Trocha práce vznešeného druhu

Trocha práce vznešeného druhu https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84621/trocha-prace-vzneseneho-druhu-84621.jpg 4 53 7

John Morressy ve sbírce třinácti povídek opět dokazuje, že není jen mistrem humoru, ale stejně dobře ovládá i temnou fantasy, SF nebo třeba i bajku. Ti, kdož si oblíbili jeho Kedrigerna a Princeznu, by si tuto knihu rozhodně neměli nechat ujít. Povídky: Sirotkova volba Chlapec a jeho vlk Strojek času Osvoboditel Hodinář Zaměstnanci ze záhrobí Nemají co ztratit, není je kam nakopat Kamenná kůže Kedrigern coby prodavač deště Sokol Kouzelné zrcadlo Tři přání Trocha práce vznešeného druhu... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Some Work of Noble Note


více info...

Přidat komentář

cathyblack
02.05.2022 4 z 5

Rozmanitá sbírka povídek Trocha práce vznešeného druhu se nese jak v rytmu humoru, tak i mravního poučení a sáhne si i do temných zákoutí lidské mysli. Nejenže čerpá z povídek, které vyšly v nejrůznějších časopisech, některé z nich byly dokonce napsány pouze pro české vydání knížky. Naleznete zde krom jiných povídky jako:
Hodinář: ta se nese v hororovém duchu. Pojednává o vznešeném člověku s tajemnými schopnostmi a ukazuje, jak lidská hloupost může během chvíli zkazit vše krásné. Při čtení povídky jsem měla pocit, jako bych četla příběh od S. Kinga
Zaměstnanci ze záhrobí: jedna americká firmička ku svému přežití sáhne do zdrojů pracovní síly jinam, než na úřad práce. Denní směnu si vezmou na starost zombíci a tu noční zase upíři. Spory na pracovišti řeší džin.
Tři přání: Ukazuje nám, jak může být rozvinutý byrokratický aparát otravný i pro skřítky, kteří chtějí splnit tři přání. A že než se nějakého splněného přání dočkáte, můžete taky umřít hlady.
Kamenná kůže - velmi povedený příběh válečníka, kterého zláká čarodejnice a udělá z něj nepřemožitelného bojovníka. Za jakou cenu?
Strojek času - nahlédnutí na Gulliverovi cesty z úplně jiné perspektivy, velice zábavné.
Sirotkova volba - je spíše zábavně pojatou bajkou aneb moc přemýšlení škodí.
Osvoboditel - povídka o dračím ochránci, kterému lidé přestali v rámci dobrého bydla důvěřovat, poštvou na něj bojovníka spláčou nad výsledkem. Též se mi velice líbila.

Finskej
12.04.2021 4 z 5

Méně známý soubor povídek velmi známého klasika klasické sci-fi & fantasy z onoho zlatého věku, kdy se původně jednotně označený žánr nevyhnutelně dělil. Je to celkem rozmanité a nakonec vlastně celkem pecka, i když to tak zpočátku třeba nevypadá.


Turlogh
11.04.2021 5 z 5

Znamenité povídky od mistra Johna Morressyho, sympatické množství 13, nejlepší z mého úhlu pohledu jsou povídky Sirotkova volba a Kamenná kůže, ale i ty ostatní jsou velmi povedené. Humorná fantasy toť prostě Morressyho parketa. Doporučuji! Howgh.

katy238
02.04.2019 5 z 5

Soubor povídek s humorným i hororovým nádechem. Tenká nenápadná knížečka, která skrývá výborný obsah. Pobaví i čtenáře mimo skalní fanoušky fantasy.

vlkodlaq
18.01.2018 5 z 5

Nejsem sice velkým příznivcem povídkových knih jednoho autora, tato byla ale velmi příjemná. Kedrigern jen okrajově.

Romžiry
11.07.2017 4 z 5

Morressy opět nezklamal. Sice to není klasický Kedrigern.... Pěkně napsané, čtivé.

karelmajerka
28.12.2016 5 z 5

Bravo, bravo, proste nej