Tři banány aneb Petr na pohádkové planetě

Tři banány aneb Petr na pohádkové planetě https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243919/mid_tri-banany-243919.jpg 5 26 9

Její hrdina, žák 2. B Petr Pánek, se dostane v začarovaném výtahu na pohádkovou planetu, kterou mohou navštívit jen ti, kteří nezapomněli pohádky. Zatímco zde Petr prožívá různá dobrodružství, jeho tatínek ho marně hledá raketou po vesmíru. Kniha byla oceněna v umělecké soutěži k výročí vzniku ČSR, v SSSR byla zfilmována.

Přidat komentář

marketa3815
20.07.2023 5 z 5

Tuhle knížku přečetla před rokem naše tehdy prvňačka třikrát. Tyhle prázdniny ji čte znovu. Většina dětí si v ní něco najde - imaginaci, sci-fi, pohádku, šifrování. Máme nějaké staré vydání. Spolu s Lentilkou pro dědu Edu dceřina nejoblíbenější prázdninová knížka.

Nurse_Jitka
03.02.2022 4 z 5

No, co o téhle knížce říci...Milovala jsem ji...možná proto,že jsem ji v dětství četla jen jednou...v knihovně jsem na ní narazila asi omylem a po prvním čtení jsem jí tu už nikdy nenašla...Teď vyšla znovu a já vím,že je to ÚPLNĚ něco jiného...copak jsme my znali internet a podobné věci? Ne,ne,ne,já chápu,že se snaží knížku v novém vydání přiblížit dnešním dětem,ale ne,není to moje vzpomínka...Mám srovnání,povedlo se mi koupit i to vydání,které jsem četla jako dítě...a srovnávám...


Turlogh
24.01.2021 5 z 5

Z.K.Slabý v nejlepší formě. Sice to není přece jenom taková extra pecka jako třeba Pohádkový detektiv Břetislav Hostivít anebo Bukukururuna, ale přesto pohádkový příběh pro děti na nejvyšším levelu. Navíc okořeněný sci-fi pohádkovou tématikou. Vřele doporučuji. Howgh.

femme.fatale
02.09.2020 5 z 5

Knihu jsem neznala, někde jsem na ni narazila až teď, v pětatřiceti. Přečetli jsme ji s dětmi (9 a 10) a bavila nás všechny. Mě asi nejvíc. Tolik různých a neotřelých dobrodružství Petr zažívá, vždy jsem se těšila, co přijde příště...a co se stane, až splní úkol... :)
Za dobu, co mám děti, jsme toho přečetli dost, ale není moc knih, ke kterým se chci vrátit i s těmi mladšími. Tahle to ale bude.

Hanaol
11.05.2019 5 z 5

Moje zamilovaná knížka, kterou jsem dostala od Českého rozhlasu za vyprávění o nálezu české Venuše v roce 1964. Kouzelný výtah a dobrodružství Petra na
pohádkové planetě. Fajn, že vychází znova.

alzbeta7728
25.04.2019

Výborná kniha - nepředvídatelný děj díky bohaté fantazii autora - četla jsem synovi, ale samotná jsem byla napnutá, jak se bude děj vyvíjet dál. Pěkný text, dobře se četla. Zápletka správně bláznivá.

makke
10.05.2017 5 z 5

Tuto knihu jsem koupila svému synovi, měla hezké hodnocení, tak mě zaujala. Začala jsem mu ji číst před spaním, protože ještě nechodí do školy a číst neumí. Po prvních několika kapitolách jsem byla "na rozpacích", říkala jsem si jak takovou blbinu mohl někdo napsat, syn byl ale nadšen. Tímto se knize a autorovi upřímně omlouvám, protože začátek mi sice přišel trochu zmatený, ale s postupujícím dějem mě kniha nadchla a sama jsem se těšila na večer, až se dozvím, co dalšího hlavní hrdina Petr prožil. Knihu jsme dočetli jedním dechem a byla opravdu, ale opravdu SKVĚLÁ !

SimonBorn
24.03.2017 5 z 5

Jako dítě jsem jednou slyšel z rádia číst z téhle knížky Vlastimila Brodského. A přišlo mi to naprosto úžasné - jenže jsme ji nikde nesehnali. A pak už bylo pozdě, pohádková planeta nebyla ještě plnokrevné scifi :-)

Barbarka_CZ
23.04.2015 5 z 5

Moje absolutně nejoblíbenější pohádková knížka. Četla jsem ji snad stokrát a pořád nemohu uvěřit tomu, že ji tolik lidí vůbec nezná. Skvělý příběh, hezké obrázky.