Třešňový kompot

Třešňový kompot https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164915/tresnovy-kompot-164915.jpg 4 17 3

Třešňový kompot není jen pochutina k nedělnímu obědu, ale může to být i hybatel událostí, které ovlivní život celé rodiny. A stará sklenice plná třešní může být i zhmotnělou vzpomínkou na doby dávno minulé, pokud si ji uchováte jako suvenýr. Přečtěte si příběh jednoho třešňového kompotu viděný očima holčičky, která se dívá na okolní svět pohledem nezkaleným přetvářkou a všechno, co kolem sebe vidí, komentuje s upřímnou přímostí. Určitě se u čtení budete smát, ale chvílemi si možná nebudete jisti, jestli váš smích má nádech sladký, hořký nebo kyselý - právě tak, jak může sladce, hořce nebo kysele chutnat třešňový kompot, starý víc než třicet let.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
21.05.2017 4 z 5

Tahle kniha se povedla . Pobavila jsem se, i zavzpomínala. Život devítileté Jarušky někdy v 70. letech uprostřed nenáviděných třešňových kompotů s červy - protože když se to urodilo, tak se to musí zavařit. Maminka, která se uklidňuje višněmi v čokoládě a tatínek uznávaný sportovec.
Na konci knihy jsem se dočetla, že ji předchází "Sodoma Gomora ", tak už si pro ní běžím do knihovny :-)

skulenka
26.06.2014 3 z 5

Oddychovka, vyprávění devítileté dívenky, jak vidí svět dospělých. Postrádala jsem více vtipnosti, kterou kniha slibuje - zkrátka slabší odvar třešňového kompotu či naopak odpovídající kvalitě 30leté zavařeniny.


vipera
29.01.2014 3 z 5

Prostě oddychovka pro volnou chvíli...Pokud se chcete ohlédnout zpět do dětských let či snad minulého režimu, nebo pokud máte chuť nahlédnout do života jedné typické české rodinky, pak se račte začíst.