Trilogie Drahokamy

Trilogie Drahokamy https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304141/mid_trilogie-drahokamy-Vma-304141.png 5 101 15

Drahokamy série

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. Rudá jako rubín, Modrá jako safír a Zelená jako smaragd! Nejoblíbenější časocestovací trilogie nově v jednom boxu.... celý text

Přidat komentář

bohejsova
13.02.2023 5 z 5

Nikdy jsem na knihy nebyla, ale od té doby co jsem si přečetla tuto trilogii, tak jsem si zakoupila další knihy od Kerstin. Přijde mi, že její fantasy knihy jsou dost jiné oproti ostatním spisovatelům s fantasy knihami..... Tuto trilogii jsem si strašně oblíbila a každý díl má své kouzlo. Moc doporučuji všem kteří mají i nemají v oblibě fantasy.

Knihochod
07.01.2023 5 z 5

Gwendolyn si myslí, že je úplne obyčajná šestnásťročná dievčina a to aj napriek tomu, že má možnosť vidieť a komunikovať s duchmi. Tento pohľad na jej osobu sa ale zmení v momente, keď zistí, že v sebe má vzácny časocestovací gén. A tak sa v troch častiach vydáva na dobrodružstvá do minulosti a to nie sama, ale po boku Gideona - mládenca, do ktorého sa Gwendolyn jednoducho nechce zamilovať.

Tak táto trilógia bola jazda!

Nečakala som, že budem schopná ju prečítať takto rýchlo, ale za to zrejme môže dej, ktorý je naozaj pútavý a môžem povedať, že autorka so žiadnymi dôležitými udalosťami príliš dlho nečaká. A to je za mňa obrovské plus, že je dej jednoducho dynamický, stále sa niečo deje a človek pri čítaní nemusí na nič čakať a zbytočne sa nudiť.

Obsahovo je kniha naozaj ale naozaj veľmi nápaditá. Cestovanie časom plus nejaká tá romantická linka, sem-tam rodinné problémy - áno, to ja môžem!

Možno je dobré podotknúť, že na knihy je potrebné sústrediť sa, pretože je tam dosť kľúčových momentov, ktoré je dobré, ak si zapamätáte. No a tiež je fajn čítať ich za sebou - aspoň na nič nezabudnete, pretože v knihách je len pramálo odkazov na predchádzajúce časti.

A teraz čo-to k niektorým postavám. Gwen je fajn, sympatická, milá. Bavila ma jej nálepka prachobyčajnej dievčiny, ktorá je možno trošku šialená, pretože sa rozpráva s imaginárnymi priateľmi. Gideon je pre mňa stelesnenie bad boya, ktorý je ale v hĺbke duše naozaj veľmi citlivý (a to ja môžem), ale dosť ma hnevali jeho časté zmeny chovania voči Gwen. Ako áno, dejovo je to opodstatnené ale fakt sa v určitých chvíľach choval ako idiot. No a teta Glenda so Charlotte ... Tie ženské som mala chuť vlastnoručne poslať niekam do minulosti, aby dali pokoj. Tak nesympatické a otravné postavy som už dávno v knihe nevidela.

Ale všetky knihy hodnotím veľmi pozitívne. Je to úžasné čítanie pre každého, kto má rád fantasy a nevadí mu aj nejaká tá romantika. Takže ak váhate, či do tejto trilógie ísť či nie, tak ja hovorím, že určite ÁNO!


Jenny46
14.09.2022 5 z 5

Celá série kouzelná moje první fantasy, které jsem četla, i když je to pár roků zpátky - stále
srdeční záležitost!!!

LenciL
04.03.2021 4 z 5

Príjemné čítanie. Všetky knihy som zhltla za pár dní.

sydneysage04
05.01.2021 5 z 5

Série je napínavá a čtivá, cestování časem je velmi zajímavé téma a autorka ho skvěle a originálně zpracovala. Líbí se mi, jak je ke každému z 12 cestovatelů přiřazen nějaký kámen a zvíře.

Pitrissek87
25.08.2020 5 z 5

Série je super, jsem nadšená. Určitě se k nim ještě vrátím. Viděla jsem tedy i filmy a za mně rozhodně lepší knihy. Četla jsem prvně knihy a z filmů jsem tedy byla zklamaná.

Lucuschka
03.07.2020 3 z 5

Velmi hezký příběh, který, ač určen pro mladší generaci, nemusí nudit nikoho bez rozdílu věku. Příjemné zpracování i čtivost chválím. Jen bych uvítala více romantiky ;-)

Elka252
09.04.2020 5 z 5

Skvělé knihy. Gwendolyn a Gideonovi jsem fandila. Pana George, madame Rossiny, Xemiriuse a všechny ostatní jsem si hned zamilovala. Až na neoblíbenou postavu tety Mary to bylo dokonalé a sama někde v hloubky duše chci elapsovat ve starém sklepě, učit se nasazovat paruky, tancovat menuet a cestovat časem. Ps:Hned jsem věděla že něco s učitelem Veverkou není dobře. ;-)

Medasek
02.04.2020 5 z 5

Tahle trilogie mě naprosto uchvátila. Nemohla jsem ji přestat číst. Úžasné, dokonalé a strašně čtivé.

Dada_cte
24.03.2020 5 z 5

D. O. K. O. N. A. L. Ý. Musím říct, že tahle trilogie je naprosto dokonalá. Je originální a jednoduše úžasná. Rozhodně mě nezklamala.

Renatapek
02.11.2019 5 z 5

Nejdříve jsem přečetla první knihu a hned jsem věděla, že je to láska na celý život :). Knihy jsem si musela koupit a četla jsem je už několikrát. Pokud máte rády pohádky pro dospělé, bude se jí líbit i ve vaší knihovně. Najdete v nich fantasi příběh, cestování v čase pro vyvolené, lásku, napětí a samozřejmě happyend. Odpočinkové čtení na pohodové dny s knížkou v posteli. S filmy se zpracování knih nedá srovnat.

DancaBart
07.09.2019 5 z 5

...Barva jako kámen...
- Skvělé
- Kouzelné
- Doporučuji

Knihomolka582
20.03.2019 5 z 5

Moje první fantasy série.Nedá se nic vytknout.

martinkaLLL
03.07.2017 5 z 5

Paráda, všechny tři knihy za dva dny přečtené. Nečekala jsem, že to bude až taková bomba.

brzda.
02.02.2017

Jedna z nejlepších sérií co jsem kdy četla. Ten růžový.