Tři banány (aneb Petr na pohádkové planetě)

Tři banány (aneb Petr na pohádkové planetě) https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237428/bmid_tri-banany-237428.jpg 5 26 9

Někde ve vesmíru je určitě Pohádková planeta. Rakety možná záhy přistanou na Marsu, na Venuši, na Jupiteru nebo kdekoli jinde, ale na tuhle planetu se mohou dostat pouze ti, kdo nezapomněli na pohádky. A jak se tam dostanou? Třeba mohou do vesmírných dálav odletět docela obyčejným výtahem. Co však je důležité: že tam prožijí docela neobvyklá, nečekaná a napínavá dobrodružství, při kterých ovšem musí obstát. A to není vždycky snadné – zvláště když je pronásleduje Černá paní. Nevěříte? A netušíte, jak taková výprava za třemi banány dopadne? Tak otevřete tuto knížku a začněte číst.... celý text

Přidat komentář

marketa3815
20.07.2023 5 z 5

Tuhle knížku přečetla před rokem naše tehdy prvňačka třikrát. Tyhle prázdniny ji čte znovu. Většina dětí si v ní něco najde - imaginaci, sci-fi, pohádku, šifrování. Máme nějaké staré vydání. Spolu s Lentilkou pro dědu Edu dceřina nejoblíbenější prázdninová knížka.

Nurse_Jitka
03.02.2022 4 z 5

No, co o téhle knížce říci...Milovala jsem ji...možná proto,že jsem ji v dětství četla jen jednou...v knihovně jsem na ní narazila asi omylem a po prvním čtení jsem jí tu už nikdy nenašla...Teď vyšla znovu a já vím,že je to ÚPLNĚ něco jiného...copak jsme my znali internet a podobné věci? Ne,ne,ne,já chápu,že se snaží knížku v novém vydání přiblížit dnešním dětem,ale ne,není to moje vzpomínka...Mám srovnání,povedlo se mi koupit i to vydání,které jsem četla jako dítě...a srovnávám...


Turlogh
24.01.2021 5 z 5

Z.K.Slabý v nejlepší formě. Sice to není přece jenom taková extra pecka jako třeba Pohádkový detektiv Břetislav Hostivít anebo Bukukururuna, ale přesto pohádkový příběh pro děti na nejvyšším levelu. Navíc okořeněný sci-fi pohádkovou tématikou. Vřele doporučuji. Howgh.

femme.fatale
02.09.2020 5 z 5

Knihu jsem neznala, někde jsem na ni narazila až teď, v pětatřiceti. Přečetli jsme ji s dětmi (9 a 10) a bavila nás všechny. Mě asi nejvíc. Tolik různých a neotřelých dobrodružství Petr zažívá, vždy jsem se těšila, co přijde příště...a co se stane, až splní úkol... :)
Za dobu, co mám děti, jsme toho přečetli dost, ale není moc knih, ke kterým se chci vrátit i s těmi mladšími. Tahle to ale bude.

Hanaol
11.05.2019 5 z 5

Moje zamilovaná knížka, kterou jsem dostala od Českého rozhlasu za vyprávění o nálezu české Venuše v roce 1964. Kouzelný výtah a dobrodružství Petra na
pohádkové planetě. Fajn, že vychází znova.

alzbeta7728
25.04.2019

Výborná kniha - nepředvídatelný děj díky bohaté fantazii autora - četla jsem synovi, ale samotná jsem byla napnutá, jak se bude děj vyvíjet dál. Pěkný text, dobře se četla. Zápletka správně bláznivá.

makke
10.05.2017 5 z 5

Tuto knihu jsem koupila svému synovi, měla hezké hodnocení, tak mě zaujala. Začala jsem mu ji číst před spaním, protože ještě nechodí do školy a číst neumí. Po prvních několika kapitolách jsem byla "na rozpacích", říkala jsem si jak takovou blbinu mohl někdo napsat, syn byl ale nadšen. Tímto se knize a autorovi upřímně omlouvám, protože začátek mi sice přišel trochu zmatený, ale s postupujícím dějem mě kniha nadchla a sama jsem se těšila na večer, až se dozvím, co dalšího hlavní hrdina Petr prožil. Knihu jsme dočetli jedním dechem a byla opravdu, ale opravdu SKVĚLÁ !

SimonBorn
24.03.2017 5 z 5

Jako dítě jsem jednou slyšel z rádia číst z téhle knížky Vlastimila Brodského. A přišlo mi to naprosto úžasné - jenže jsme ji nikde nesehnali. A pak už bylo pozdě, pohádková planeta nebyla ještě plnokrevné scifi :-)

Barbarka_CZ
23.04.2015 5 z 5

Moje absolutně nejoblíbenější pohádková knížka. Četla jsem ji snad stokrát a pořád nemohu uvěřit tomu, že ji tolik lidí vůbec nezná. Skvělý příběh, hezké obrázky.