Žárlivá Kateřina: Prokletý rod Medici I.

Žárlivá Kateřina: Prokletý rod Medici I. https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127381/zarliva-katerina-proklety-rod-medici-i-127381.jpg 4 77 10

Trilogie Medici série

1. díl >

První díl románové trilogie představuje Kateřinu Medicejskou jako malou dívenku, poté mladou ženu, která přichází na francouzský dvůr, kde se stává nemilovanou ženou Jindřicha Orleánského, druhého syna francouzského krále.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Madame Serpent , 2007


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
12.05.2023 2 z 5

Až při čtení této série jsem se setkala se spisovatelkou Jean Plaidy a její psaní historických románů se mi začalo líbit. Z mocného florentského rodu přichází malá Kateřina Medici aby se stala ženou Jindřicha Orleánského, druhého syna francouzského krále. Jindřich miluje jinou Dianu z Poitiers, přesto Jindřich plní své manželské povinnosti a mají 10 potomků, silný rod Valois. Kateřina si umí sjednat moc a pořádek, intriky, travičství, jsou na denním pořádku.

Paulika419
04.04.2023 5 z 5

Četlo se to samo.Kateřina Medicejská ikona pro napsání dobré knihy.Přečetla jsem všechny díly. Paní Plaidy věděla jak na to.


ddkk
07.02.2022 5 z 5

Tak tohle je výborné. Mám moc ráda znepokojivou francouzskou historii od nepřekonatelného Františka I. až po vymření rodu Valois po meči. A trilogie Medici se zabývá právě tímto obdobím.

První část autorka věnuje mládí Kateřiny Medicejské, která, podle mne, byla ve skutečnosti obětí intrik a ctižádostí svých strýců a celého neskutečně ambiciózního rodu Medici. Musela se vzdát své lásky ve prospěch zájmů rodiny, musela se vzdát prostředí, které znala, musela jako mladinká dívka odejít do kláštera a pak do úplně cizí země, kde jí jen pohrdali, kde ji její vnucený manžel, francouzský král Jindřich II., celý život nepokrytě podváděl a nikdy ji nemiloval. Žila u dvora jako opovrhovaná a ponižovaná cizinka, která se musela naučit žít tak, aby přežila. Jaké to mohlo zanechat důsledky na jejím charakteru? Raději budila strach a obavy...

Autorka je výborná znalkyně historických souvislostí a příběh napsala jako jedno velké dobrodružství. Výtečné!

Zdeniczka
12.06.2020 5 z 5

Historické romány miluji a tahle trilogie mě na střední zcela pohltila. Bylo neuvěřitelné, co všechno dokázala vymyslet a zorganizovat, aby dosáhla, po čem zrovna toužila. Opravdu skvěle napsané dílo, škoda, že jsem je měla jen půjčené z knihovny, v mé vlastní by se také dobře vyjímala. :)

Katana83
14.05.2019 5 z 5

Mám moc ráda dějiny psané románem. Kniha je velmi čtivá. Jen škoda že není víc o Mediciových. Ale týká se hlavně Kateřiny a s tou v knize i dýcháte, Doporučuji. Určitě se chystám na další díly.

viki77
16.12.2018 5 z 5

Hezky napsané Kateřina Medicejská chvilku by jí člověk litoval,ale zase pak nesnášel byla zapšklá, zlá.

gigi77
19.02.2018 4 z 5

Kateřina Medici, zvláštní žena, celou dobu jsem ji přála trochu štěstí, ale nepřekonala svou zraňovanou marnivost, nemám ji ráda. Jinak kniha se četla dobře, pouze jsem se musela smířit se stylem psaní, který chvílemi působil kostrbatě, pritazene a tak nějak plitce. Přesto si plánuju přečíst další díly. Také mě láká kniha Kateřina Medicejská od Jean-Francois Solnon nebo od Leonie Frieda. Která je lepší?

takana
14.06.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, je poutavá a čtivá, už se těším na 2 díl.

Leome
26.07.2016 5 z 5

Kniha se mi rozhodně líbila a to jak ze stránky historické, tak z pohledu milovníka zápletek. Dávám nejvyšší hodnocení, protože kniha je poutavá, s dějem, od kterého se neodtrhnete a navíc založená na faktech.

Malinali
27.03.2015 4 z 5

Těžká doba a ještě těžší život pro následnici trůnu, kterou její manžel nemá rád :( Čtivě napsané a pro milovníky historie velice poutavé čtení, je to první díl, následují ještě dva :)