Třetí na řadě

Třetí na řadě https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449346/bmid_treti-na-rade-eus-449346.jpeg 4 146 49

Tři dny do další vraždy. Šest dní, než zemře jeden z nich. Když policistka Kara Quinnová náhodou objeví tělo mladé ženy, spouští se tím vlna chaosu a paranoie. Způsob vraždy totiž ukazuje na dokonale kontrolovaný vztek psychopata a profil zločince odpovídá tzv. Trojkovému vrahovi, sériovému zabijákovi, který za sebou nechává vždy tři oběti v rozestupu tří dnů, než na tři roky zmizí. A mrtvá z Liberty Lake značí start nového cyklu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Third to Die , 2020


více info...

Přidat komentář

Danago
26.02.2024 3 z 5

Celkově dobře vymyšlená detektivní zápletka. Ale celé by to chtělo zkrátit. Spousta postav , vztahů a než se začne něco dít jste v polovině knihy. Opravdu děj se pořádně rozjíždí až v druhé půlce knihy. Škoda.

knihomolkadorfa
16.09.2023 4 z 5

Dobré, ale zbytečně dlouhé.


Diggitty
19.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Do knížky jsem se velice rychle začetla, námět dobrý, děj celkem rychle odsejpal ale... vrah má tak propracovaný systém a konec ?? Jak kdyby autorka nevěděla jak zakončit nebo to potřebovala rychle utnout. A spíš než honba za vrahem byla důležitější lovestory... no další díl mě zajímá, uvidíme co se z toho vyvrbí.

moudivlacek
11.12.2022 5 z 5

Skvělé! Příběh o sériovém vrahovi, který koná svou osobní pomstu a dokáže se ovládat a mít dlouhé pauzy mezi svými sériemi 3 vražd. Když začne 3. sérii, k případu je povolána nově vzniklá mobilní vyšetřovací jednotka FBI v čele s Mattem. V místě je rovněž policistka Kara z LAPD na povinné pauze, pracuje v utajení a zde se nudí. Záhy se dostává do týmu vyšetřování, Matt přizve k vyšetřování i 2 místní policejní týmy. Na Mattovi se mi líbilo, že pro něj bylo směrodatné chytit vraha a ne hladit si ego.
Děj pro mě neměl hluchá místa, vyprávění nás vždy posune o kus dál, a i když ze začátku rychle pochopíte, kdo je vrah, jméno neznáte. Ale vůbec to ničemu neškodí. Není tu sice častý popis míst činu, ale psychologie všech hrdinů ano. A že vrah mozky vyšetřovatelů dokáže velmi dlouho zaměstnávat.
Kara a Matt, především, mi byli sympatičtí a já jsem ráda, že tuto dvojici budu mít šanci dál sledovat.

SilvieSisinka
23.09.2022 4 z 5

Tak já sama nevím něco bavilo něco bylo moc zdlouhavé.Konecne rozuzlení skoro žádné.

iskrizka
30.08.2022

Román Vás rýchlo vtiahne do deja a rovnako dynamicky aj plynie. Mne osobne sa nezdal rozjaz pomalý či ťažkopádny, práve naopak. Oceňujem, že autorka vykresľuje aj pozadie, vysvetľuje procesy, ktorým nemusí každý rozmieť a dáva priestor aj minulosti postáv. Páčil sa mi jej opis vyšetrovacích aj forenzných praktík. Pôsobí vierohodne, rovnako ako kľučkovanie v procesoch FBI, polície, súdov a ich kompetencií.
Je to chytľavé a zápletka nesklame. Plusom sú aj samotné postavy, nielen tie hlavné, ale aj vedľajšie. Miestami drsný jazyk niektorých patrí k ich charakteru a nezdal sa mi nevhodný.
Štýl písania mi sadol a čítanie som si užila.

Ajuszka
21.08.2022 5 z 5

Třetí na řadě je první díl série s FBI detektivem Mattem Costou, který není úplnej.. jako ostatní z FBI. Takto ho hodnotí policajtka v utajení Kara Quinnová, která se na nařízené dovolené připlete do vyšetřování vražd Trojkového vraha. Velmi kladně hodnotím celkový dojem z knihy, ten případ a vše okolo mě opravdu bavil. Kdyby kniha měla o 100str méně, nic by se asi nestalo, některé pasáže se zbytečně opakovaly nebo byly příliš zdlouhavé.
Nicméně kniha jako celek opravdu stojí za to a mimo jiné se nám zde opět rozvíjí romantická linka mezi hlavními hrdiny.. A to já mám ráda

Katulinka69
15.07.2022 2 z 5

Zbytečně zdlouhavé. Námět byl fajn. Další díl přečtu

astra3
05.07.2022 2 z 5

Nudný, zdlouhavý, nic moc.

pastelkaX
27.06.2022 5 z 5

Jediné, co můžu téhle knize vytknout je, že ještě nejsou další díly...no nic, vždyť já mám těch rozečtených nekompletních sérií "málo" :D
Tohle je skvěle napsaná detektivka a já se hrozně těším, co bude dál!

Toňula
02.05.2022 4 z 5

Stejně jako ostatní jsem měla problém se začíst, ale vyplatilo..pak děj nabral rychlé tempo i napětí hezky gradoval, akorát pachatel byl docela brzy zřejmý.

Teopa
24.04.2022 5 z 5

Lehce těžkopádné, ale dala jsem tomu šanci a po padesáti stranách se děj rozjel a nepustil až do konce.

soukroma
23.03.2022 2 z 5

Nezaujalo: strašlivě pomalý rozjezd, představování kvanta zainteresovaných různorodých šarží (přitom jen okrajově v první stovce stran rozbor první vraždy), sprosté vyjadřování snad všech, vždy a všude.
Zdlouhavé a nezáživné. Představa 450 stran ve stejném duchu je nad mé síly a nic mne nenavnadilo se tomu víc věnovat. Nemám s tím trpělivost.

Mysovlk
30.01.2022 5 z 5

Četla jsem v kuse, protože nešlo přestat. Skvělý příběh, styl textu a vyšetřovací tým, co přilne k srdci a baví vás. Za mě top detektivka.

Ráčkajda
09.01.2022 5 z 5

Super detektivka, moc mě bavila, hlavní postavy mi byly sympatické... těším se na další díl.

Atara16
07.01.2022 5 z 5

Pěkná, čtivá detektivka. Sympatické postavy jsem zvědavá na další pokračování. :-)

Jenny46
13.11.2021 5 z 5

Právě jsem dočetla první díl z nové série a zamilovala se do nové sympatické dvojice Matt Costa a Kara Quinnová...
Trojkový vrah - skvělý příběh, poutavý a tentokrát mi nevadil pomalý rozjezd, protože informací je hodně, vyprávění je ve 3. osobě a to je super...
Kniha mě překvapila a moc se těším na pokračování, doporučuji .o)

Majuš333
13.11.2021 5 z 5

Veľmi vydarený začiatok novej série a vážne sa teším na pokračovanie :)
Matt Costa, Kara Quinnová, Michael Harris a Ryder Kim boli naozaj skvele vykreslené postavy...
Briana Maddoxa som si dosť obľúbila, dúfam že sa ešte objaví...
A možno budem krutá, ale k Andymu poviem iba toľko, že karma je fakt sviňa...


"Proč si děláš starosti dopředu, zlato. Netrap se tím, co by se mohlo stát. Soustřeď se na to, co se děje teď."

čef
08.11.2021 5 z 5

Solidně zpracovaná detektivka, hodně se probírají vztahy mezi jednotlivými bezpečnostními útvary USA a řeší vznik nového týmu. Hledání sériového vraha je však bez různých zkratek a vycpávek tak, jak je bohužel známe z mnoha podobných děl. Vše je logické a uspořádané, závěr drsný a tak to mám rád. Určitě nebudu sám.

RADOST
28.10.2021 4 z 5

Dobré to bylo, ale ne skvělé. Jsem zvědavá na pokračování. Snad bude rychlejší a vyváženější. Všeho tam bylo trochu moc. Bylo zajímavé sledovat motiv a kroky trojkového vraha, postupy a členy vyšetřovacího týmu i nevraživost a boj o postavení v policejních složkách.