Tři romány o lásce

Tři romány o lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129706/bmid_tri-romany-o-lasce-rPn-129706.jpg 4 15 3

Sbírka tří originálních novel o lásce od populární francouzské autorky. Sbírka obsahuje následující tituly: Za měsíc, za rok (1957) — Máte ráda Brahmse? (1959) — Jeden úsměv (1956). Všechny tři novely zachycují složité konflikty milostného vztahu lidí ze společenské vrstvy francouzských intelektuálů v padesátých letech 20. století. Autorka své psychologicky laděné příběhy líčí s maximální dávkou objektivity, bez falešné citovosti a sentimentality.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Dans un mois, dans un an / Aimez-vous Brahms... / Un certain sourire


více info...

Přidat komentář

Etvel
23.04.2020 2 z 5

Tedy já nevím, ale některé příběhy je skoro ztráta času číst, což je opravdu něco, co jako velký knihomol říkám jen nerada. Nemůžu říct, že by autorka neuměla psát, přinejmenším překlad nebyl nejhorší, ale po dočtení mě napadlo, že bych chtěla reklamovat čas, který jsem nad knihou strávila.

mgeisselreiter
16.02.2019 4 z 5

Tři novely jsou si hodně podobné v tom, že v nich jde o partnerské vztahy, obvykle si hrdinové příliš nelámou hlavu, co bude, když si zahrávají s city a s lidmi, kteří jsou ženatí apod. Odehrává se v Paříži a také na francouzském venkově, hrdinové obvykle žijí trochu bohémsky (i když ne vždy si to mohou dovolit). Morálka lidi trápí málo nebo vůbec. Tipuji, že jde o autobiografické variace na nevázané mládí Saganové. Trochu mě překvapuje, jak mladá byla autorka, když psala tato dílka, která rozhodně nejsou povrchní a ani nejde o nějakou červenou knihovnu. 75%, 16. 2. 2019.


JPBelmondo
09.06.2017 3 z 5

Tři různorodé příběhy lásky. Řekla bych, že je to oddechové čtení, které má ale v sobě určitou dávku něžnosti. Velmi dobře se to čte.