Tregaronova dcera

Tregaronova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51721/mid_tregaronova-dcera-hNo-51721.jpg 4 56 11

Říkají jí Cadi, ale vlastně se jmenuje Caterina Tregaronová. Žije se svým otcem rybářem v malé vesničce v Cornwallu. Krásná a šťastná dívčí léta v Mawstonu najednou končí. Cadi pomáhá zachránit svého budoucího ochránce Edwarda Mortona před smrtícím vírem v Moggově zátoce. Je to první z řady napínavých příhod, které později ohrožují život Cadi a za jejichž clonou se stále jasněji objevuje zlý lidský úmysl. Komorní ladění románu kupodivu nevylučuje rušný děj, odehrávající se z části v Anglii, z části na cestě do Benátek a v Benátkách, jejichž kouzlo a prokletí tvoří rámec postupného rozplétání spletených dějů a lidských osudů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tregaron's Daughter , 1971


více info...

Siwan
Siwan
27.06.2022 5 z 5

I po dvaceti letech jsem si ji přečetla naprosto s nadšením a je pořád tak úžasná, mám ji už v salátovém vydání, ale patří mezi moje nej.

Rowana
Rowana
18.03.2021 5 z 5

Naprostá srdcovka. Romantický příběh s detektivními prvky. Ráda se k této knížce vracím.


Jarka_rybář
Jarka_rybář
02.10.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Líbí se mi příběh dívky, která zachrání život bohatému pánovi a po smrti svého otce se stane součástí její rodiny. Tajemství snu, ze kterého se nakonec vyloupne důležitá indicie dívčina původu, je takřka mrazivé.

Pianistka
Pianistka
25.04.2020 5 z 5

Můj první titul z červené knihovny. První půlí jsem se prokousávala ztěžka, ale druhou jsem zhltla. Nabrala spád a objevovaly se zajímavé zápletky a okolnosti. Občas jsem se i přihlouple romanticky usmívala, což mě samotnou zaskočilo. Jako oddechovku a nenáročné čtení doporučuji.

Whitecat
Whitecat
04.11.2018 5 z 5

Na knihu jsem narazila na polici UMČ Praha 15. Jsem ráda, že jí tam někdo zanechal, protože to bylo moc příjemné čtení. Je to sice červená knihovna a děj se dá dost předvídat, ale i tak je to napínavé a na happy end se těšíte.

Alíša236
Alíša236
25.06.2018 4 z 5

Jste mladá holka, nebo žena, je léto a chcete si přečíst něco nenáročného, kde netečou potoky krve, něco kde po čtení nemáte depresi z osudu, dějin, lidstva, něco kde necítíte smutek z lidské zloby a malosti, něco kde se nepoužívají sprostá slova, ale naopak je přítomna elegance a zvyky z dob minulých. Ano, je to naivní čtení, ale velice příjemným způsobem, je to napínavé, ale tak nějak mile a pro ženy, je to milostné bez zbytečných detailů. Je to dobře zpracovaný příběh který nesmíte brát moc vážně a pak máte úžasný zážitek. Opravdu odpočinkové čtení.

tabaluga
tabaluga
16.03.2018 5 z 5

Tento autor mne opravdu nikdy nezklame. Dobrodruzstvi tajemno láska nebezpečí...to všechno se v knize mísí. Četla jsem s velkým zaujetím a kdybych neměla i jiné povinnosti přečetla bych to najednou..

Nini650
Nini650
08.06.2017 4 z 5

Je to už třetí kniha od tohoto autora a přestože konstrukce příběhu je stále stejná (chudá dívka v nouzi zachrání staršího boháče, ten se jí z vděčnosti ujme a ona najednou žije v luxusu, ale stejně se musí vyrovnávat s nebezpečím ze své minulosti) vždy jsou napínavé a zábavné. Ani tento nebyl výjimkou. Cadi jsem si zamilovala, stejně jako uz předtím Jani (Ostříži panství) a Casey (Prokletí minulosti) a brzy jsem začala citit to, co ona. Nedůvěřovala jsem stejným lidem a dokonce jsem si stejně jako ona vysvětlovala některé "náhody" ;) Poslední čtvrtinu knihy jsem četla dokonce se zatajeným dechem a čekala jsem, jak to celé dopadne, po předchozích zkušenostech jsem to už tušila, ale stále me některé věci překvapily. Ale jen jedna otázka mi od začátku až do konce vrtala hlavou: Je Lucian ten hodný, nebo ten zly?

hankapimi
hankapimi
27.12.2015 3 z 5

Napínavý romantický příběh se spoustou dějových zvratů a překvapení, čte se " jedna báseň " a udržuje čtenáře do poslední chvíle v napětí . Tam, kde je velké bohatství, je na místě i velká opatrnost ...

deedulka
deedulka
08.06.2013 4 z 5

Hlavní hrdinka Cadi popisuje svůj život rybářské dcerky a náhlý zvrat osudu, kdy přijde o otce. Zůstane tak sama a rozhodne se přijmout nabídku otcova přítele, aby se k jeho rodině nastěhovala. Rodina Mortonových je bohatá a Cadi si zvyká na nový životní styl i jednotlivé členy rodiny. Nečekanou roli v jejím životě sehraje záhadné dědictví, které Cadi dostane do smrtelných potíží... Pomalu plynoucí příběh s trochou napětí, celkem sympatické dílko.

modranka
modranka
21.05.2013 5 z 5

Moja prvá kniha od tohto autora píšuceho pod menom Madeleine Brent. Príbeh je písaný v 1. osobe, čo hodne poškodilo napätie z deja. Napriek tomu som tentoraz dala plný počet hviezdičiek, lebo už dávno som nečítala tak dobre zostavenú fabulu. Anotácia vám veľmi nepomôže, tak iba dodám, že všetko sa to krúti okolo nečakaného dedičstva po babičke. Cadi má hodne nápadníkov, ale iba jeden bude vyvolený. Nemôžem vám prezradiť viac, lebo by som vám pokazila zážitok. Kvalitou by som dielo prirovnala k prácam Daphne du Maurier - samozrejme ak budete tolerovať rozprávanie v 1. osobe.

Autorovy další knížky

Madeleine Brent (p)
britská, 1920 - 2010
1994  85%Ostříží panství
1995  86%Dědictví stínů
1998  80%Prokletí minulosti
1999  88%Tregaronova dcera
1993  89%Nevěsta pro Moonrakers

Kniha Tregaronova dcera je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce93x
Chystám se číst25x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x