Trochu divné kusy 2

Trochu divné kusy 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29097/bmid_trochu-divne-kusy-2-XVs-29097.jpg 4 29 1

Trochu divné kusy série

< 2. díl >

Jsou autoři, jejichž práce u nás tolik nevídáte. Tvůrci vizí natolik svébytných a netradičních, že se k nám dostanou jen stěží. Lidé a jejich příběhy, které dokáží uchvátit často natolik, až se tomu ani nechce věřit. Tato kniha se pokusí představit hned jedenadvacet takových jmen. Navštivte s nimi dům, v němž se střídají roční období; civilizaci odmítající moderní technologie ve strachu ze ztráty své jedinečnosti; pomožte ztrápené duši v zasloužené sebetrýzni; podnikněte cestu časem při hledání pravé lásky; vzepřete se zavedeným společenským pořádkům mimozemské civilizace; odkryjte pravou tvář zneužívání levných pracovních sil; následujte temné zlo v cestě za sebezničením; navštivte virtuální realitu ovlivňující skutečný svět více, než si myslíte; naučte se dosud nepoznanému jazyku můr; poznejte pravou tvář mimozemské intervence; vraťte se do fantastické země dětství; najděte ústí fascinující řeky včel; usmiřte se s památkou zesnulého; sledujte romanci přerušenou krutými zákony vesmíru; zmapujte neskutečno transformující se v realitu; dosáhněte vytoužených Zahrad vlahé noci; přečtěte si dopisy od královny Elfie; přijměte ztrátu milované s pomocí malích bohů; a konečně pomozte při stavbě Věže z kostí rána. Ale především se připravte na to, že fantastika zde opět odkryje tvář doposud nepoznanou, trochu divnou, tajemnou a podmanivou. Připravte se na další Trochu divné kusy, tentokrát snad ještě odvážnější než ty předchozí... Editor Martin Šust.... celý text

Přidat komentář
Finn69
Finn69
23.06.2021 4 z 5

Oproti první sbírce mi tu chybí nějaká naprostá pecka jako třeba Verglas nebo Familiár. Nicméně pořád velmi dobrá knížka, pokud máte tyhle mírně "weird" věci rádi. Vyzdvihnul bych třeba povídku "Pašo" Paola Bacigalupiho, Barzakův "Jazyk můr" nebo "V ústí řeky včel" Kij Johnsonové. Ale jako celek mi to prostě pořád vychází o hvězdičku míň než první díl.
A poznámka na závěr: jak tohle může být první komentář u knihy, která vyšla v roce 2006 a má hodnocení 86%? Čtenářům to zřejmě vyrazilo dech :)