Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou

Tomáš Shejbal

„Žijeme v prostoru omezeném naším vnímáním. Očima, sluchem, čichem, chutí a hmatem. Oproti tomu svět za kouřovou clonou se nám nejčastěji projevuje pocity. Když zavřeš oči a ponoříš se do sebe, víš, že hmota není všechno.“ Nech se vtáhnout pohádkovou realitou příběhu a vydej se společně s hlavními hrdiny na cestu zeměmi dávno zapadlými v čase. Budou ti průvodci krajinou, na kterou žádná mapa  neexistuje. Ať procházíš náročnými životními situacemi, pátráš po hlubších životních souvislostech a smyslu, rozplétáš zašmodrchaná klubka vnitřních pocitů, bojuješ s předsudky nebo čelíš náhle vyplaveným vzpomínkám. Po přečtení příběhu se dostaví klid a důvěra v život. Knihu by neměl nechat bez povšimnutí žádný čtenář, který tuší, že naše životy mají hlubší smysl. Pro hloubavé duše, které hledají své místo v životě, všední krásu a světlo mezi stíny.... celý text

Komentáře knihy Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou

Helacat
08.08.2025

Každý hľadá svoje trivandrum a pritom je tak blízko. O tom nás presviedčajú hrdinovia príbehu, ktorí sa snažia nahliadnuť za "kouřovu clonu". Každý inak a každý osobitne. Miestami drsne a potom zas láskavo. Stačí otvoriť svoje srdce a nechať sa niesť. Slová sú zbytočné, treba prečítať.
A ešte sa mi žiada doplniť - prečítať a hlavne precítiť srdcom.

nika124
09.07.2025

Pohádkový příběh, který hladí po duši. Mocné myšlenky, které vedou k silným transformačním uvědoměním a dávají sílu ke změně. Chvíle klidu pro rozbouřené citlivé duše a připomenutí, jak klíčové je věnovat v životě pozornost tomu, co pro nás má smysl a hodnotu.
Po druhém přečtení knihy jsem došla zase k novým silným uvědoměním a Trivandrum se pro mě stává "literárním" chrámem.

pavla2236
27.06.2025

Děkuju. Se vší vděčností, kterou v sobě mám a která nejde psaným slovem vyjádřit. Kniha přišla v pravý čas, vše do sebe zapadá.
Mohla bych tu sepsat seznam přívlastků, kterými bych se pokusila vyjádřit dojmy, ale v tuto chvíli by to pro mě byla jen prázdná slova.

Princezna22
26.06.2025

Zvláštní, syrový, chvílemi až snový. Rozhodně jiný zážitek, než jsem čekala. Musíš na to mít náladu – ale když ji máš, chytne tě to. Působí to trochu jako deník z jiný dimenze.

jetovpoho13
13.06.2025

Trivandrum jsem si pořídil před pár dny při křtu knihy. Pracuji ve školství a můj původní záměr byl nechat si četbu na prázdniny. Rozhodl jsem se pročíst jen pár stránek, ale byl jsem vtažen do děje s takovou rychlostí, že plán s prázdninami vzal okamžitě za své. Mám dočteno. Moc děkuji za krásný příběh. Nenásilná forma poučení mi připomínala povídky Eduarda Tomáše, který v Metafyzických příbězích také nevystupuje jako nějaký guru, pouze předkládá nabídku a je na každém, zda si všimne a pokud ano, zda si vybere. Doporučuji čtenářům každého věku!
Martin R.

DančaBezObalu
10.06.2025

Moooc děkujuuu za tenhle knižní elixír. Za tři dny jsem i v nabitém programu tuhle úžasnou srdce i duši otvírající cestu (s) Trivandrem dokončila - snažím se po jejím přečtení ještě víc pozorovat a vnímat své tělo, lidi kolem i přírodu. Jsem jí tak plná, že o ní téměř při každé příležitosti potřebuji mluvit. Děkujuuu moooc za tohle světlo na mé cestě životem i dobití baterek. ;-) Vnímám ji jako velké pohlazení duše. Četla se mi s naprostou lehkostí a touhou vědět, co bude dál.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi