Na úteku

Na úteku https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105339/bmid_na-uteku-1Qn-105339.jpg 4 14 4

Tři evangelisti série

< 3. díl

V Paríži zavraždia mladú ženu, potom ďalšiu. Svedkovia tvrdia, že u obidvoch videli mladého muža, ktorý im priniesol papradie v črepníku. Podľa ich opisu vytvoria portrét, čo sa veľmi zhoduje s podobou mladého, mierne retardovaného Clémenta, ktorého schová policajt Ludvig u troch našich známych mladých „evanjelistov“ Marca, Matthiasa a Luciena. Hoci všetky indície nasvedčujú, že vrahom mladých žien je Clément, štvorica pátračov je presvedčená o jeho nevine a pustí sa do práce. Kniha je do poslednej strany nesmierne napínavá a výborne napísaná. (www.pitaval.cz)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Sans feu ni lieu , 1997


více info...

Přidat komentář

kolacky
08.04.2024 5 z 5

Třetí díl se mi líbil ještě víc než ty dva předchozí. Evangelisti a jejich starší kolegové a přátelé, včetně staré Marthe, byli skvělí, jak se bili o pravdu a za mladého Clémenta. A zase jsem si početla ve slovenštině, docela mi to chybí.

mol378
15.08.2023 5 z 5

Moje prvni od Vargasky bez Adamsberga, a jak to bylo skvělé! Poklidná civilní detektivka, na které jsou nejdůležitější charaktery postav a prostředí. K vraždám dochází nenápadně, podle originálního schématu. Každý z potenciálních vrahů je mírně praštěný, vlastně každá postava je mírně praštěná, ale o nic víc, než jak to v reálu bývá, jen autorka tu praštěnost dokáže u jednotlivých postav zdůraznit tak, že jsou nezaměnitelné s kýmkoliv. Příjemné čtení, které jsem si šetřila, a těším se, že se mi poštěstí a seženu někde dva předchozí díly. S evangelisty a jejich libůstkami i způsobem života se mi líbilo moc!


Gracian1964
14.03.2023 5 z 5

Vcelku sa to dalo prežiť? Vidím, že tu sú iné nároky, hehe... To nič. Asi som menej náročný, priskromný, toto bola veľmi príjemná detektívka, alebo ako to nazvať, v záplave kravín, severskej krimi a vykonštruovaných nezmyslov. Aj toto bolo síce vykonštruované, ale inteligentne a nie ako päsť na oko. Moje tretie stretnutie s pani spisovateľkou Frederikou a ani tentoraz sa sklamanie nekonalo. Nemec bol sympatický, takisto ako aj jeho ropušiak Bufo a ďalší parťáci z plesnivej barabizne. Nakoniec všetko dobre dopadlo, pravda a spravodlivosť zvíťazili, hurá. Rád si dám aj po štvrtý raz. Buď fit!!!

Miluska2810
14.03.2019 3 z 5

O hodne lepsia kniha, z predoslej som sa poucila a tak isto som na to isla s tym, ze citam komedialnu detektivku a vcelku sa to dalo prezit. Dobre...

Štítky knihy

krimi

Kniha Na úteku je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x