Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou
„Žijeme v prostoru omezeném naším vnímáním. Očima, sluchem, čichem, chutí a hmatem. Oproti tomu svět za kouřovou clonou se nám nejčastěji projevuje pocity. Když zavřeš oči a ponoříš se do sebe, víš, že hmota není všechno.“ Nech se vtáhnout pohádkovou realitou příběhu a vydej se společně s hlavními hrdiny na cestu zeměmi dávno zapadlými v čase. Budou ti průvodci krajinou, na kterou žádná mapa neexistuje. Ať procházíš náročnými životními situacemi, pátráš po hlubších životních souvislostech a smyslu, rozplétáš zašmodrchaná klubka vnitřních pocitů, bojuješ s předsudky nebo čelíš náhle vyplaveným vzpomínkám. Po přečtení příběhu se dostaví klid a důvěra v život. Knihu by neměl nechat bez povšimnutí žádný čtenář, který tuší, že naše životy mají hlubší smysl. Pro hloubavé duše, které hledají své místo v životě, všední krásu a světlo mezi stíny.... celý text
Komentáře knihy Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou
Pohádkový příběh, který hladí po duši. Mocné myšlenky, které vedou k silným transformačním uvědoměním a dávají sílu ke změně. Chvíle klidu pro rozbouřené citlivé duše a připomenutí, jak klíčové je věnovat v životě pozornost tomu, co pro nás má smysl a hodnotu.
Po druhém přečtení knihy jsem došla zase k novým silným uvědoměním a Trivandrum se pro mě stává "literárním" chrámem.
Děkuju. Se vší vděčností, kterou v sobě mám a která nejde psaným slovem vyjádřit. Kniha přišla v pravý čas, vše do sebe zapadá.
Mohla bych tu sepsat seznam přívlastků, kterými bych se pokusila vyjádřit dojmy, ale v tuto chvíli by to pro mě byla jen prázdná slova.
Zvláštní, syrový, chvílemi až snový. Rozhodně jiný zážitek, než jsem čekala. Musíš na to mít náladu – ale když ji máš, chytne tě to. Působí to trochu jako deník z jiný dimenze.
Trivandrum jsem si pořídil před pár dny při křtu knihy. Pracuji ve školství a můj původní záměr byl nechat si četbu na prázdniny. Rozhodl jsem se pročíst jen pár stránek, ale byl jsem vtažen do děje s takovou rychlostí, že plán s prázdninami vzal okamžitě za své. Mám dočteno. Moc děkuji za krásný příběh. Nenásilná forma poučení mi připomínala povídky Eduarda Tomáše, který v Metafyzických příbězích také nevystupuje jako nějaký guru, pouze předkládá nabídku a je na každém, zda si všimne a pokud ano, zda si vybere. Doporučuji čtenářům každého věku!
Martin R.
Moooc děkujuuu za tenhle knižní elixír. Za tři dny jsem i v nabitém programu tuhle úžasnou srdce i duši otvírající cestu (s) Trivandrem dokončila - snažím se po jejím přečtení ještě víc pozorovat a vnímat své tělo, lidi kolem i přírodu. Jsem jí tak plná, že o ní téměř při každé příležitosti potřebuji mluvit. Děkujuuu moooc za tohle světlo na mé cestě životem i dobití baterek. ;-) Vnímám ji jako velké pohlazení duše. Četla se mi s naprostou lehkostí a touhou vědět, co bude dál.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
filozofie naděje surrealismus česká literatura víra hledání smyslu života strach sebepoznání, sebepoznávání poustevníci duchovní literatura rozvoj osobnosti, osobní rozvoj pohádkové příběhy vnitřní hlas léčba bolesti hledáni sebe samaTomáš Shejbal také napsal(a)
| 2025 | Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou |
| 2025 | Za hranou ticha |

Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou
Každý hľadá svoje trivandrum a pritom je tak blízko. O tom nás presviedčajú hrdinovia príbehu, ktorí sa snažia nahliadnuť za "kouřovu clonu". Každý inak a každý osobitne. Miestami drsne a potom zas láskavo. Stačí otvoriť svoje srdce a nechať sa niesť. Slová sú zbytočné, treba prečítať.
A ešte sa mi žiada doplniť - prečítať a hlavne precítiť srdcom.