Diamantový dvor

Diamantový dvor https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321821/bmid_diamantovy-dvor-sbx-321821.jpg 4 388 98

Podľahnite čaru prepychových palácov a nekonečného bohatstva v príbehu mladej šľachtičnej Adelaide, ktorá sa musí vydávať za slúžku, aby unikla vopred dohodnutému manželstvu. Ak to však chce dokázať, musí vstúpiť na Diamantový dvor, čo však nie je len obyčajná škola, kde sa mladé chudobné dievčatá učia spôsobom vysokopostavených dám, ktorým sú súdení bohatí a mocní manželia. Adelaide vo svojej príprave, samozrejme, exceluje, a dokonca sa jej podarí pred všetkými utajiť svoj skutočný pôvod. Pred všetkými, až na Cedrica, syna zámožného majiteľa Diamantového dvora. Aj Cedric však skrýva mnohé tajomstvá. No potom Adelaide padne do oka mocnému guvernérovi a hrozí, že Cedricove a Adelaidine tajomstvá vyplávajú vo svetle ich vzájomnej príťažlivosti na povrch. Ak podľahnú láske, hrozí im škandál obrovských rozmerov, poškvrnenie povesti Diamantového dvora a zaľúbencov čaká život vydedencov kdesi na kraji obývaného sveta...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Dívčí romány

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Glittering Court , 2016


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
04.12.2023 3 z 5

Chtěla jsem něco lehkého, oddechového a sáhla jsem dobře.
Kniha byla příjemná, nenáročná, četla se lehce a mne bavila. Autorka umí dobře psát.
Takže pokud chcete něco trochu naivního a hodně dívčího, tohle je přesně ta kniha.
Já si čtení užila a věřím, že si ho užijete taky.

Sitting-Bull
02.08.2023 3 z 5

Další kniha, po které jsem sáhla jako po "špitálové oddechovce", kterou člověk potřebuje, když je mu blbě, nechce moc přemýšlet a chce něco lehce plynoucího. No, lehce to neplynulo, chvílemi to bylo hodně napínavé, i když musím říci, že Richelle Mead má na víc. Tady byl příběh velmi prostý a naivní, na druhou stranu autorčina schopnost vtáhnout do děje je znát i zde, takže po dalším dílu série jsem již sáhla. :-)


sArKa236
21.05.2023 3 z 5

Richelle Mead je jedna z mých oblíbených autorek. Zamilovala jsem si její příběhy a styl psaní, ale u této knihy jsem byla mírně zklamaná. Na vině však není autorka, ale má nepozornost. Předpokládala jsem, že Třpytný dvůr bude jedno z fantasy děl, ale není tomu tak. Zřejmě jsem byla ovlivněna faktem, že všechny ostatní knihy od Richelle Mead jsou právě fantasy, tak jsem předpokládala, že takový bude Třpytný dvůr, nicméně se v tomto případě jedná o román. Musím ale říci, že mne děj vtáhl do sebe. V některých částech se mi rozbušilo srdce a ve čtení jsem musela dost často pokračovat, i když už bylo velmi pozdě. Velmi se mi líbil popis prostředí a praktický základ. Bylo vidět, že má autorka prostudovány potřebné věci - kdy, jak, co, proč. Trochu mne mrzelo, že na konci nebyly události úplně vysvětleny, nicméně předpokládám, že tyto informace nejspíše budeme moci najít v dalších knihách ze série.

dqenisa
19.03.2023 3 z 5

Tak za mě dobrý začátek nohy mě bavil moc ale posledních asi 100 stran nic moc všechno už mi to přišlo tak trochu absurdní a zaplacené na poslední chvíli.
Ale jinak prvotní myšlenka příběhu a svět ve kterém se to odehrává jsou dobré.

Andynka
23.01.2023 4 z 5

Taaak dlouho jsem tuhle sérii odkladala. A byla to škoda.
Moc mě bavil příběh o chudých dívkách, kterým je nabídnuto vzdělání a možnost provdat se do nových kolonií. A získat diky tomu vysoké postavení ve společnosti.
Moc zajímavý nápad. Příběh je opravdu originální. A mě moc bavil! No, nebudu lhát hned jsem si objednala další díl.

Týna24
09.01.2023 5 z 5

Tento příběh byl neskutečně skvělý určitě budu co nejdříve číst 2 díl, se spisovatelkou jsem moc spokojená a tato kniha to zas dosvědčuje. Skvělý nápad na námět.

kafeknizkualet
08.07.2022 2 z 5

Od Richelle Mead jsem četla hodně knih, některé jsem četla i 2x. Mám moc ráda autorčin styl, který jsem si užila i v této knize. Ne, že by byla špatná, spíš mi přišlo, že námětem by se mi mnohem více líbila, kdybych byla o několik let mladší. Děj je celkem předvídatelný, ačkoliv je tam hodně zvratů, (mj.) díky kterým je kniha velice čtivá. Nehrnu se však na další díly, zároveň nevylučuji, že se po nich v budoucnu neohlédnu.

Ketrin.TR
25.01.2022 4 z 5

Zezačátku jsem měla pocit, jak když jsem se vrátila na stránky série Selekce, tady naštěstí autorka dovedla lépe a záživněji psát a popisovat. Lehce oddechová knížka, která nikoho neurazí a zvláštním pojetím nastiňuje kolonizování nových zemí. Nechybí zvraty, intriky a nečekané situace. Tak nějak ale nemám chuť číst další díly z pohledu dalších dívek, protože mám neblahé tušení, že se bude spousta věcí opakovat, takže si prozatím vystačím s dílem prvním.

petaSk
20.11.2021 2 z 5

Velmi naivní hrdinka i příběh. Na jakési masochistické úrovni mě to ale bavilo, a to hlavně kvůli takovým těm holčičím věcem jako jsou šaty, bály apod. Příběh je sice natahovaný, ale ne tolik, aby nudil. Je zde spousta zvratů a pořád se něco děje. Jinak se jedná o klasickou YA záležitost s plochými hrdinky a naivním dějem. Do zbývajících dílů se pustím, jelikož další dvě hrdinky se mi zdály zajímavější než Adelaide.

janca6129
14.09.2021 3 z 5

Celkem čtivý, nenáročný příběh. Četlo se to hezky, i když mi to místy přišlo zdlouhavé. R. Mead jsem milovala ještě jako náctiletá, musím tedy říct, že její fantasy série se mi líbily víc. I tak mě Třpytný dvůr celkem bavil, postavy byly sympatické a určitě si někdy v budoucnu přečtu i ostatní díly. :)

johana3160
18.08.2021 3 z 5

Na tohle uz jsem stara.
Probehnje ctivy, romanticky, dobrodruzny ale lehce zdlouhavy. Mead jsem zrala v dobach VA pred deseti lety, ale ted mi to prijde lehce naivni. Pribeh je krasny, upouta urcite mladsi ctenarky, me taky svym zpusobem upoutal, ale ne cely. Obesla bych se bez tak tretiny knihy. Ale jinak proc ne? Zajimavy napad, dobre provedeni.

zuzka19
22.07.2021 5 z 5

Tohle je skvělá kniha, je čtivá, sice je dlouhá ale podle mého názoru se žádné pasáže netáhnou déle než je potřeba. Kniha je plná zvratů. Jediné co mi vadilo byla častá změna prostředí ale to je zenedbatelné. Hodnotím 5/5 jelikož mě kniha doopravdy bavila a mám v plánu si přečíst další díly.

Alíček83
05.05.2021 4 z 5

Zajímavý příběh o obchodu s bílým masem na úrovni :-) a kolonizaci. Někdy mě to bavilo, jindy hlavně přesuny mě nebavili. V závěru nebylo vše vyřešeno u vedlejších postav, což bude v dalších knihách, které si také přečtu. Ale autorku mám ráda, takže si její knihy vždy přečtu.

diana1217
01.04.2021 5 z 5

Tak tohle byla vážně jízda. Ze začátku mi kniha trochu připomněla selekci, ale rozhodně byla zajímavější. Většinu zvratů jsem vůbec nečekala, a vývoj postav mě taky velice překvapil. Jsem moc ráda, že jsem se tuhle knihu rozhodla přečíst, a hned zítra ji předám neteři, která ji určitě také bude milovat. Divím se, že má tak malé hodnocení. Opravdu nemám co vytknout.

Veve721
15.01.2021 5 z 5

Jedna z mých úplně nejoblíbenějších autorek opět nezklamala. I když nepochybuju o Richelline literárním talentu, trochu jsem se bála toho, jak si poradí s jiným žánrem, než běžně píše. Ono přejít z fantasy na historický román není pro některé autory zrovna snadné, ale tady se má obava naštěstí nenaplnila. Třpytný dvůr je bombovní!

Především musím pochválit to, jak autorka téma zpracovala. Je na první pohled jasné, že se inspirovala kolonizací Ameriky. To, s jakým citem pro detail "Nový svět" popsala, bylo prostě úžasné. Neopomněla ani na rýžování zlata, zlatokopectví, piráty, indiány a neshody ohledně víry. Hlavní hrdinka je sympatická, odvážná i chytrá. Knížka je plná zvratů a akce, neustále se něco děje, vždy se objeví nová záhada, kterou třeba odhalit, až čtenáři doslova mizí stránky pod rukami. Navíc si ještě stále nechala několik malých otazníků pro další díly, které nutně potřebuju mít doma! Ač pro mě není překvapením, že je Richelle Mead skvělá spisovatelka, vždy mě znovu a znovu překvapí tím, jak moc skvělá je. A tato knížka je jen dalším důkazem.

dominika.b1198
26.12.2020 5 z 5

Nádherný příběh, do kterého se začtete už od 1. stránky.

Kytiii
22.10.2020 2 z 5

V koronakrizi opravdová oddechovka.

behunka
12.10.2020

(SPOILER) Čekala jsem bůh ví co a bylo to velké zklamání. On byl celkem nudný. Vlastně byl asi hezký a hodný a celkem fajn, jen si to člověk musel domýšlet. Ona ...divná. Co mě opravdu štvalo, bylo jakési zakázané náboženství, ještě ke všemu dost ujeté. To kdyby se psalo v obsahu, tak po knize nikdy nesáhnu. Byl by to celkem pěkný příběh, ale autorka to tak nějak nedotáhla do konce. Vlastně žádnou situaci nedotáhla, všechno takové polovičaté. Třeba scéna jak se pokusí Cedrika zabít byla úplně slaboučká. Prostě čtení pro dvanáctileté holky. Na tohle jsem už asi stará.

zuzana1995
18.09.2020 5 z 5

Autorka opět nezklamala, velmi napínavé a čtivé... Příběh má spád a je velmi hezky napsán... Nemohla jsem se odtrhnout... Jdu na další díl....

PetraaMatouš
09.09.2020 3 z 5

Noooo..... Od autorky jsem četla vše. Něco se líbilo něco ne. Tato kniha byla v celku dobrá oddechovka. Příběh je jednoduchý, žádný velký myšlenky. Nějakej vtip proběhl i napětí bylo. Za mě tedy kniha na dovču jak dělaná.