Tři anglické lásky

Tři anglické lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57209/bmid_tri-anglicke-lasky-5Cw-57209.jpg 4 38 13

Osudy a krajinami Jane Austenové, sester Brontëových a Daphne du Maurier V knize Tři anglické lásky se můžete vydat po stopách i vzkazech, které zde slavné spisovatelky i jejich romány zanechaly. Zjistíte přitom, do jaké míry se skutečný život prolíná s literárním i nakolik jsou některé postavy věrné svým kdysi existujícím předlohám. Pro znalce filmových zpracování je v knize i obsáhlý popis míst a staveb využitých při natáčení filmových adaptací Pýchy a předsudku, Rozumu a citu, Jany Eyrové, Hospody Jamajky a dalších.... celý text

Přidat komentář

snílkařka
21.01.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala obálkou a ilustrací.A něco jsem se i dozvěděla o spisovatelkách a jejich osobním životě který jsem já osobně ještě úplně neznala jejich nejznámější literární díla ano a hlavně ty s filmována ale o nich samotných ne.Což mi tato kniha dala i trochu do jejich soukromých životů nahlédnout.Takze za mě dobré.

knihomolka27
05.07.2022 5 z 5

Naprosto BOŽÍ, opravdu nemám slov...přehledně, zajímavě, čtivě zpracované - s mnohými autorčinými postřehy a doporučením, především co se týká filmového zpracování. Zajímavosti, o natáčení, inspiraci a dalším, které by člověk pravděpodobně hledal jen těžko. K tomu i zasazení do celého kontextu života autorek - jejich neobyčejné zlidštění a přiblížení čtenáři - převážně pak u sester Bronteových.

Bylo skutečně potěšení to číst a culila jsem se u toho jako malá školačka. Nemůžu se dočkat až se vrhnu na ty doporučované adaptace a přečtu i další knihy, protože z tohoto světa romantiky, lásky, vztahů, naprosto úchvatné Anglie se mi opravdu odcházet nechce...Doporučuji opravdu všem, koho tento svět aspon trochu zajímá..nenajdete tam sice všechno, což ani nejde...ale to co tam objevíte vás akorát utvrdí v tom, jak jsou tyto díla nadčasová, promyšlená a naprosto podmanivá.

A navíc díky všem těm úchvatným fotografiím co v knize naleznete máte chut koupit si nejlíp ted hned letenku do Anglie a všechna ta místa o jejiž existenci jste neměli ani ponětí navštívit. A že jich není málo...ten seznam je zatím nejúplnější se kterým jsem se doposud setkala...takže vám může sloužit i jako neocenitelný průvodce. Především je čtení této knihy ale prostě a jednoduše zábava a extáze pro všechny fanoušky.


Mi--LADA
24.09.2018 5 z 5

Vizuálně velice povedená kniha s podtitulem: Osudy a krajinami Jane Austenové, sester Bronteových a Daphne du Maurier. Obsahuje mnoho krásných barevných fotografií z míst, kde spisovatelky pobývaly, dále jsou zde jejich podobizny, najdeme však i titulní listy či ilustrace k románům až po návrhy scén pro divadelní adaptace. O fotkách z televizních či film.zpracování děl ani nemluvě. Po obrazové stránce není této knize opravdu co vytknout. Je to dárek pro fanynky oblíbených autorek, které toho zatím o jejich životech příliš mnoho nevěděly.
Jedná se o stručnou, dobře napsanou a líbivou knížku pro radost, díky níž se můžeme toulat po romantických panských sídlech a po přírodě, které inspirovaly buď samotné autorky nebo tvůrce filmových zpracování. Můžeme nahlédnout do jejich světa, dozvědět se něco o tom, jak autorky žily a čím se inspirovaly, co je ovlivňovalo a jak vznikala dnes již klasická díla. Nechala jsem se snově unášet kouzelnou poetikou anglické krajiny, "chodila" s úsměvem jejich cestičkami a zažívala čistou čtenářskou radost.

ivanaci
25.08.2018 5 z 5

Krása, krása..musím s ji koupit nebo třeba dostanu jako
dárek. Krásné by bylo navštívit některá místa, některé již znám /Daphne du Maurier/.

MinaHawke
11.04.2017 5 z 5

Moc hezká kniha. Kdo se chce dozvědět více o životech Jane Austenové, sester Brontëových a Daphne du Maurier, tak to je přesně kniha pro něho.

Michalka98
31.12.2016 5 z 5

Skvělá knížka. Dostala jsem ji k narozeninám a moc mě potěšila, protože všechny zmíněné spisovatelky zbožňuju. Líbí se mi detailní popisy míst, života spisovatelek a seznam filmových adaptací. Doporučuji všem milovnicím klasické anglické literatury!

Lenu04
09.09.2015 5 z 5

Hodně zajímavá knížka nejen o životě spisovatelek, ale i místech s nimi spojených. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a mám další inspirace na cesty po Anglii:). Líbí se mi, jak autorka popisuje každou knihu - její stručný děj a především místa, kde se to natáčelo a která jsou popsána v románu. Vůbec by mi nevadilo více fotek z těchto míst a více informací - u některých míst je popisek moc stručný.

kuky921
14.03.2015 4 z 5

Velmi pěkná knížka, kde jsem se nejen dozvěděla o životních příbězích jednotlivých spisovatelek, ale zejména o místech, kde se odehrávají nebo kde se spisovatelky inspirovaly. Nejraději bych se hned rozjela a všechna místa viděla na vlastní oči.

čika
31.07.2014 4 z 5

mne sa kniha tiez pacila, prijemna i prinosna non-fiction...kludne by som sa vybrala po stopach autoriek a ich romanov...
jedine dizajn knihy troska matie, v policiach kniznice moze zvadzat k vizualnemu zaradeniu medzi romany. autorka pise lahko, urcite sa poobzeram aj po jej dalsich knihach

Diorissimmo
20.02.2014 5 z 5

Také se divím, že má kniha tak slabé hodnocení. Mně se líbila moc a souhlasím s komentážem Venezie. Autorka si dala záležet a místa spjatá s historii a literaturou sester Bronteových, Daphne du Maurier a Jane Austenové procestovala, zdokumentovala, v knize je spousta fotografií, které týkají bud života spisovatelek, nebo jejich románů, nechybí ani filmové zpracování. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací o tom, jak a kde spisovatelky žily a za jakých okolností vznikala jejich díla, z nichž většina nese autobiografické prvky. Je to pěkná životopisná kniha o nejoblíbenějších dílech anglické literatury. Je určená pro fanoušky uvedených románů, ti budou z knihy nadšení.

Venezia
30.05.2013 5 z 5

Prečo má táto kniha tak málo bodov? Čo čakáte od tohto typu kníh? Podľa mňa je to povinné čítanie pre fanúšikov Jane Austenovej, sestier Bronteových a Daphne du Maurier. Autorka si dala záležať, kniha obsahuje informácie o živote autoriek, ich dielach i filmových podobách románov. Ale hlavne je v knihe veľa farebných fotiek miest, kde spisovateľky žili, z filmov a aj mapy s miestami zo života i románov spisovateliek.

Niki
03.09.2012 3 z 5

Celkem dobré, nemusely by tam být popisy knih. Nejvíc se mi líbily části Jane Austen a sester Bronteových.

jasmína
12.02.2012 2 z 5

Uchvácená jsem nijak nebyla, ale přelouskala jsem.

Štítky knihy

Anglie spisovatelé o knihách

Autorovy další knížky

Ivana Mudrová
česká, 1960
2010  83%Tři anglické lásky
2005  93%Prahou s otevřenýma očima
2004  70%Kam značky nevedou
2011  83%Tajnosti skotské metropole
2013  73%Z Prahy všemi směry

Kniha Tři anglické lásky je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce18x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x