Trpělivý ženich

Trpělivý ženich https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30996/trpelivy-zenich-30996.jpg 4 24 5

Camfield série

< 141. díl >

Hrdinou románu je hrabě z Rayburnu, který se vrací z Indie na své sídlo. Ke svému překvapení jej však nalézá v naprostém rozkladu, poddaní trpí nedostatkem a majestátní zámek je zanedbán. Během nepřítomnosti hraběte jeho strýc uprchl se vším, co se mu dostalo do rukou. Čest jej však zavazuje, aby se postaral o ty, jejichž živobytí je na něm závislé, a tak přistoupí na jediné, i když trpké, řešení - oženit se s dcerou odvěkého nepřítele svého otce. Vznešená Ansella Frazerová, nevinný pěšec postrkávaný ambicemi otce, se hrozí nesnesitelného cizince, který se stal jejím manželem. V okamžiku přicházejícího nebezpečí je však vše, co manžele dosud rozdělovalo, zapomenuto a dvojice mu čelí společně. A poté, co je nezbytnost sjednotila, láska již spojí statečná a krásná srdce navždy. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Patient Bridegroom , 1995


více info...

Přidat komentář

Ála1968
24.04.2023 3 z 5

Přišlo mi to podobné jako Škola lásky,jen tady aspoň Ansella nebyla tak strašně hloupá jako tam Kristin.A dějově lepší

Alinois
18.01.2018 5 z 5

Naprosto dokonalé počtení, sympatičtí hrdinové, krásný konec. Opravdu skvělá kniha.


moudivlacek
10.01.2017 5 z 5

Hned od začátku nejenže hlavní hrdina mladý hrabě Michael měl mé sympatie, ale hlavně můj obdiv a poklonu, že i když byl vyšší šlechta, jeho poddaní pro něj znamenali víc, než trochu pokoření před rodovým nepřítelem - bohatým sousedem.
Rovněž ke vztahu ke své novomanželce dostal mou úctu, věděl, že ona za nic nemohla, tak se k ní tak choval. A když zjistil, co jí otec provedl, jeho jedinou starostí bylo, aby už nikdy neměla strach. To bylo u mužů jeho doby velice vzácné.
Krásný romantický příběh - pěkné uvedení autorky do mé sbírky knih.

MinaHawke
28.10.2015 5 z 5

Takový jemný a příjemný příběh, moc se mi líbil.

modranka
13.06.2012 1 z 5

Trochu banálny až nudný príbeh vynúteného manželstva, ako ženícha, tak aj nevesty. A happyend bol takmer nerealistický. Ale také sú príbehy Cartlandovej... rozprávky pre dospelých. :) Pre mňa je to príbeh za 1 hviezdičku aj to len za snahu.