Trapasy po francouzsku

Trapasy po francouzsku https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127708/trapasy-po-francouzsku-127708.jpg 3 58 13

Autorka se ve své knize chce se čtenáři podělit o své bohaté zkušenosti. Vtipně rozebírá četné nástrahy, které na cizince ve Francii číhají, a radí, jak se vyvarovat zbytečným trapasům a průšvihům, jak si v ožehavých situacích zachovat důstojnost a být zkrátka „in“. Snaží se nahlédnout za oponu „francouzských tajemství“ a zjistit, proč jsou Francouzi tak odlišní a co všechno se od nich můžeme naučit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Fettnapf. Wie ich lernte, mich in Frankreich nicht zum Horst zu machen , 2010


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
26.02.2019 3 z 5

Možná jsem čekala více vtipných momentů, ale určitě knihu nezatracuji. I když má jen něco přes 200 stran, čtení na jeden zátah to není. Francouzi jsou opravdu jiní - svým lehkým přístupem k životu, přísnou výchovou dětí, šarmem a elegancí, ta je obzvláště u žen opravdu obdivuhodná. Autorka je Němka a srovnání německé preciznosti, dochvilnosti a praktičnosti s francouzskou ležérností je zajímavé a úsměvné. Každý národ má to své a každý člověk je jiný, jinak by to byla nuda :-)

Nokondisi
20.01.2017

Oddychová kniha do kavárny:-)


ladydelicat
21.06.2016

Jak je jiz psano, zabavy se nedockate. Nektere pasaze zaujmou, jine vubec. Autorka mi neprijde tak sebevedoma jako ostatni autorky podobnych knih.

Lilith1
02.03.2016 3 z 5

Tak vzhledem k tomu, že jsem očekávala humornou knihu, se dostavilo celkem zklamání. Jakožto seznámení s životním stylem Francouzů, by byla dokonalá, ale to by se nesměla tvářit jako něco čím není. Humoru je zde skutečně poskrovnu a určitě by se dalo vytěžit víc. Místy mě dost nudila, několikrát jsem u ní usnula, ale zase některé pasáže zaujaly.

HDosoudilová
01.10.2015 2 z 5

Od knihy jsem nic moc nečekala, snad jen to pobavení. Nijak zvlášť mě ale děj nebavil. Jsou to spíše fakta a vtipných trapasů bych uvítala více, když se tak kniha jmenuje. Také zde bylo celkem dost pravopisných chyb, což mi dost vadí. Je sice pravda, že jsem ve Francii nikdy nebyla, takže možná proto mě děj nikterak neoslovil. Nicméně mě ani zmíněná fakta nijak nepoučila ani nezaujala. Spíš to na mě působilo, že autorce se ve Franci nic moc nelíbilo a ni jí nepřišlo moc dobré. Ať už životní styl francouzských žen či mužů, tak třeba styl oblékání, stolování apod.

deedulka
21.09.2015 3 z 5

Čekala jsem příběh, ale jednalo se o hlavně popis zvyklostí ve Francii a jak i cizinka může do francouzského života postupem času zapadnout. Místy mi to přišlo jako článek v novinách, popis faktů. Některé kapitoly byly moc táhlé, například část knihy věnovaná módě mne moc nenadchla a byla zdlouhavá. Nejvíc mne zaujal systém péče o děti. Jinak byla téměř celá kniha vesměs o jídle: nakupování jídla, vaření jídla, konzumování jídla. :) Ale bylo to vše psáno s lehkostí a na odpočinkové čtení ideální.

KristýnV
25.09.2014 4 z 5

Geniálně napsaná knížka, kterou bych popsala jako oprvadovou oddechovku, která upoutá, ale zároveň není tak napínavá, že to člověka při čtení úplně drásá. Při trapasech si odpočinete a zasmějete. A upřímně...po návštěvě Francie s Tanjou souhlasím a to, co popisuje jsem ve Francii skutečně taky objevila. :D

Kamiliana
20.07.2014 5 z 5

Knihu jsem také nepřečetla najednou a dost mi vadilo velké množství chyb. Nicméně bych nikdy nevěřila, že mi budou připadat sympatičtější Nemci než Francouzi, neboť jejich zvyklosti jsou opravdu místy zarážející (posedlost štíhlou postavou... nechat jídlo vystydnout, takže vám nebude chutnat, takže ho nedojíte, takže jste štíhlé. Děti zásadně nekojit, abyste nepřišla o zpevněná prsa. Parkovat dle poslechu - nárazů do okolo stojících aut - skutečně v Paříži viděno. Celý den v práci přestírat, že něco děláte, abyste nemuseli dělat nic atd.) Místy komedie, místy tragedie, celkově ale velice poučné.

Kačík
04.07.2014 4 z 5

Zajímavé počtení o způsobu života v Paříži.

Vesna
12.11.2013

Oddechová knížka, ve které je dost popsán rozdíl v německé a francouzské povaze a způsobu žití. Autorka se soustředí konkrétně na Paříž. Občas vtipné, občas faktické. Témata: jídlo, šarm, móda, láska. Co mě dost zaujalo je systém péče o děti ve Francii (od jeslí přes školky s celodenním režimem po školy i s prázdninovou družinou, což můžeme v Čechách tiše závidět, jako o tom píše i německá autorka). Zároveň je zdůrazněn francouzský nadhled a lehkost, což je příjemné. Doporučuji lidem, kteří se chystají žít, nebo studovat ve Francii, zvlášť v Paříži.

Mycak
22.07.2013 3 z 5

Bavila mě, jako příprava na výlet do Paříže je super.

tomashewk
05.03.2013 3 z 5

Kniha je spíše faktická a není rozhodně tak vtipná jako například zážitky z Provence od Petera Mayleho. Přesto je ceněným společníkem všech, kteří se snaží porozumnět národu naneštěstí obývající stejné území, ze kterého pochází nehlepší sýry a vína světa. Pěkný komentář je od uživatele Hřibče.

Hřibče
14.08.2012 3 z 5

Kniha je zábavná a celkem čtivá, i když místy trochu povrchní. Nemohla jsem ji číst v kuse jako např. román, ptz to v žádném případě není román a nejsou to ani povídky, je to spíše humorná kniha o různých postřezích z Francie. Celkem vtipně vystihuje dnešní mladé Francouze a jejich postoj k životu. Autorka v knize naráží hlavně na rozdíly její pečlivé německé povahy a francouzské nenucenosti, které jsou rozebírány v různě zaměřených kapitolách. Pokud milujete Francii a rádi ji navštěvujete, či jste v ní nějaký čas žili, tak se vám kniha bude velmi líbit. Bohužel nemohu dát knize více procent, neboť v ní byla celkem dost odfláknutá redaktorská práce a korektury, dojem z knihy mi kazilo celkem velké množství chyb v textu.

Štítky knihy

trapasy

Autorovy knížky

2012  65%Trapasy po francouzsku

Kniha Trapasy po francouzsku je v

Právě čtených2x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce23x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x