Třetí přístav

Třetí přístav https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193456/bmid_treti-pristav-OI6-193456.jpg 5 322 79

Kočár do neznáma série

< 2. díl >

Revoluční změny po roce 1789 obrátily život naruby nejen ve Francii. Stefanie a Hermína, dvě sestry, které musely po Francouzské revoluci uprchnout ze země, se marně pokoušely najít azyl u příbuzných v Itálii. Jejich nelehká pouť Evropou končí na malém panství v Čechách, odkud pocházel jejich pradědeček. Ani tady však situace není idylická. Sestrám znesnadňuje život nejen neznalost jazyka, ale především zpřetrhané rodinné svazky a nevyřešené majetkové poměry. K tomu, aby našly nový domov, je třeba mnohem víc než pouhá dobrá vůle...... celý text

Přidat komentář

likaf
16.03.2024 5 z 5

Děj plný napětí a zvratů. Kniha se moc dobře čte, je velmi poutavá a jeden se od ní nemůže odtrhnout. Doporučuji a jdu na díl č.3.

uzivatel6305
21.01.2024 5 z 5

Opět se setkáváme s hrdinkami prvního dílu Hermínou a Stefanií a jejich dobrodružství, tentokrát v Čechách, jsou ještě napínavější než v prvním díle. Charaktery obou se ještě vykreslují, obzvláště díky všem problémům, které jim osud připravuje. Hermína je naprosto senzační mladá žena a určitě spousta dnešních mladých žen by chtěla být jako ona. Na konci 18. století to muselo být pro děvčata hrozné, naprostá poslušnost, víra, přihlouplé zvyky, názory všech No, i když, bůhvíco se bude jednou psát o nás? I ostatní postavy jsou popsány tak živě, že je to spíše jako film, který vám běží před očima a ti záporáci mají opravdu grády. Prostě Hanička! Doporučuji a s nadšením jdu na 3. díl.


uzivatel6305
21.01.2024 5 z 5

Opět se setkáváme s hrdinkami prvního dílu Hermínou a Stefanií a jejich dobrodružství, tentokrát v Čechách, jsou ještě napínavější než v prvním díle. Charaktery obou se ještě vykreslují, obzvláště díky všem problémům, které jim osud připravuje. Hermína je naprosto senzační mladá žena a určitě spousta dnešních mladých žen by chtěla být jako ona. Na konci 18. století to muselo být pro děvčata hrozné, naprostá poslušnost, víra, přihlouplé zvyky, názory všech No, i když, bůhvíco se bude jednou psát o nás? I ostatní postavy jsou popsány tak živě, že je to spíše jako film, který vám běží před očima a ti záporáci mají opravdu grády. Prostě Hanička. Doporučuji a s nadšením jdu na 3. díl.

Sklíčko
06.11.2023 5 z 5

... právě pro tohle, čtu knížky...
Moc hezké...

PavlaA
18.08.2023 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě o malinko víc, než první. Pohodové, romantické víkendové čtení.

Thamilka
13.08.2023 4 z 5

Kniha se čte velice dobře. Je to hodně odpočinkové čtení. Nic násilného, napínavé, jak to asi s Hermínou a Stefanií bude dál. Oceňuji, že se dozvídám i nějaké nové věci z historie.

Pisquosus
06.07.2023 4 z 5

Moc mě tato série baví, jdu hned na 3. díl :)

monika_v_trapu
07.06.2023 5 z 5

AUDIOKNIHA

Tam kde první díl končí, začíná díl druhý. Je skvělé, že autorka v prologu shrnuje děj první knihy. Bylo by fajn, kdyby tohle fungovalo u všech sérií. V tomto případě jsem tedy začala poslouchat audioknihu druhého dílu jen pár dní po první, takže jsem vše ještě měla v živé paměti, ale z praktické stránky bych tohle zavedla povinně. Člověk pak nesáhne rok po dočtení po dalším díle a nezjistí, že si nepamatuje už vůbec nic. Hana Marie Körnerová tomuhle brilantně předešla.

Dvojka byla za mě o několik levelů výš než jednička. Načtené to bylo stejně skvěle a poutavé také, ale děj byl u Třetího přístavu mnohem víc akční, byla tu spousta zvratů, které mi občas až braly dech a valila jsem oči, co všechno se na těch pár stranách/v pár minutách přihodilo.

No a samotný závěr a epilog? Ten mě dostal znovu! Ihned po doposlouchání jsem plynule navázala na další díl. Dobrodružství Hermíny a Stefanie je neskutečně návykové. Jak se jednou dostanete do děje, nepustí vás to!

Bedřich63
17.04.2023 5 z 5

Pro mě je tato kniha zajímavější a poutavější než první díl. Vyprávění o životě v Čechách Hermíny, Stefanie a dalších osob obsahuje několik nečekaných a překvapivých zvratů, které výrazně ovlivní jejich osudy.
Že ani život šlechty nebyl v minulosti vždy jednoduchý, že přežití a zdraví mnohdy záviselo na náhodě nebo obětavosti bližních, že morálka ve vyšších kruzích v mnoha ohledech nijak nepřevyšuje morálku obyčejných lidí a mnoho dalšího dokáže autorka čtenářům přiblížit velmi čtivou formou.
Rád čtu knihy s příběhy odehrávajícími se před desítkami a stovkami let. Dozvídám se v nich mnoho zajímavých detailů nebo i celých životních osudů historických postav nebo fiktivních hrdinů.
Autorce a této sérii zůstanu věrný a poohlédnu se po dalším dílu.

misssicccka
29.03.2023 3 z 5

Nebyt toho epilogu, tak mi vadilo, jak se to zacina nejak omilat dokola. A epilog to zvrhl k nejake latinskoamericke telenovele jakoze: uz by to stacilo, ale ctenari chteji, tak koho nechame zit ;)

hankapimi
24.03.2023 5 z 5

Naše hrdinky nakonec zakotvily v Čechách v tom nejhorším mrazivém zimním období, Hermína se snažila zabezpečit celou rodinu a Stefanie neustále vzlykala, plakala, naříkala či omdlévala, čímž mne velmi vytáčela.. V nouzi nejvyšší jim pomohla baronka Chlumská, jak radou, tak materiální pomocí, než se to nakonec pěkně zašmodrchalo. Další osudy našich hrdinek nám krásně vykreslila paní autorka a já hodnotím netradičně opět plným počtem ! A už se těším na Druhý břeh..

soupik2012
15.01.2023 5 z 5

Pokračování zcela přímo navazuje na předchozí knihu. Oproti Kočáru do neznáma mě Třetí přístav bavil ještě o něco málo víc. Patrně to bylo tím, že odpadlo harcování po celé Evropě a s tím spojené dvoření na plesech a různé společenské akce, které do příběhu nevnášely žádné velké napětí. Tato kniha je mnohem napínavější, dějově bohatší a díky některým úmrtím, také o dost věrohodnější. Série mi romantikou začíná připomínat filmovou Angeliku. A to je přesně ten druh romantiky, který je myslím snesitelný také pro muže. Moc se těším na pokračování. Audiokniha je velmi dobře ozvučená a také načtená. A načetla ji paní Dagmar Čárová.

Calibra
29.12.2022 4 z 5

19/22 Paní spisovatelka psát prostě umí. Druhého dílu jsem se obávala, ale příjemně překvapil. Deníček Hermíniny matky mě bavil moc. S třetím dílem chvilku počkám, ale rozhodně budu v sérii pokračovat.

GaleW
16.12.2022 5 z 5

Druhý díl dočtený, 3 mě ještě čekají. Opět napsáno stylem, na který jsme u paní spisovatelky zvyklé, chytlavé, zajímavý děj, neočekávané zvraty, napínavé, i když místy lehce přes míru, ale i tak hlavním hrdinkám fandíte. Těším se na Druhý břeh, který by měl přinést Ježíšek.

gordon13
14.10.2022 5 z 5

Moc pěkné pokračování, četlo se samo, jsem opravdu zvědavá na další díl, myslím, že to Hermína vůbec nebude mít snadné.

Ailee
11.10.2022 4 z 5

Další dobré pokračování. A ten konec? Sakra, musím hne pokračovat.

Mi--LADA
04.10.2022 5 z 5

Moc hezký román. Povedené. Skvěle se čte.

Jaklová.katka
24.09.2022 3 z 5

Přečteno za jeden víkend.
Hezký příběh dvou sester pokračuje.

Kackac77
15.09.2022 5 z 5

Příběh Stefanie a Hermíny pokračuje a je opět super. Děj je zajímavý, plný zvratů a prostě se to krásně čte. Těším se na třetí díl. Ten konec mě ták překvapil a nakopl k dalšímu dílu...

Lena78537
05.09.2022 5 z 5

Skvělá série. Moc mě baví, doporučuji.