé a hříšné.

Moc se mi, ale zamlouvalo, že se tady objevili i ostatní bratři. Vždy je to takové zpestření příběhu. Neboť jejich vzájemné konverzace jsou úžasné, plné pošťuchování a nekontrolovatelného humoru.

Takže teď jsem zvědavá na Golosa a jeho příběh.

florenc
30.10.2025

Náhodou bezva, tajemný, zajímavý, napínavý příběh. Ikdyž jsem něco málo tušila, tak stejně to rozuzlení bylo nečekané. Romantická linka taky supr, těším se na další díl.

Zekecius
26.10.2025

Pořád jsem si myslela, že to dám, ale je o čtyři měsíce později a já mezitím přečetla skoro pět dalšíchj knih a tahle sáhodlouze leží mezi ostatními zcela netknutá. Silou vůle jsem dočetla do tří čtvrtin, ale už jsem totálně ztratila nit a nemám chuť číst dál. A to jsem si myslela, že to bude fajn, protože Invido mi pomohl od druhého dílu přetrpět předchozí sérii až do jejího ne zrovna povedeného konce. A teď je tady díl jenom o něm! To jsem si říkala, že by mě mohlo bavit. No, poněkud jsem narazila.

Začátek nebyl úplně špatný. Camilla se jevila jako zajímavá postava, prostředí podobné regentské Anglii bylo příjemné a děj vypadal dobře. Po první čtvrtině se to celé ale poněkud zvrtlo. Camilla se začala chovat jako arogantní sobecká kráva, která něco zjistila nebo slíbila a o stránku později se ocitla zase o pět kroků pozadu, jako by se poslední dějový úsek nikdy nestal. Romantická linka (trochu pochybuju, jestli bych to vůbec "romantickou" nazvala) se pořád točila v nekonečném kruhu, kde se oba dva sblížili jenom aby se o pár odstavců dál z nějakého nepochopitelného důvodu ocitli zase na úplném začátku. Přejedlo se to velmi rychle.
Camillin původ byl extrémně překombinovaný a nedával moc smysl. Možná, že kdyby se k tomu od samého začátku přistupovalo jinak a otevřeněji (byť na úkor wau efektu), dopadlo by to lépe. Erotické scény byly nacpané všude možně a naprosto zbytečně a jenom tím zpomalovaly tempo příběhu a natahovaly počet stránek. Upíří dvůr měl potenciál, byl ale odfláknutý a nerozepsaný. Úpadek Invidova dvora jsme taky z velké části přeskočili. Proč ses vykašlala na ty poutavé a zajímavé části a vyplnila je nudnou ulepkanou vatou? Proč, Kerri, proč? Mělo to fakt potenciál být zábavné...

JaRol
18.09.2025

Krásný fantasy svět pro holky, fajn oddychovka.

andrejci
20.08.2025

Já to prostě miluji. Na tuto knihu jsem se moc těšila a to především ze dvou důvodů. Zaprvé: jedná se o volné pokračování a Království obávaných bylo skvělé. Zadruhé: moc jsem se těšila, že se dozvíme více o dalším hříšném princi. A kromě Iry je Invido můj oblíbený princ. Zatím ho nikdo nesesadil.
Moc se mi na knize líbilo, že celé to je jedna velká hádanka. A v té jsou další hádanky. Bylo to prostě skvělé a moc se mi to líbilo a bavilo mě to.
Co se týče Invida tak se klidně mohl být více démoničtější. Když to porovnám s Irou tak ho autorka rozhodně více polidštila. Moc se mi, ale líbilo, že se tady objevili i ostatní sourozenci. Jejich vzájemné konverzace mě moc bavily. Moc se mi líbilo, že tam byly i postavy z předchozí sérii. Co se týče Camilly tak to rozhodně bylo příjemné překvapení a já si ji moc oblíbila. Rozhodně se k Invidovi skvěle hodila a jejich slovní přestřelky jsem milovala. Autorka rozhodně umí psát romantiku. Moc se mi líbilo jak kolem sebe kroužili. Ti dva prostě tvoří dokonalou kombinaci.
Konec byl rozhodně skvělý. Autorka nám připravila skvělé překvapení a já si ho moc užila. Rozhodně to bylo skvělé od začátku do konce
Jelikož si už tady chystala půdu pro další díl tak se neskutečně těším co nám předvede. Další bratr je na řadě a já se těším co nám autorka představí. Tato kniha má jinak krásnou obálku a to ořízce ani nemluvím. Ta je opravdu krásná.

kirstinrau
11.08.2025

Princ žiarlivosti je späť… a tentoraz hrá o všetko.
Podsvetie, hádanky, dohoda s démonom a stávka, ktorá môže stáť život – alebo srdce.

Envyho dvor upadá a jedinou záchranou je vzácny predmet v rukách temného vílieho kráľa. Jeho moc slabne a čas sa kráti. Do tejto nebezpečnej hry sa zapletie aj Camilla – talentovaná, odvážna, no tajomná umelkyňa, ktorú minulosť doženie k tomu, aby s démonom uzavrela dohodu. Spoločne sa vydávajú na cestu, ktorá ich zavedie z prísneho, staromódneho Anglicka až do temného podsvetia.

Práve tam sa príbeh naplno rozbehne – od ríše upírov až po nečakané stretnutia so starými známymi princami hriechu. Slovné prestrelky medzi nimi boli pre mňa čistá radosť a znovu mi pripomenuli, prečo tento svet milujem. Envy je presne taký, ako si ho pamätáme – namyslený, arogantný, temný, no neskutočne charizmatický. Camilla si ma získala múdrosťou, odhodlaním a tým, že bola záhadou až do poslednej chvíle.

Príbeh je plný intríg, nebezpečenstiev, zvráteností, ale aj jemných momentov, ktoré vás prinútia dúfať, že v tejto hre predsa len môže niekto vyhrať viac než len moc. Záver bol pre mňa trošku rýchly, no zanechal dostatok otázok na to, aby som sa už teraz tešila na pokračovanie o princovi Golosovi.

Ak milujete temné fantasy, silné postavy a nebezpečné hry o všetko – toto je kniha pre vás.

kaczka79
04.08.2025

Moje první kniha tohoto žánru, dostala jsem ji k narozeninám a ráda jsem se s chutí začetla. Líbilo se mi to - fantasy svět podsvětí plný hřísných princů, víl , upírů, demonů, titánů..... bavily mě intriky, hry, kouzla, peprná mluva i velmi pikantní jiskření mezi Invidem a Camillou. Nenáročná oddychová literatůra mezi nečím vážnějším. Přečtu si i další díly hřísných princů. Nejvíc top je krásná obálka s ořízkou.

Petjaa
03.08.2025

(SPOILER) Knihu jsem se rozhodla přečíst, abych se dozvěděla o dalším z princů. Nicméně zklamaná jsem byla z rychlého ukončení, jak se dali znovu dohromady. A pak mě šíleně zklamalo opakování se slov deviant/ní, zm#d a ku#va které následovalo většinou když se to týkalo Camilly
Obálka a ořízka krásná, ale květiny a barvy se mi k tomuto příběhu vůbec nehodí.

jitka_dankova
31.07.2025

Pokleslý sprostý erotický román navazující na sérii Království prokletých. Zlákalo mne zdejší vysoké hodnocení, po přečtení však jen kroutím hlavou, kde k tomu hezkému číslu tahle chaotická knížka přišla. Nápad špatný nebyl - muž a žena spolu mezi neustálými předehrami hledají šifry a nápovědy ve hře o artefakt. Ale to provedení... ach jo. Postavy mne nezaujaly, v jejich rozhovorech jsem se naprosto ztrácela (nejvýstižnější shrnutí zmatenosti tady fakt perfektně popsala v komentáři "Smity"). Svět, postavy a zákonitosti, kdo kde vlastně vládne, to jsem nepobírala už v předchozí sérii, natož tady. Ze čtení jsem byla jen rozčarovaná a zklamaná. Ani erotiku jsem si tady neužila, protože tam chyběla smyslnost. Jak krásně a trefně shrnula v komentáři "PosPol", tohle nebyla erotika, ale spíš jen pouhé porno.

Veszka
19.07.2025

(SPOILER) Vůbec by tomu neuškodilo, kdyby to bylo tak o 200 stránek kratší. Strašně protahovanej začátek, kde nějaká akce přichází až po prvních 150 stranách. Děj se odehrává ve smyšleném světě, ale úplně zbytečně je to zasazené do "viktoriánské éry" kde jsou nadýchané šatičky, gentlemanská mluva a když tě někdo nachytá s chlapem o samotě tak si tě musí vzít. Tohle jsou jakože základní morální hodnoty příběhu na začátku, pak gentlemanská mluva upadá a přejde se na orgie, péra a šoustání. Tahle věc se podle mě mohla úplně vypustit.
Je tam hodně silné sexuální jiskření mezi Invidem a Camilou. Jakože fakt hooodně silné. K pořádnému kontaktu dojde až za hooodně dlouho a je to na škodu? Možná? Ne? Nevím. Příběh nebyl špatný ale musela jsem se nutit ke čtení. Pořádná zábava začala až 100 stránek před koncem. Líbilo se mi jak byl vykreslený démonický dvůr. Bavily mě pekelní bratři. Bavily mě sprosťačinky. Zajímala Camila a její minulost, to mě udržovalo ve střehu a nutilo mě číst dál. Nebavila první půlka knihy, která se odehrávala ve světe lidí, pak se přesunuli do pekla a bylo to mnohem zábavnější.

Jira88
14.07.2025

Trůn padlých
Série: Princové hříchu
Autor: Keri Maniscalco
Počet stran: 576 (ekniha)

,, Těm, kteří beznadějně propadnou kouzlu zlé pohádky a zamilují se do zloducha. Tato je pro vás.,,

Vítejte ve světě, kde vládnou temní princové, upíři, víly, bohyně.
Vítejte v podsvětí.

Sedm démonických princů, kteří vládnou sedmi smrtícím dvorům protkanych hříchem.
Hra, která zamává všemi.
Jeden důvod proč.

Invido.. Nelítostný Princ, který si vytvořil dokonalou masku svého života a který dokáže okouzlit a získat každou ženu, mistr klamu a princ hříchu..
Invido má jedno důležité pravidlo a to nikdy neporuší... Ale
Právě teď hraju hru, která mě může úplně zničit, nebo zachránit můj dvůr. Jsem připravený na všechny nástrahy a ničeho se nebojím.
Na jedno, ale připravený nejsem..
Lidská umělkyně, která je odolná vůči mému kouzlu?

Camilla je umělkyně a se štětcem je nepřekonatelná, její díla jsou dokonalá! Camilla se stará o otcův odkaz v galerii, kterou převzala, musí dávat pozor, aby udržela skvělou pověst a získala respekt jako majitelka galerie. Zůstala sama, matka je opustila a otec záhadně onemocněl po jejím zmizení, Camilla utratila veškeré peníze, aby mu pomohla..
Ale otec přesto zemřel..
Camilla, ale kývla na špatnou nabídku, která jí měla pomoci to se ale nestalo a teď se to snaží vyřešit.
No objeví se on, tajemný princ, který jí nedá spát.
Ty jeho pronikavé oči a tajemná nabídka..

Invido a Camilla jsou součástí hry, která má jasná pravidla, ale její vyřešení brání spousta hádání a intrik. Když se Camilla rozhodne Invidovi pomoci spustí ještě větší chaos, než se doposud zdálo. Hra se musí hrát a je na nich jestli se jim podaří ji vyřešit, nebo sejdou z cesty.

Boží! Tohle mě bavilo od začátku do konce, nedalo se to odložit, celý příběh byl krásně vymyšlený, miluju to, doporučuju!

Děkuji, že jsem si knihu mohla přečíst mezi prvními v rámci spolupráce s @knihydobrovsky a @kate_valter

#kerimaniscalco#trunpadlych #throneofthefallen #bookstagram #spoluprace#hřích #láska #víly #upíři#zlo

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi