Trubadůři a ztracená švadlena

Trubadůři a ztracená švadlena https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121062/mid_trubaduri-a-ztracena-svadlena-oaB-121062.jpg 3 14 2

Vypráví o historii recitačního souboru trubadůrů, o jeho téměř zániku i jeho znovuvzkříšení, o jedné povedené veselce, několika studentských láskách a ještě o mnoha dalších, většinou veselých událostech. Příběh je s skoro detektivní záhadou a odehrává se v městečku Kamenice.

Přidat komentář

Katka2382
21.12.2021 5 z 5

Krásná,milá a čtivá oddechovka.Stylem mi to připomínalo Kopretiny pro zámeckou paní.
Doporučuji.

Isew
29.07.2014 3 z 5

Knihu jsem dostala bez přebalu a nečetla jsem ani anotaci. Podle názvu jsem očekávala středověký román. Čekalo mě překvapení. Je to příběh z Československa z osmdesátých let minulého století. Na zámku v Kamenici byly ukradeny tři staré, avšak ne příliš cenné, obrazy. Den předtím se na zámku konalo divadelní představení místního recitačního souboru. Kdo je pachatelem? Jak krádež provedl? Kdo je pachatelem se dalo dost dobře odhadnout již na začátku příběhu. Drobné detaily a souvislosti byly dovysvětleny v závěru. Nejednalo se však o klasickou detektivku. Detektivní motiv byl jen epizodou v běžném příběhu mladých i starších obyvatel a návštěvníků Kamenice. Byla to příjemná a nenáročná četba.