Trochu jiné mámy

Trochu jiné mámy https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344053/bmid_trochu-jine-mamy-iO3-344053.jpg 4 19 7

Šest příběhů, šest rozhovorů, šest tváří. Nakolik je postižení nebo nemoc skutečnou překážkou plnohodnotného mateřství? S čím vším je třeba počítat, když se hendikepovaná žena rozhodne mít dítě? Autorka formou rozhovorů s hendikepovanými ženami a jejich muži zkoumá vztah mezi hendikepem a mateřstvím. Zaměřuje se na okamžik rozhodnutí se pro mateřství a na změnu, kterou narození dítěte do života obou partnerů přináší. Všímá si, jak se mateřstvím proměňuje vnímání vlastního zdravotního omezení a nakolik mateřská role vtahuje do veřejného prostoru.... celý text

Přidat komentář

Jana283
27.06.2019 5 z 5

Máme se příliš dobře a nevážíme si „obyčejných“ věcí jako je láska, mateřství, soudržná rodina. Rozhovory o mateřství se zdravotně hendikepovanými ženami ukazují, jak vzácné mohou být tyhle pro nás mnohdy samozřejmé věci. Přemýšlím, co napsat, aby to nevyznělo moc pateticky, protože tyhle ženské se určitě za hrdinky nepovažují. Žijí své životy s každodenními radostmi a starostmi, jen ty starosti jsou sakra jiné než moje. Doporučuji přečíst všem rodičům – budoucím i současným. Tohle čtení mne opravdu moc obohatilo a ráda bych upřímně poděkovala autorce i všem protagonistkám.

yetti74
18.02.2019 5 z 5

V souladu s předchozími komentáři musím potvrdit, že tohle je opravdu skvělá kniha. Odhalí Vám problémy nemocných lidí, se kterými se setkávají ve svém životě a které Vás jako zdravého vůbec nenapadnou. A budete si vážit svého zdraví, protože tahle kniha je velká konfrontace a opravdu si uvědomíte, jak to někteří lidé mají těžké. A jak musí být stateční.


Aveli
20.01.2019 5 z 5

Skvělá kniha pro všechn,y co se chtějí dozvědět více o mateřství lidí, kteří to mají složitější. Úžasně otevřené výpovědi maminek s nějakým druhem postižením. U všech rozhovorů, kromě jednoho, je i povídání s jejich manžely, tudíž nechybí ani pohled z druhé strany. Doporučuji.

monika9542
20.08.2018

Než se dostala ke mě, stačila ji mamka přečíst. Teď se z stala kniha putovní. Jedním slovem. Obdivuhodné.

LuckyZ
04.08.2018 4 z 5

Dobrá kniha, mohu jen doporučit.

Heyhey
31.05.2018 5 z 5

Jedním slovem úžasné. Určitě není tato kniha literaturou - románem. Jsou to skutečné výpovědi o skutečném životě a obdivuji tyto ženy, že se takto otevřely a sdílely. Určitě to mnoha dalším lidem pomůže.

Žirka
04.03.2018 4 z 5

Skutečné příběhy, které mohou inspirovat. V každém případě vedou k zamyšlení a konfrontaci s vlastním životem. Výborný nápad připojit názory manželů. Vlastně všichni ti chlapi řekli, že si brali zajímavou ženu, kterou milovali a handicap je nezajímal. Krásné.

Štítky knihy

ženy podle skutečných událostí lidé se zdravotním postižením

Autorovy knížky

Petra Maťová
česká, 1971 - 2022
2017  85%Trochu jiné mámy

Kniha Trochu jiné mámy je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x