Tři týdny ... a navždy sbohem

Tři týdny ... a navždy sbohem https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162189/bmid_tri-tydny-a-navzdy-sbohem-H0a-162189.jpg 4 35 8

Jack a Melissa McGuanovi se těší ze své ani ne roční adoptivní dcerky Angeliny. Jednoho dne jim ale zavolá úřad pro adopce s informací, že biologický otec dítěte Garrett, osmnáctiletý student střední školy, chce Angelinu do své péče. Krátce nato mladík rodinu navštíví a má na pomoc svého otce, mocného oblastního soudce Morelanda. To on usiluje o navrácení dítěte do své rodiny. Muži dají McGuanovým tři týdny na to, aby se s dcerkou rozloučili, potom ji musí odevzdat. McGuanovi se vzepřou a rozhodnou se s Morelandem bojovat. Ukáže se totiž, že dítěti hrozí v jeho spárech vážné nebezpečí...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Three week to say goodbye , 2008


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
20.10.2023 3 z 5

Zpočátku se mi kniha moc líbila, později začala ubírat na kvalitě příběhu. Podruhé bych jí asi už nečetla.

Radimka
08.10.2023 2 z 5

Z docela slibného začátku se vyklubal dost naivní příběh s plytkými postavami a hodně nízké úrovně. Autor si mohl aspoň zjistit, co je schopné dělat dítě v 9 měsících, když o něm píše. Škoda, mohlo to být dobrý.


AlenaF
09.12.2022 5 z 5

Napínavý a zajímavý příběh s dobrým koncem.

nero 13
02.10.2021 5 z 5

Po této knize jsem šáhl, protože mám od C J. Boxe přečtený omnibus kde je hlavní hrdina revírník Joe Pickett, a jeho tři příběhy se mi moc líbily. V Třech týdnech vystupují jiné postavy, ale vůbec to nebylo špatný, i když téma pedofílie tedy není žádný veselý čtení, tak to byl dobrý a zajímavý příběh.
Přestože byl u nás trest smrti zrušen, tak v případě pedofilů kteří prokazatelně zneužily malé děti, bych udělal výjimku.

Ctenar1202
17.04.2019 5 z 5

Jak nemusim knizky ani filmy, kde se to hemzi gangstery, mafii a podsvetim, tak tuhle knihu jsem cetla jednim dechem. Autor dokazal cloveka neustale napinat. I zaver se mi libil, ze neskoncilo vse uplne ruzove ke spokojenosti vsech. Perfektni kniha.

Knihomlok2015
13.10.2018 3 z 5

Asi to bude znít divně, ale Jack je můj princ na bílém koni - a jsem si jistá, že je mezi námi čtenářkami jen málo žen, které by to měli jinak - je to totiž tak neuvěřitelně sympaticky napsaná postava, že to prostě ani jinak nejde.
A možná právě o to víc, mi v tak dobré společnosti došlo, že triller nikdy nebude můj šálek kávy a neměla bych s tímhle žánrem příliš často koketovat. (alespoň pro mě to bylo až příliš průměrné čtení:-(

katy238
15.11.2017 5 z 5

Kniha byla velmi příjemným překvapením. Příběh rodičů bojující o své dítě za každou cenu byl napínavý od začátku až do šokujícího konce.

ZÓNA
21.03.2016 3 z 5

Tři hvězdičky za živé postavy, které drží knihu alespoň v průměru.
Od knihy s námětem ztráty dítěte, bych rozhodně očekával emočnější procítěnost. Byť se jedná o thriller (ale já bych se rozhodně nezdráhal použít termín kriminálka), děj postupuje v obvyklém duchu detektivek. Rozhodně není ničím výjimečný. Samotná zápletka je stagnující, děje se toho příliš málo na to, aby byl člověk nějak extrémně vtažen do děje.
Kniha se čte dobře, ale pocity z ní jsou rozporuplné. Čekal jsem mnohem více...