Místo na slunci

Místo na slunci https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80556/bmid_travis-misto-na-slunci-91u-80556.jpg 4 324 59

Travis série

1. díl >

Ze současnosti. Liberty Jonesová má jako každá dívka na prahu ženství své sny a přání. Její výchozí pozice ovšem velkým životním plánům moc nepřeje: v sedmnácti letech žije v kempu pro obytné přívěsy, vychovává malou nevlastní sestru a jedinou oporou je jí kluk jménem Hardy. Ten však míří hodně vysoko a Liberty pro jeho ambice představuje nevítanou komplikaci. Když Hardy odjede z města, aby dobyl svět, Liberty se také odhodlá dobýt si své místo na slunci. Přestěhuje se a začne pracovat v luxusním kosmetickém salonu, který se má stát odrazovým můstkem její kariéry slavné vizážistky. Když jí kolegyně sdělí, že některé atraktivní mladé dívky se nechávají diskrétně vydržovat postaršími bohatými pány, Liberty tento způsob existence nejprve zavrhne - ale pak jí do cesty vstoupí nesmírně bohatý a vlivný vdovec jménem Churchill Travis. Stanou se z nich dobří přátelé, překvapivě bez jakýchkoli intimností. Churchill se stává pevným bodem jejího života a Liberty zároveň nachází štěstí po boku syna svého zaměstnavatele. Pak ale navštíví osudný večírek a všechno je zpátky - romantické sny, neukojená láska i atraktivní Hardy, z něhož se vlastním úsilím stal bohatý muž.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Sugar Daddy , 2007


více info...

haWranka
haWranka
07.12.2023 4 z 5

Romány od Lisy Kleypas mám moc ráda. Tenhle ze současnosti byl úplně jiný, takový hořkosladký, ale četlo se to samo a já se nenudila ani chvilku. Krásný příběh, krásní hrdinové.

Bergerac16
Bergerac16
06.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Je to jiný styl než u historických romancí, opravdu romantické je jen rozuzlení a epilog. Přišlo mi, jako by proti mně seděla vypravěčka u vína a věcně, s odstupem a bez zbytečné sebelítosti líčila svůj příběh. To jiné pojetí jsem ocenila.
Čtenářky zmínily, že je překvapilo, jak pomalý nástup ten příběh má, a přiznám se, že jsem už v polovině knihy byla taky docela netrpělivá. Jenomže všechny ty vyprávěné „kulisy“ – vše od dospívání, opravdu krizové zápletky (narození sestry, smrt, existenční problémy), až po Libertyině sebeuplatnění tam má svou funkci. Jenom nejsme u LK zvyklé na první pusu ve dvou třetinách příběhu. Libertyině matce je věnováno hodně prostoru, ale zcela záměrně, protože peripetie Diane byly pro Liberty naprosto zásadní – formovaly její nižší sebevědomí, vztah k budoucím partnerům i k sobě samotné. A proto si románů Lisy Kleypas ze současnosti cením vlastně víc než těch historických – jsou už trochu výš než historická tvorba.
Tohle v románu potřebuju: prožívat s hrdinkou ty počáteční nesnáze, její přerod v atraktivní ženu, její city k Hardymu a podivnou „věrnost“, kterou k němu roky chovala, protože jí přišlo, že když byl jediným mužem, který ji nedostupně a intenzívně přitahoval, je zřejmě tím pravým. Opravdu nevím, jestli by bez delšího vyprávění o Welcome čtenář dobře chápal, jak silná musela být motivace Hardyho i Liberty stát na vlastních nohou. I ta Hardyho buldočí potřeba uspět v životě za každou cenu je lidsky pochopitelná, nejdříve pudově silná potřeba uspět, teprve potom byl čas zamyslet se nad hodnotami. Ve druhém díle série je věnováno víc prostoru Hardyho démonům, jeho dozrávání a stojí to za přečtení, dřívější podrazy mu odpustíte.
Vztah ke Gageovi je potom už třešinka na dortu! Nejdřív musela Liberty ustát jeho zášť a nenechat se zastrašit, symbolika s pásovci byla povedená. Originálně se příběh zacuchal v momentě, kdy se objeví Hardy, a Liberty tomu okamžiku neodolá. Takovou ránu málokterý chlap ustojí, Gage najednou zažívá podobné pocity jako kdysi jeho otec, a je to pro něj zřejmě dost neznámý pocit (trochu škodolibě si myslím, že takovou zkoušku potřeboval, to by ve vztazích a la Dawnelle nezažil) Je to celé sexy, šťavnaté…
Motto: „Když kráčíte temnotou, nemůžete spoléhat na to, že vám někdo posvítí na cestu. Musíte spoléhat na jiskru, kterou nosíte v sobě. Jinak se ztatíte.“ To sedí, dojemné, moudré…
Jenom maličká technická: anální styk při první společné noci – to jako vážně?


Hache
Hache
13.10.2021 2 z 5

Nevím, co si o knize myslet. Nějak jsem se nemohla začíst, povedlo se mi to asi až v polovině knihy. Kniha byla nakonec moc hezká, ale nebyla úplně pro mě. Autorku mám ráda, ale asi zůstanu u jejích historických románů, které podle mého umí napsat lépe.

allyska
allyska
27.05.2021 5 z 5

Lisa psát umí. Líbilo se mi, že jsme sledovali vývoj Liberty od puberty. Příjemná změna byla, že se s hlavním hrdinou potká až v půlce knihy. Nick byl fakt zlatíčko. Jsem zvědavá, jak se z Hardyho zase stane milý kluk. Teď pres tu ctižádostivost zapomněl, že peníze nejsou všechno. Jinak žádné dlouhé popisy tu nebyly, spíše dobré hlášky k zamyšlení jako:Vždycky máte na výběr, což je zatraceně nepříjemné pomyšlení.

crazyslunicko
crazyslunicko
03.10.2020 5 z 5

Krásný sladký příběh o chudé Liberty, se kterou se osud nemazlil. Nejprve přišla o otci a nakonec i o matku a v poměrně mladém věku se musí postarat o svou malou sestřičku a vymyslet, jak je uživit. Hardy ji občas s malou sestřičkou pomůže, ale má pevně dané vysoké cíle. Ten konec byl takový všelijaký, ale kniha se mi moc líbila.

LenRan
LenRan
17.09.2020 5 z 5

Krásný příběh, se sympatickou hlavní hrdinkou. Líbilo se mi, že jsme s ní mohli prožívat velkou část jejího života, charaktery postav opravdu výborně popsány.
Velmi nenápadná, ale přitom úžasná kniha.

Kudík
Kudík
01.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Vlastní vinou jsem si pokazila čtení této knihy, a to tím, že jsem si s anotací prvního dílu, já trubka, přečetla i anotaci u druhého dílu. Takže jsem předem věděla.
I tak je kniha moc krásná a Liberty velmi obdivuhodná postava, která z dětství doslova skočila do dospělosti. Takto se leckdy nezachová mladistvý rodič, natož nevlastní sourozenec. A i když Gage byl úžasný (a já bohužel věděla), tak by u mě našel svůj tým i Hardy (jeho mladší vydání :) ).

Myška43
Myška43
16.06.2020 5 z 5

Když kráčíte temnotou, nemůžete spoléhat na to, že vám někdo posvítí na cestu. Musíte spoléhat na jiskru, kterou nosíte v sobě. Jinak se ztratíte. Ani nevím, proč jsem knihu tak dlouho odkládala. Byl to nádherný příběh. Liberty si zaslouží můj obdiv a autorka také. Rozhodně jdu na další díl.

EvikU.
EvikU.
07.06.2020 5 z 5

Ano, knihu doporučuji. Vtáhla mě do svého děje a nepustila. Takhle nějak má vypadat romantická kniha. Alespoň teda podle mě. Fakt moc povedený, hlavní hrdinka si užila svý a pak když našla své místo na slunci bylo dokonalé. Děsně se těším na druhý díl. Doporučuji.

janqa410
janqa410
26.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Životní příběh Liberty mě zaujal. Jako dítě to neměla jednoduché a čím více dospívala, tím se na její cestě objevovaly další a další překážky. Nicméně, sestřička překážkou nebyla, právě naopak. Několikrát mě napadlo, jak by Liberty asi skončila, v tak dle popisu nevyzpytatelném městě jako je Houston, kdyby se nemusela o sestru postarat a zajistit ji i sebe. Práce snů, přátelství s Churchillem a pak na scénu vstupuje Gage. Z počátku pěkný bídák, arogantní vůl, ale světě div se, první zdání může opravdu klamat a mě se teda líbil od začátku. Dokonce jsem se v průběhu knihy i několikrát kousala do rtu s tím, že si ho snad Liberty opravdu vybere, protože kdyby ne, asi by si to u mě pěkně rozlila i sama spisovatelka. Ale vše dobře dopadlo, a kniha se mi moc líbila i proto, že byla pro změnu psaná z pohledu Liberty a já měla několikrát pocit, jako kdyby mě to opravdu vyprávěla ona sama. Velmi osvěžující. Prostě Kleypas ????

zuzana0307
zuzana0307
22.03.2020 4 z 5

Ostala som príjemne prekvapená týmto románom od Lisy Kleypas. Príbeh nám bol podaný v prvej osobe, ktorý rozpráva hlavná hrdinka menom Liberty Jones. Tá má veľmi ťažké detstvo, so svojou matkou si zažili veľa neľahkých situácií, sťahovali sa do nového mesta, kde mala možnosť stretnúť očarujúceho Hardyho, ktorý následne zaujme veľmi dôležité miesto v jej živote a to až takmer do konca dospievania. Žiaľ láska, ktorú títo hrdinovia majú sa nikdy nenaplní, pretože Hardy odchádza, opúšťa mesto, aby si splnil svoje ambície. Po prečítaní prvej časti knihy som si myslela, že sa román zameria na príbeh ich dvoch a bude to ako vždy: nájdu si k sebe aj po rokoch cestu a podobne, ale žiaľ autorka nás dokázala zmiasť.
Liberty sa stáva poručíčkou svojej sestry, stará sa o ňu a má to naozaj ťažké až kým sa neobjaví na scéne Cage. Vzťah medzi nimi bude čistým ohňom. Liberty je konečne schopná prekonať všetky svoje obavy, vzťah medzi nimi sa postupne prehlbuje, až kým sa náhle neobjaví náš protagonista: HARDY!

misa1974
misa1974
23.11.2019 4 z 5

Nelehké dospivani Liberty v obytném přívěsu, peče o malou sestru po smrti matky a nalezení pomocí a lásky v bohaté rodině, pěkný trochu pohádkový příběh.

Evaho73
Evaho73
19.11.2019 3 z 5

Niečo podobné ako "dallasovka": Začiatok ságy rodu Travisovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Churchillom Travisom s nechutne krásnym a dokonalým potomstvom, ktoré číha na šedé myšky s okuliarmi, lebo je znudené samou dokonalosťou okolo seba...
Lisu Kleypas poznám skôr ako autorku historických romancí, ktoré rada čítam počas hektickejších dní a dokážem pri nenáročnom čítaní super zrelaxovať. Veď kto nemá rád rozprávky ?
Po rečítaní tejto celej série si však myslím, že obdobné romance zo súčastnosti jej nejdu tak, ako tie historické.
Aj na vzdory ľahkému žánru sa nenechám opiť rožkom a nemôžem autorke odpustiť kopec dejových nepresností, protichodných opisov, zbytočných nudných pasáži, kde niektoré boli úplne mimo deja....

Anežka524
Anežka524
08.11.2019 4 z 5

Celá série je skvělá. První kniha je ale určitě nejlepší. Určitě jsem tento příběh nečetla naposled.

warca
warca
12.06.2019 5 z 5

To byl tak krásný příběh!
Děj plynul úplně nenuceně a hlavní postavy byly dokonalé.
Jsem nadšená, dojatá, zamilovaná...

Kamiliana
Kamiliana
21.02.2019 4 z 5

Celou knihu vystihujete tato pasáž: "Když kráčíte temnotou, nemůžete spoléhat na to, že vám někdo posvítí na cestu. Musíte spoléhat na jiskru, kterou nosíte v sobě. Jinak se ztatíte." Amen. Největším mínusem je překlad a překlepy (Krabice na jídlo... to jako vážně?) :-)

zuzikis
zuzikis
18.01.2019 5 z 5

Tak tato kniha mě dostala. Už vím, jak je Lisa Kleypas skvělá autorka, ale tahle kniha je pro mě srdcovka. Co všechno musela Liberty překonat. Troufám si tvrdit, že ne každý by na jejím místě tohle zvládl.

SPOILER:
Hardyho jsem si na začátku knihy dost oblíbila. Opravdu jí hodně pomáhal. A dokonce, když chtěl odejít do světa a něco dokázat, tak jsem ho chápala a říkala si, že se určitě někdy v průběhu knihy ,,náhodou" setkají :-) Když se seznámila s Churchillem a poté se zamiluje do jeho syna, tak jsem si říkala, že už nemůže potkat Hardyho, protože by to bylo od autorky kruté vybírat si mezi nimi a upřímně Gage mi hodně přirostl k srdci. Když poté Hardyho potkala na večírku, tak mě to dost překvapilo (i když to asi bylo jasné...) a nevím proč, ale ještě než vyšlo najevo jaký je Hardy hajzl, stejně jsem fandila Gageovi i přes to, že si Liberty chvíli myslela, že jí podvedl Gage i Churchill! Do Gagee jsem se zamilovala a chvíli jsem si myslela, že dá přednost Hardymu a skoro mi to zlomilo srdce :-D A Churchilla jsem měla hodně ráda a chápala jejich vztah, kde jí nahrazoval otce, o kterého přišla. Churchille byl dar z nebes.

No je vidět, že jsem knihu prožívala a už od začátku mi přišlo, že se jedná o životní příběh Liberty (na začátku může být příběh zdlouhavý a nudný, ale já jsem si Liberty oblíbila a zajímalo mě, jak to dopadne), i když se to nakonec jeví jako pohádka. Doporučuji! :-)

avalonek
avalonek
19.12.2018 5 z 5

Konečně jsem se dostala k prvnímu dílu a byl opravdu luxusní..Gage je frajer,Liberty silná ženská a Hardy byl pěknej hajzl..Vášen,romantika,vtip a vše co to má mít..Takže kdo má rád romanťárny,tak si to musí vážně přečíst..

Evka3814
Evka3814
25.11.2018 5 z 5

No musím říct že jsem si tuto knihu užila. Byl to krásný promyšlený příběh. S krásným koncem,takže opravdu lehká oddechovka

Majjina
Majjina
31.10.2018 3 z 5

Díky vysokému hodnocení jsem měla asi přehnané očekávání. Začátek mě spíše nudil, zbytečně moc rozepsané věci, které jsou zcela nepodstatné pro děj či "navození atmosféry". Nakonec to bylo až moc pohádkové. Autorčiny knihy mám ráda, ale toto bylo trošku zklamání.