Tři měsíce Florencie

Tři měsíce Florencie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249131/bmid_tri-mesice-florencie-ZQ2-249131.jpg 3 68 25

Osmatřicetiletá Lena zůstává sama doma s dětmi a psem poté, co její manžel, profesor výtvarných umění, odjíždí pracovně do Florencie. Když se má muž po dvou semestrech vrátit, zjistí, že má v Itálii vztah s o dvacet let mladší studentkou. Rozzuřená Lena na nic nečeká, sbalí sebe i rodinu a okamžitě odletí do Itálie. Tohle nemůže jen tak nechat být! Když ji navíc manžel oznámí, že se do Alexandrie zamiloval, udělá Lena to jediné, co v danou chvíli udělat lze – vymění ve florentském bytě všechny zámky a svému muži řekne, aby se s dětmi a psem vrátil do Ameriky a zkusil si, jaké je to se o ně starat... A Lena? Ta se přece chtěla do Florencie celý život podívat, a teď tu má dokonce byt!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Three Months in Florence , 2013


více info...

Přidat komentář

Pindrushee
22.09.2023 2 z 5

Chtěla jsem oddechovku a tu jsem dostala. Kniha se sice dobře čte, ale příběh je předvídatelný a hlavní hrdinka je bláznivá. Nic moc.

KnihovniceVěra
16.05.2022 3 z 5

Kniha mě zaujala svou obálkou, ale samotný obsah zklamal. Slibovaný popis Florencie mě neuchvátil a příběh praštěné americké blondýny, která reaguje na manželovu nevěru tím, že o tom každému na potkání vypráví a provádí různé ztřeštěnosti, mě nebavil. Celou tu sérii trapností pak odstřihl překvapivý konec.


lucka202
06.01.2022 3 z 5

Knížku jsem si vzala na dovolenou do Florencie, takže památky a atmosféru města, která je v knížce krásně popsaná, jsem měla v přímém přenosu. Příběh samotný nic moc...

knihomolka525
13.05.2021 5 z 5

Příběh je spíš taková moderní červená knihovna.Vše se nese v duchu myšlenkových pochodů zhrzené a opuštěné Leny.Jádrem celého děje bylo: JÁ jsem se nadřela abych ho získala a ONA mi ho odloudí? Tak to T E D Y ne!!!!!! V žádném případě!

alabra
11.05.2019 3 z 5

Odpočinková kniha, vybrala jsem si ji, protože bych ráda Florencii navštívila, takže jsem se s ní chtěla blíže seznámit i touto cestou, v hodnocení musím souhlasit s babuškou, vystihla to dokonale.

bábuška
30.04.2019 3 z 5

Zklamaná podváděná Lena řeší zajímavým způsobem nevěru manžela, ale stejně necítí sama v sobě uspokojení. Ale seznamuje se s památkami města, které od mládí toužila navštívit a tehdy jí zůstala jen starost o rodinu a manželovu kariéru. Nyní tedy plnými doušky nasává všechny vůně krásné Florencie a čtenáře podrobně provází jak uměleckými klenoty, tak i úzkými uličkami obyvatel města. I já jsem si při četbě připoměla vlastní okouzlení Florencií.
Přes všechnu snahu získat manžela zpět, dochází Lena k názoru, že jeho ztrátou vlastně tak o moc nepřichází, zvláště když získává přátelství slavného italského umělce.

Irsaf
05.01.2019 3 z 5

Tohle moc nebavilo

marara
26.08.2018 5 z 5

Vím, že to není žádné velké umění, ale tahle kniha se mi prostě hodila do nálady. Začala jsem ji číst, kde jinde, než ve Florencii. A právě okouzlení Florencií, informace o památkách, které jsem se nedočetla ani v jiném beletristickém průvodci Florencií, v Infernu, okouzlení italštinou a italskou pohostinností a tamějším životním stylem, to všechno mi bylo báječnou kulisou při návštěvě této marnivé krásky. A nesmím zapomenout na ztřeštěnost hlavní postavy, Leny. Představa toho, jak hází zmrzlinu na všemi obdivovanou chodníkovou kresbu ženy, jak topí mobil v Neptunově fontáně a její odpověď na přání kamarádky, aby jí příště zavolala, až ji napadne nějaká ztřeštěnost: "Tolik peněz nemám," to vše mě dost rozesmívalo.

Plavkyně
09.06.2018 2 z 5

Chápu (až moc dobře :-) ), že zoufalé ženy občas dělají zoufalé věci ... takže to bych hrdince až tak nezazlívala (jak tady v diskuzi občas zaznělo). Ale kniha je opravdu podprůměrná. Narazila jsem na ni při třídění knihovny a říkala si - hele, tohle jsem ještě nečetla. A až po dobrých padesáti stranách mi došlo, že četla a ani ne tak dávno. Prostě to ve mě nezanechalo žádný dojem.

janasim
23.05.2018 3 z 5

Čekala jsem tak trochu něco jiného. Kniha se četla dobře, téma je navnazující, ale při čtení jsem chvílemi nudila...

Ivuska.09
08.02.2018

Tak trochu reálné, zároveň tak trochu nereálné. Ale bavilo.

Marla
18.01.2018 3 z 5

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci....o to asi tak tahle kniha je. Tragicky bláznivý příběh, ve kterém jsem Leně opravdu fandila a doufala jsem, že konec nebude sladkobolný happyend. Hurá, nebyl!

Madame R
07.05.2017 3 z 5

Jako první mě na knize zaujala obálka! Ta je opravdu povedená a vystihuje děj.
Ze začátku mi Lena přišla docela nevyrovnaná a její myšlenky se na mě doslova křičely. Pak se tempo zpomalilo a já si mohla užít příběh. Možná jsem od knihy čekala něco víc proto 3*.

bookcase
10.08.2016 3 z 5

Taky jsem od toho čekala něco jiného. Hrdinka byla opravdu děsně nesympatická, zkazila mi dojem z celé knížky.

Phewell
07.08.2016 2 z 5

Těšila jsem se, že kniha bude oddechová a pohodová, protože obálka i název jsou poutavé. Opak je pravdou. Hrdinka hloupá, její chování nepochopitelné a iritující. Příběh je nudný. Do toho mi vůbec neseděly popisy Florencie. Divím se, že jsem vydržela až do konce, ale omluvou je, že jsem stále čekala na něco zajímavého. Dnes už ani nevím o čem kniha vlastně byla. Velká nuda. Jedna hvězda za prostředí Florencie a druhá za popis mammoni mužů.

Karolína52
28.05.2016 3 z 5

Oddechové a odpočinkové čtení.Místy jsem se i zasmála a pobavila.
Knížka typu Harlequin.

jaja1989
16.05.2016 1 z 5

Na téma podvedené ženy a jejich pomsta už bylo napsáno tolik hezkých knížek, ale tahle k nim nepatří.:(
Strašně dlouho trvá než se rozhoupe a něco podnikne a pak se snaží tak směšně ho získat zpátky, ale někdy se tam člověk i zasměje to je fakt.
Za to konec je úplně na ... člověk se tím prokouše a pak čeká něco velkolepého, ale toho se nedočká je nedodělaný a divně ukončený.
Nechápu, jak autorka může dávat kurzy tvůrčího psaní, sama by ho potřebovala.

Selinute
25.02.2016 3 z 5

Poutavý titul a lákavá obálka slibuje zajímavý romantický příběh. Bohužel, to ale byla jen průměrná oddechovka, alespoň pro mě.

Kačík
23.02.2016 2 z 5

Knížka mě bohužel zklamala, nedokázala jsem se prokousat začátkem knihy, než hrdinka s dětmi dorazí do Itálie, takže jsem knížku odložila. Na můj vkus byla hrdinka trochu psychicky nevyrovnaná a hodně hysterická. Asi to bylo tím stylem psaní, škoda, na knížku jsem se těšila.

Leniiis
21.02.2016 3 z 5

Taková oddechovka, která pobaví :) ale konec mě teda naštval :-D

Autorovy knížky

Mary Carter
americká
2015  63%Tři měsíce Florencie

Kniha Tři měsíce Florencie je v

Právě čtených2x
Přečtených97x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce93x
Chystám se číst29x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x