Tři evangelisti

Tři evangelisti https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37577/mid_tri-evangelisti-tri-evangelisti-tED-37577.jpg 4 41 8

Tři evangelisti série

1. díl >

Tři mladí historici bez práce a bez peněz si společně pronajmou „barabiznu“, chátrající dům se zahradou v klidné pařížské čtvrti. Každý ve svém patře, přiděleném podle studovaného období, od prehistorie v přízemí po současnost v podkroví, by si v klidu sepisoval studie, kdyby je nerušily sousedky zleva i zprava a podivné úkazy, jako je strom, který zničehonic přes noc vyrostl v sousední zahradě... Nejdřív zkoušejí tři ztroskotalí historici přijít na kloub stromu, pak je ovšem čeká zmizení slavné operní pěvkyně a s ním spojené staré i nové vraždy. S pátráním jim pomáhá strýc a kmotr jednoho z nich, bývalý vyhozený policista Vandoosler, jehož metody jsou velmi neortodoxní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Debout les Morts , 1995


více info...

Přidat komentář

kolacky
05.04.2024 4 z 5

Tak trochu jiné než Adamsberg, ale dobře se to četlo. Jsem zvědavá na další příběh.

Chesterton
21.10.2023 5 z 5

"Byl to mladík, vypadající zavile a tupě jako tragická karikatura pitomce, který má v hlavě místo myšlenek rozkazy."

Báječná lahůdka! Fred Vargas zachází tak líbezně se svými figurkami samorostů. Dokáže vykreslit zcela dokonalé charakteristiky a se vším tím zachází v neodolatelné řádu!
Všechno kořeněné přitažlivým jemným humorem.
7/7


Allena24
04.02.2023 5 z 5

Má první kniha od autorky, líbil se mi styl psaní a lehký humor. Těším se na další díly.

kap66
25.04.2022 5 z 5

Stará dobrá Fred Vargas? Ale kdež! Mladá - a stejně dobrá jako v Adamsbergovi. Ženská moje zlatá. Šetřím si ji, šetřím, ale dojde mi záhy, pokud se nakladatelství rozhodne utnout vydávání. Ono ji totiž zná a miluje málo českých čtenářů, zato je to cit věrný a pevný.
V této sérii neprobíhá pravé policejní vyšetřování. Tři historici (jejichž odborné rozepře jsou kouzelné) se nachomýtnou ke zmizení ženy, kterou znali jen letmo, ale stačili si ji oblíbit. Naštěstí mají u sebe strýce jednoho z nich, jenž by do Adamsbergovy party zapadl naprosto přirozeně, a společně na to kápnou. A jestli se vám bude chtít pohrdavě odfrkávat se slovy „takhle by se to nemohlo stát“ a „takhle přece nikdo nemluví“, říkám vám: jasně že ne! Ale v tom je právě kouzlo autorčiných knížek: svérázné postavy vedou poněkud bláznivé dialogy, občas ukročí z logiky – a mě spolehlivě rozesmějí, baví i napínají. Taky je v tom pro mě skrytá obrovská výhoda: druhé čtení - až mi tedy opravdu dojdou všechny její knížky - bude přinejmenším stejně zábavné.

IVANA0123
24.02.2019 4 z 5

Čtivá, napínavá detektivka, chvílemi pořádně zamotaná s nečekaným rozuzlením. Tři evangelisti jsou nenapravitelní vědátoři, kteří žijí každý ve svém století (a ve svém patře), ale s bývalým detektivním komisařem vytvoří neuvěřitelný detektivní tým. Dobře jsem se u knížky bavila. Za mě 4,5*.
(2/19)

Majdule
19.03.2017 4 z 5

Tři evangelisti pro mě byli starosvětským potěšením v britském stylu Zatoulaného hračkářství, byť přesazení do Francie. Jejich styl prozrazuje, že je napsala, byť pod mužským pseudonymem, žena, i když si netroufnu přesně definovat čím. Snad mírností zápletky a ostychem před násilím, byť se potom ukázalo, že není definitivní. Postavy jsou příjemně extravagantní, zápletka dobře vypointovaná a kniha se čte v příjemně poklidném tempu večera se sklenkou vína. Za mě 80 %, ale překvapivý, zamotaný a napínavý závěr to zvyšuje minimálně na 85 %.

mikika
13.06.2013 5 z 5

úžasně napsáno, s úžasnými postavami. druhý díl už nebyl tak dobrý, možná proto, že tam nevystupují všichni tři "evangelisti". jedna z mála detektivek, které se dají číst opakovaně - hlavně pro ten nezaměnitelný vargasovský styl...

soukroma
20.01.2012 5 z 5

Starší série než nepřekonatelný Adamsberg, zcela jiná a přesto stejně čtivá i znepokojující. Výběr hrdinů krásně odpovídá autorčinu profesnímu zaměření a jejich názory na období historie - studované versus ostatní opovrhovaná - jsou velmi vtipné a názorné. Napínavý děj samozřejmě graduje na posledních stranách, kdy podezření padá z jednoho na druhého až na nejméně podezřelou osobu.

Kniha Tři evangelisti je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst20x
Chci si koupit4x