Trosečníkem v drsné přírodě

Trosečníkem v drsné přírodě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331411/trosecnikem-v-drsne-prirode-gid-331411.jpg 4 15 4

Přidat komentář

LukasB.453
18.04.2023 5 z 5

úvod do extrémního cestovatelství. spolu s nevrlého karpatskými hrami by neměla chybět v knihovničce pravověrného turisty.

deefha
18.04.2019

Společný komentář i pro https://www.databazeknih.cz/knihy/clovek-v-drsne-prirode-147265 :
Četl jsem první vydání (to ale nehraje roli) a i když jsem se často vzteky div nerozskočil, nelituju toho. Dospěl jsem totiž k definitivnímu názoru, že Pavlíček je ostatním lidem nebezpečný fanatik, který je schopen dělat ostudu i v Antarktidě. Četl jsem nejen tyto jeho dvě knihy, ale i celou řadu skutečných příběhů, ve kterých figuruje a ze kterých mi bylo fyzicky špatně. Pravděpodobně to všechno souvisí s tím, že Pavlíček je praktikující katolík, tedy ta nejzbytečnější sorta lidí, která existuje. Hodnotit knihu nijak nebudu, nezaslouží si to.


vlkodlaq
31.01.2018 3 z 5

Dostalo se mi do rukou první vydání, které bylo ostudně plné chyb a nedostatků. Vydání poslední taky není dokonalé, přesto je nesrovnatelně lepší než to první. Pokud by se však chtěl začátečník skutečně "vzdělávat", doporučil bych mu spíše SAS - příručky jak přežít a pod., které sice nejsou vtipné, ale jsou psané odborníky a lidmi se skutečnými zkušenostmi. Pavlíček bere téma jen povrchně a všeobecně ve snaze o vtipnou formu doplněnou o dětské malůvky, opravdu užitečné informace zde však nenajdete. Je to spíše nostalgická publikace do sbírky pro nadšence zálesáctví, cestování, expedic atd., takže ji mám samozřejmě i já. Není k podivu, že v osmdesátých letech se vzhledem k nedostatku knih na toto téma prvního vydání prodalo skoro padesát tisíc kusů.

dutch
25.07.2013 4 z 5

Poněkud stručné avšak mnohdy trefné poznámky pro přežívání v extrémních podmínkách, ale tyto informace lze aplikovat i pro běžná středoevropská putování.