Třikrát komisař Palmu

Třikrát komisař Palmu https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68123/x-komisar-palmu-68123.jpg 4 47 5

Komisař Palmu série

>

Tato kniha obsahuje tři případy : Kdo zavraždil paní Skrofovou, Omyl komisaře Palmua, Hvězdy to řeknou

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Kuka murhasi rouva Skrofin?; Komisario Palmun erehdys; Tahdet kertovat, komisario Palmu , 1947


více info...

Přidat komentář

vaclav3867
03.03.2021 4 z 5

Velmi hezká a zajímavá kniha, která je sice detektivkou, ale spíše milou, nekonfliktní, téměř bych řekl pro čtenáře důchodového věku. Nářeky nad různými okolnostmi každodenního života plně docení spíše osoby, které už něco prožily, než mladý člověk :) Nicméně všechny zápletky jsou velmi dobře vystavěné; nejslabší mi přišel prostřední kousek, naopak závěrečná část mě příjemně potěšila, byť mi přišlo, že právě tam byly myšlenkové pochody komisaře Palmua nejméně vysvětlené. Na druhou stranu mě to však zřejmě nemělo překvapit - to už přece prozrazuje název 3. případu :)

Hotovson
25.01.2018 5 z 5

Mě to právě bavilo, protože je to tak trochu jiná detektivka. A Waltari se tam nezapře. Vypravěč, spolu s komisařem Palmu hlavní hrdina, se chová k opačnému pohlaví tak trochu jako osel, stejně jako hrdinové Waltariho dalších románů, i když tady to neni tak výrazně, spíš okrajově.

SPOILER: A co musim napsat, tak sem měl neskutečný zadostiučinění v knize Hvězdy to řeknou, když tomu malýmu praseti, co ustřelilo schválně vráně zobák, pak ustřelil omylem hlavu vlastní fotr!


TeaPeter
23.07.2015 2 z 5

Knihy jsou zajímavé, jiné než je obvyklé, kultivovanější než současné severské detektivky, ale... Měl jsem takový divný pocit, že autor nebere tenhle žánr vážně.

wooloong
04.12.2014 3 z 5

Tak detektivky od Waltariho mě na rozdíl od jeho historických románů nechytly.

vitavita
09.03.2012 3 z 5

Trochu jiná finská detektivka 3x