Třetí svatba

Třetí svatba https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421601/bmid_treti-svatba-th3-421601.jpg 4 14 5

Čerstvě zfilmovaný autorův šestý román je nejspíš aktuálnější než kdy jindy: autor v něm svým bravurním, komickým i podmanivým stylem vykresluje problematiku evropského přistěhovalectví. Stárnoucí a stále více nemohoucí homosexuál Maarten, kterému zemřel životní partner a navíc ho tíží dluhy, dostane výhodnou nabídku: když u sebe ubytuje mladou černošku Tamaru a na oko se s ní ožení, aby získala povolení k pobytu, obdrží tučnou sumu. Soužití dvou takto rozličných charakterů logicky naráží na spoustu peripetií, z nichž Lanoye s humorem sobě vlastním dokáže vykřesat zářivě zábavné jiskry, ale i mnoho pochopení pro ty, jimž osud do vínku nedal jen jednoduché výzvy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

Het derde huwelijk , 2006


více info...

Přidat komentář

TomTomis
22.05.2023 4 z 5

Tohle byla svým způsobem jízda. Autor napsal netradiční příběh, jak si stárnoucí gay bere za manželku dívku, aby jí zajistil občanství. Nabízí se tu kupa témat. Román je prosycen erotikou, místy možná až obscénní. Nad některými myšlenkami jsem se pobavil, zamyslel. Každopádně to není román, u kterého bych se moc zasmál ( ani jsem to nečekal). Hlavní postavy příběhu mi nebyly v zásadě sympatické vůbec- ani jedna, což samozřejmě ničemu nevadí, ale po dočtení zůstane taková pachuť v mysli. Pokud se to tak dá říct:)

Bára_Ája
10.03.2021 3 z 5

Ze začátku celkem nuda, ale pak to stálo za to! Oceňuji především skoky v čase a prolínání současného a minulého. Kniha vykazuje jisté specifické znaky nizozemsky psané literatury, takže člověk na některé pasáže potřebuje trochu silnější žaludek, celkový obraz to však nenarušuje.


kirkpatrick
02.03.2021 4 z 5

Tohle byla zajímavá kniha i když původně jsem chtěl hodnotit třemi hvězdami, ale od poloviny to získává na čtivosti a finále je krásné. Sice některé intimní pikantnosti homosexuálního života se mi hnusily, ale celkový příběh je skvostné drama.

marcela6425
03.02.2021 3 z 5

Stárnoucí samotář, fingovaný sňatek - Pomalý rozjezd a nakonec celkem bouřlivá jízda. Víc než knížka vykreslující problematiku evropského přistěhovalectví a bourající stereotypy je tohle ale prostě zábavný román o sebelítostivém a ne úplně sympatickém homosexuálovi, který se v jedné rovině příběhu sžívá s novou spolubydlící - černoškou manželkou a její osobitostí a v druhé vzpomíná na svůj bouřlivý vztah a zašlou slávu filmové branže.
Připravte se na cestopisné a umělecké popisy i živé vzpomínky na nejrůznější...no, sexuální aktivity.

knihomolka525
26.12.2020 2 z 5

rozjezd docela podle očekávání ale zhruba v druhé polovině se to nějak zvrhlo v homosexuálního průvodce homosexuálním životem.Absolutně zbytečný podrobný popis intimního života.