Trestní právo procesní

Trestní právo procesní https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486615/mid_trestni-pravo-procesni-6-aktualizov-82Y-486615.jpg 4 12 3

Vysokoškolská učebnice systematicky vykládá základní pojmy a instituty trestního řádu, zákona o soudnictví ve věcech mládeže a zákona o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim. Nové, již šesté aktualizované vydání reaguje na neustálý rozvoj trestněprocesní legislativy. V učebnici uvádíme také novou judikaturu a poznatky, ke kterým dospěla nauka i aplikační praxe. Text vychází ze stavu právní úpravy platné ke dni 1. ledna 2022 a z judikatury k této úpravě. Učebnici zpracoval renomovaný autorský kolektiv složený ze zkušených akademiků i významných představitelů justiční praxe. Vedoucím autorského kolektivu je legenda českého trestního práva, prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc. Učebnice je určena především vysokoškolským studentům, ocení ji však také praktikující právníci, kterým poskytne rychlou orientaci v neustále se měnící právní úpravě.... celý text

Přidat komentář

Miliarda
13.03.2022 5 z 5

Asi nejlepší učebnice trestního práva procesního dostupná na českém trhu. Největší její devízou je přehlednost a vzájemná propojenost, kdy jednotlivé instituty trestního práva na sebe logicky navazují a pomocí odkazů na jednotlivé kapitoly, kde jsou upraveny přehledněji se čtenář v materii lépe zorientuje. Současně je třeba ocenit, že řada institutů je popsána na jednotlivých typizovaných případech z praxe, což orientaci v látce téže nesmírně prospívá. Závěrem musím ocenit i grafickou úpravu, neboť kniha je i po vizuální stránce příjemná ke čtení, což u řady učebnic s právní tématikou nebývá pravidlem. Celkově za mě absolutní spokojenost a všem, kdo se chtějí v problematice trestního práva procesního lépe zorientovat, vřele doporučuji.

MagdalénaD
12.10.2019 4 z 5

Nevím, zda je to tím, že jsem do sebe tuhle učebnici nasoukala cca za týden, ale modré dvojče zaměřené na hmotu mi přišlo o trochu lepší.
.
Některé věci by stály za to popsat méně do detailů, ale udělat větší jasno v obecné rovině a zasadit to do kontextu.


Annicka
30.12.2018 4 z 5

Skvělá učebnice trestního práva procesního. Bohužel jak je neustále předělávaná a přepisovaná, najde se tu a tam nějaká neaktuální informace. To je ale jen malá vada na kráse jinak dobrého díla.