Tři hodiny v ZOO

Tři hodiny v ZOO https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354663/bmid_tri-hodiny-v-zoo-Pw8-354663.jpg 3 88 37

Napínavý thriller, kde se v boji o život počítá každá vteřina. Měl to být idylický den, změnil se ale v boj o přežití. Joan si se svým čtyřletým synem užívá v ZOO do poslední chvíle. Několik výstřelů, které zaslechne u východu, ji přinutí s dítětem v náručí utéct zpět do zahrady. Útočníci jsou jim v patách a jsou horší než dravá zvěř. Pro Joan tak začíná závod s časem. Žádný úkryt není dost bezpečný a chvilka nepozornosti ji i syna může stát život. Jak daleko dokáže matka zajít, aby uchránila své dítě?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Plus
Originální název:

Fierce Kindom , 2017


více info...

Přidat komentář

maličkán
12.01.2024 2 z 5

Námět dobrý, ale ubohé zpracování. Nudily mne některé vzpomínkové pasáže. Stále jsem čekala na něco, ale to bohužel nepřišlo.

marta310
21.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Dle recenzí a nižšího hodnocení jsem od tohoto moc neočekávala. Nakonec to ale nebylo až tak špatné, jak jsem se obávala. Velkou část knihy zde zabírá specifický dialog matky se 4letým dítětem, což asi ne každý musí překousnout. Stejně tak různé psychologické rozbory a pochody hlavní hrdinky.
Jelikož jsem očekávání neměla, nejsem ani tak zklamaná, ale knihu už si asi podruhé nepřečtu.


Atara16
13.05.2023 3 z 5

Čekala jsem víc,asi to spíš jen slibovala obálka. Chyběl mi konec.

NikiVai
08.04.2023 2 z 5

Já si knížku moc neužila a možná za to může anotace. Očekávala jsem napětí, drama, thriller. Dostala jsem spíš psychologický román o milující matce v ohrožení života. Náhled do mysli Joan byl určitě zajímavý a kdybych měla chuť podobný žánr číst, asi bych byla uspokojená. Ale v očekávání thrilleru jsem zklamaná.

Ejv
26.03.2023 1 z 5

Taky mě knížka moc neoslovila..

Araso
17.10.2022 odpad!

Katastrofa! Nečíst!

Emma27
18.09.2022 2 z 5

Slabý příběh ,čekala jsem něco víc.

jan.para
13.09.2022 3 z 5

Chvílemi poutavé čtení, chvílemi zdlouhavé a chvílemi nepřehledné, ale na dlouhou cestu vlakem nebo do ZOO stačí.

Vera Silent
13.03.2022 2 z 5

(SPOILER) Na thriller má kniha málo napětí a malý spád. Jelikož mám také dítě, tak jsem chápala vnitřní monolog hrdinky, ale upřímně byl v danou situaci naprosto nerealisticky. V její kůži bych myslela pouze na to, jak nás zachránit. Právě v tomto ohledu se Joan chovala nelogicky: mobil, opuštění úkrytu kvůli jidelnimu automatu, ztraceni se v myšlenkách u odpadkoveho koše, zranění, která si neopatrnosti způsobila, proč proboha nešli k lachtanum a východu, že už by ji kvůli stresu kapalo na mozek?
Příliš mnoho myšlenek a příliš málo akce, to je problém této knihy. Četlo se mi to rychle, ale těšila jsem se na to, až to bude za mnou.

Zirvith
22.02.2022 2 z 5

Tohle byla extrémně nudná kniha. Jediné co se mi na ní líbilo, byl název knihy a obálka. Ale příběh? Hrozně zdlouhavý, táhlý a nudný. Za celou dobu se celkem nic neděje. To už i anotace zněla daleko zajímavěji. Kniha akorát ukazuje, jak jsou děcka otravné a obtěžující. Obzvlášť v takovémto nebezpečném prostředí jsou spíše velkou přítěží. Ale kolikrát nebylo ani poznat, kdy mluví Joan a kdy Lincoln, to tam autorka mohla aspoň nějak lépe rozlišovat.
A ani není pravda, že by tam nebyla žádná zvířata. Podle mě jich tam bylo celkem dost.
Ale trochu mi to připomíná mě - snažit se knihu, která je o ničem, natáhnout co nejvíc a psát o každé blbosti a myšlence.
Už podle názvu jsou v zoo tři hodiny. Není to sice zas tak dlouho, ale když autorka dlouze popisuje téměř každou minutu, tak se to opravdu neskutečně vleče. Když mají postavy ujít jen kousek cesty, tak je popisován pomalu každý krok na několik stran. Prostě neskutečné. Až teda v poslední půlhodině v zoo to začalo být trochu zajímavější. A ke konci už se to četlo celkem snadno.

petrulka
12.10.2021 3 z 5

Mě se poměrně líbilo. Thriller to asi úplně není, hlavní myšlenkou knihy je pouto matky a dítěte. Chápu, že se bezdětným lidem může zdát děj zdlouhavý, nicméně hlavní poselství příběhu, tedy ochránit své dítě za každou cenu, je vystižené pěkně.

Lenysek
18.09.2021 1 z 5

Námět nebo-li myšlenka přepadení v zoo skvělá, ale toto zpracování děs. Dalo by se to pojmout celé jinak a byl by to skvělý příběh. Celé je to na palici, hlavně ti střelci a jejich důvod napadení

Katchun
06.09.2021 2 z 5

Musela jsem se hodně přemáhat, abych to dočetla. Dle mého tam bylo dost nelogických věcí a celé to bylo takové nemastné neslané. Ani ten zvrat v závěru to moc nezachránil. A hlavně tam byly věci, které byly zcela nicneříkající a dle mého měly za úkol tu knížku ještě prodloužit. Škoda, šlo to udělat lépe.

E.vi.k
28.08.2021 2 z 5

Slabé, málo akce, zajímavý nápad, ale žádné napětí. Hlavní hrdinka mi nebyla zrovna sympatická. Pořád čekáte, že se začne něco dít, ale jen se tam tak vypráví o ničem. To co je v popisu knihu, jako že začíná boj o život a žádný úkryt není bezpečný... Nic se neděje... A hlavně žádná zvířata

hasta
30.07.2021

Kravina. Větší blbost jsem teda dlouho nečetla, děj nijaký a konec chabý.

Lucc93
21.07.2021 5 z 5

Krásný příběh.. Vlastně je asi docela od věci, říkat o tomto příběhu, že je krásný, ale po dočtení ve mně zůstala ta velikost lásky mezi matkou a jejím dítětem. Příběh byl děsivý, měla jsem z něj dokonce špatné sny. Velmi mě překvapily průměrné recenze, protože za mě kniha stála za to. Super neobvyklý a originální námět. Určitě doporučuji.

LucieVN
15.03.2021 2 z 5

Tak já nevím, jestli jo a nebo ne. Je to takový průměr. Že by mě to úplně nudilo se říct nedá. Chvílemi to bylo lehce napínavé, občas jsem pár řádků přeskočila, protože povídání o broucích doma, sledování seriálů nebo vyprávění o příhodách někoho z rodiny mě nebavilo. Konec podivný a navíc by mě zajímalo, jak to dopadlo s miminkem nebo paní učitelkou. Jedno je ale jasné - Joan je matkou roku..

Nymfadora.T.
13.03.2021 1 z 5

Nezáživné, nebavilo mě , hlavní hrdinka mě strašně lezla na nervy, opět špatná volba knihy.

Luci-_-
11.08.2020 1 z 5

Knihu jsem našla za pár korun v levnách knihách a zaujal mě její popis. Kniha to mohla být zajímavá a napínavá, ale opak je pravdou. Nejvíce napínavý je asi začátek, ale pak se kniha jen dlouze táhne a v podstatě se nic neděje a celou dobu jsem čekala pouze na konec.

mona.benny
01.06.2020 3 z 5

Zaujal má nápad,ještě jsem nečetla nic s takovým námětem. Ale..... Čekala jsem nějaké zvraty v ději, něco akčního... A zároveň i něco reálného...Pokud by takto policie opravdu jednala tak to by bylo hodne smutné. Za mě prostě málo uveritelny příběh celkově.