Etiketa & špionáž

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Víc než správné vychování ji zajímá rozebírání hodinek a šplhání po stromech a její rodina nemůže než doufat, že nikdy nikdo neuvidí, jak dělá pukrle. Paní Temminicková zoufale touží, aby se z její dcery stala pravá dáma. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek. Ale Sofronie si brzy uvědomí, že to není tak docela škola, v kterou by její matka doufala. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale zároveň i jak se vypořádat se smrtí, jak rozptýlit a odvést pozornost, a hlavně té opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197363/big_etiketa-a-spionaz-5O1-197363.jpg 3.9319
Série:

Komentáře (70)

Kniha Etiketa & špionáž

Sss708
21.02.2022

Sice už nepatřím k mladším čtenářům,ale za mě byla kniha svěží, dobře se mi četla a určitě si přečtu druhý díl.

BarkaS
30.10.2021

Tuhle knihu bych si jako mládě jistě přečetla raději, ale nebyla rozhodně špatná, byť se v komentářích níže setkala s nepochopením. Tedy především nepochopením žánru. Přátelé (nebo spíš přítelkyně, pánům a chlapcům to rovnou nedoporučím), jedná se o steam punk, byť takový holčičí, až naivní. Třeba Arabella z Marsu byla malinko lepší, přesto nelituju těch pár hodin, co jsem této útlé knížce věnovala. Je to malé obsahem i příběhem, ale má to nápad a je to milé.

Charmedka
15.05.2021

V knize je snad úplně všechno, co si jen představíte. Na to, že se jedná o nějaký rok kolem 1850, tak v knize je spousta vymožeností, třeba i roboti. Na škole učí vlkodlak a upír a věřím tomu, že ani jednorožci zde nebudou mýtusem.

Navíc všichni měli tak hloupá jména, že ani ke konci jsem pořádně nevěděla, kdo je kdo.

Tohle byla jedna velká slátanina všeho dohromady, jako kdyby pejsek a kočička vařili dort. Kolikrát si řeknu, že kniha není špatná, ale jsem už na ní stará, být ovšem mladší, tak by se mi líbila. To tady říct nemůžu a nemůžu doporučit ani mladším slečnám.

Killlerka3031
05.09.2020

kniha byla zajímavá.

CampHalfBlood
17.04.2020

Takže musím přiznat, že jsem byla dosti skeptická, první stránky mě dost odradily, že jsem knihu odložila a dostala se k tomu opět po dvou týdnech a musím říct, že jsem nehorázně moc ráda! Tahle kniha byla milým překvapením. Byla jsem ráda, že se děj doopravdy točí kolem dívek, internátu a onoho prototypu a není dělaný na romanci, i když slabší náznaky tam jsou, nijak přehnané. Dále jsem ocenila, že každá dívka, která na internátu byla, měla jiné vlastnosti, přednosti a záliby. Byly velmi různorodé, jen mě mrzí, že tam nebylo více z jejich vyučovacích hodin, které jsem četla jedním dechem.

ciaram
20.10.2019

Pro mě milé překvapení. Konečně hrdinka, která nefňuká, ale je zvědavá a jde do všeho po hlavě. Vysloveně nudnou pasáž jsem tam neobjevila. Občas jsem se i zasmála. Takže super odpočinkové čtení.

Boby17
08.08.2019

Steampunková odechovka se mi líbila. Jak nápady s balóny, tak i s učitelským sborem s vlkodlakem a upírem. Sofronie je drzá, mrštná a vynalézavá sympaťačka. A je ochotná překonávat britský kastovní systém. Také popisovaná výuka ve využívání ženských zbraní byla zábavná. Dávám čtyři hvězdy a něco navíc. Časem se určitě pustím do pokračování.

lucygreen
24.02.2019

Hodně mě to bavilo a to jsem tuto knihu chtěla vrátit a nechat ji nepřečtenou. A to by byla opravdu chyba. Líbilo se mi prostředí penzionatu, hlavní hrdinka i Mašinchlup :). Také bylo zajímavé, že se v knize objevuje upír a vlkodlak. Toto téma bylo podle mě zpracováno velmi originálně.