Trpké povídky

Trpké povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37410/mid_trpke-povidky-c8T-37410.jpg 4 51 10

Muž mnoha profesí Václav Koubek – písničkář, zpěvák a harmonikář, který vydal již čtyři alba, divadelní a filmový herec, režisér a cestovatel – se nyní představuje ve svých povídkách jako vtipný a sebeironický spisovatel a moudrý pozorovatel veškerého dění kolem nás.

Přidat komentář

Marduk
06.04.2024 3 z 5

Je to taková pohodová kniha, která neurazí, ale ani příliš nenadchne. Přečetl jsem jednou a podruhé se do ní asi už nepustím, ale stejně jsem rád, že ji v knihovně mám:-) co kdyby náhodou..

PeterBahn
11.02.2021 4 z 5

Knihu jsem obdržel po jednom hospodském koncertě V. Koubka. Jak jsem se do povídek začetl, tak jsem vždy dostal chuť na hospodský guláš a točené! ...a platilo to, i když se děj povídek přesunul do Indie…:-)


666Jitka
17.01.2021 5 z 5

Číst povídky Václava Koubka byl velice příjemně strávený čas. Velmi mile a vtipně sepsané zážitky z jeho života, koncertování, podnikání, z vesnice, kde žil a z jeho cesty po Indii - tato část se mi líbila nejvíce.

ukázka:

DUBAJ

Nejkratší mé zaměstnání bylo na Mezinárodním kongresu pro obchodní spolupráci OPEC v Praze, kde jsem působil v pozici osobního asistenta a poslal po dvou dnech jednoho z arabských investorů místo letadlem do Dubaje autobusem do Dubí... :-))

Knihu ráda doporučuji - vyloudí na Vaší tváři úsměv ...

lagina
19.08.2018

Poprosila jsem naší úžasnou paní knihovnici, zda by mi vybrala něco opravdu veselého, protože se mi v poslední době nedaří moc vybrat.
Kniha rozdělená do tří částí, nejlepší byla vesnická část, tam jsem se fakt dobře bavila. Bylo to oddechové, doporučuji :-)

laepus
30.12.2017 4 z 5

Přečteno už podruhé, některé povídky dokonce tak podvacáté - jsou tak krásně vypointované, že už je delší dobu (bez svolení autora) používám v hodinách češtiny - děcka je milují. Zvlášť proutkaře osahávajícího ženu, kocoura s křupnutým hrudníčkem nebo Bédu s krabicí kondomů. Mnoho z povídek možná budete znát i z youtube či živých koncertů (slyšet Raut naživo je jeden z vrcholných zážitků všech koncertu, na kterých jsem byl). Ať žije Koubek!

fruitbueno
13.07.2014 3 z 5

Kraťoučké povídky "ze života". Sympatické, ale trochu jako Paralen - neuškodí, nenadchne...

Ladys
05.04.2014 5 z 5

Koubek je mistr vyprávění. Ať v hudbě, nebo v povídkách. Žeru mu to. U některých povídek jsem se řezal smíchy a bylo mi jedno, jestli mě má okolí za blázna. A když má Koubek náladu, tak z knihy čte i na koncertě. A to je teprv zážitek. Sice si něco občas upravuje posvém přímo na koleni, ale o to zábavnější to je. Z vtipné věci udělá ještě vtipnější. No je to super, že knihu mám a občas si jí prolistuju.

Jackjelly
26.12.2012 5 z 5

Spíše krátké postřehy a historky, lehce nahozené a přesto v nich nic nechybí. Možná nejpřesnější pobídku k přečtení lze najít na konci předposlední povídky "Den" :" Nevěřte dospělým, pohádky jsou! To oni si je vyhnali a teď žijí ve svém smutku. Pohádky jsou a každý si může vybrat tu, které věří." Klidně půjčujte, ale rozhodně si nechte vracet, je příjemné si občas nějakou náhodně otevřít a přečíst.

Ilalaolala
26.07.2011 5 z 5

Radím vám: nepůjčovat, nerozdávat a obzvlášť tuto knihu NE!

s-reader
08.11.2010 5 z 5

Milý Vašek Koubek! Jeho povídky jsou stejně ztřeštěné jako jeho písničky, jako jeho vystupování na pódiu. Mají i stejnou poetiku, poetiku hospodské harmoniky a zoufalého kvílení.