Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) / Tři muži na toulkách

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) / Tři muži na toulkách https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38300/tri-muzi-ve-clunu-o-psu-nemluve-tri-muzi-na-toulkach-38300.jpg 4 244 54

Dobrodružství, příhody a nehody tří přátel a jednoho psa na dvou prázdninových cestách, šťastně spojující humor se sentimentem. Vychází v novém překladu mladého překladatele Milana Žáčka, který cítí a myslí jako autor, a čtenáři jistě ocení lehkost a plynulost jeho stylu.

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: , Aurora (Praha)
Originální název:

Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog) / Three Men on the Bummel , 1972


více info...

Přidat komentář

RafaelOrtega
15.04.2024 5 z 5

Klasika, která nikdy neomrzí.

LukasB.453
11.04.2024 5 z 5

některé teze a vtipná slovní spojení (módní slovo "hlášky" se mi kromobyčejně hnusí) z knihy jsem si zapamatoval a s láskou a úctou jsem je adoptoval a ve vhodných okamžicích používám. tak třeba o dušičkách se chodím "veselit na hroby", když nějaký rošťák překročí meze mé prchlivosti, vyhrožuji mu že "nad jeho zohavenou mrtvolou mu zazpívám kuplet" a zadýchané kamarády na výpravách (nejen) turistických častuji označením "barvoměnka duhová"


zaz
11.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Citace: "Začneme snídaní. Tedy k snídani budeme potřebovat pánev ...a Jiří pokračoval: konvici na čaj, kotlík a lihový vařič. Rozhodně ne petrolejový a významně se na nás podíval.
jednou jsme vzali s sebou petrolejový vařič, ale to už jaktěživi neuděláme. Bylo to jako bychom ten týden bydleli v obchodě s petrolejem. Tekl. Vařič jsme měli na špičce člunu a odtud tekl petrolej ke kormidlu, prosákl celý člun a všechno, co mu stálo v cestě, přetekl do řeky, zamořil okolí a zkazil vzduch. Někdy vanul západní petrolejový vítr, jindy zase východní petrolejový vítr. A ten petrolej tekl a úplně pokazil západ slunce a měsíční paprsky rozhodně páchly petrolejem. V Marlow jsme se pokusili utéci. Celé město bylo plné petroleje. Prošli jsme hřbitovem. Zdálo se, že..."

Podceněná vlastnost užitečného petroleje v rukou spojenců... V tomto případě komická scéna pro nezúčastněné pozorovatele, těch kteří se nevezou ve společném člunu a jsou mimo dosah všude přítomného petroleje... Až na vlastní kůži - dítě pozná , že oheň pálí. U mužů ve člunu je to opravdu k smíchu. Poznávám se taky a velice oceňuje autorův nadhled, kde jen humor , láskyplně UPOZORŇUJE...na chyby , které se člověka drží jak petrolej a nelze utéci ...
Kniha se našla ohořelá u padlého vojáka.

Kniha provětrá zatuchlost mysli a každý řádek poskytuje odpoutání od starostí, navozuje pocit radosti a každému doporučuji. To nejcennější za peníze nekoupíme, ani lásku k lidem.
Kniha je dostupná ke stažení zdarma, přeji příjemné chvíle .

gabriel375
21.03.2024 5 z 5

dva komentáre podo mnou vystihli podstatu. Doplním, že kto sa rád člnkuje a chodí kempovať (minimálne milovníci splavov Sázavy), tak táto kniha zaručene poslúži aj ako príručka a nemala by chýbať vo výpravnom vaku. Nesmrteľný príbeh so zovretím kanvice na vode a iné skvosty patria medzi to najlepšie, čo suchý anglický humor dokázal vytvoriť v 20.storočí.A ak máte radi psov, Montmorency vás dostane do kolien .

len86
27.11.2023 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Dokonce jsem ji málem i odložila. (já hlupák!) Možná za to mohli ty popisy krajiny. Ale naštěstí jsem vytrvala. Odměnou mi byla spousta skvělého suchého anglického humoru. A jen mohu autorovi závidět schopnost líčit věci zcela běžné, ve vyprávění jiných možná i nudné, tak umě a s takovým vtipem.

ph2013
26.05.2023 5 z 5

Nesmrtelná kniha. V čeština nutná v Novákově geniálním překladu, jakýkoliv jiný nemá smysl.

pedroK
26.01.2023

Klasika..četli jsme opakovaně na dovolené nahlas a některé situace se staly u nás doma už notoricky známé svým výstižným humorem. Určitě doporučuji a určitě si ji zas jednou přečtu znovu.

Dadance
06.07.2021 5 z 5

Miluju. A obdivuju naprosto skvělý timing vyprávění vtipů a gagů.

willy9203
22.09.2020 4 z 5

Zejména část Tři muži ve člunu je plná skvělého anglického humoru. Chvílemi má ale kniha trochu pomalejší tempo, což jí poněkud snižuje čtivost. Ale i tak je to pořád perla.

jungwirth5318
22.06.2020 5 z 5

Nejprve jsem si zamiloval LP desku s nejlepšími kapitolami, načtenými Miroslavem Horníčkem, až poté jsem se dostal ke knize, abych zjistil, že je tam ještě pár dalších pěkných míst, ale že mi trochu uniká autorovo básnění o řece a krajině kolem ní a také o historii těch míst. Ale ono to tam patří a určitě to nepřeskakujte.

Vesmich
15.06.2020 4 z 5

Tak pro našince to zase není až takovej odvaz, vydat se někam na člunu, takže já bych víc ocenila spíše popisy krajiny, které podle anotace autor nakonec vynechal, aby se text lépe prodával.I když scénka s otvíráním konzervy byla hodně živá. Když chlapi vyrazili na kolech po Německu, byla to větší sranda. Líčení kontroly provozuschopnosti bicyklu mě rozesmálo k slzám.

Radovan_R
05.03.2020 3 z 5

Musím přiznat, že jsem čekal trochu víc (hlavně od Mužů ve člunu, ale to způsobeno asi tím, že jsem četl Proč bychom se netopili). Zajímavých míst se dá přesto najít dost, zejména v druhém díle, kde autor značně tepe do Němců :-)

pepa4081
23.12.2019 4 z 5

Knihu jsem četl podruhé. Každý díl má pro mne svá slabší i velmi silná místa. Pro ta druhá se jistě na vodu i toulky podívám znovu. A hodnocení? Všechno za mne mnohem lépe řekl v doslovu pan Horníček. Milovníkům anglického humoru doporučuji.
Uspokojivé.

pavels36
30.10.2019 5 z 5

Nádherné oddychové čtení. Humor jak má být, postavy výborně zapadající do příběhu. Naprosto úžasný styl humoru a hlavně se fakt bavíte nad různými činnostmi všech osob. Vřele doporučuji na vyčištění hlavy :)

Vlasta155
28.10.2019 5 z 5

Moc příjemná kniha, která člověka vrací do "starých dobrých" časů.

Vidlička
19.08.2019 5 z 5

Jedno vím jistě - až budu balit na cesty, máslo určitě vynechám!
:-DDD

Hotovson
29.01.2019 5 z 5

Pěkný a zábavný čtení. Víc se mi líbila ta část na řece, ale i ta druhá byla pěkná.

Martin466
22.02.2018 5 z 5

Pasáže, kde se autor literárně rozněžnil a popisoval krajinu a její historii pro mne nic moc. V porovnání se zbytkem knihy je to ale maličkost. Celkově je způsob psaní a humor v knize používaný něco co jsem nikde jinde neviděl. Výborná kniha.

ivag
21.02.2018

Příjemná kniha, u které jsem se bavila. Vtáhlo mě do děje a cestovala jsem s nimi. Myslím, že ani po tolika letech kniha a humor v ní neztratily nic na své aktuálnosti. Muži ve člunu se mi líbili trochu víc, než Muži na toulkách.

kara
28.09.2017 5 z 5

Klasika, milá a příjemná. Člověk má pocit, že je jedním z party kamarádů a prožívá s nimi dobrodružství. Humor v této knize rozhodně neztratil jiskru ani po tolika letech.