Transplantace střevní mikroflóry mě vyléčila z depresí

Transplantace střevní mikroflóry mě vyléčila z depresí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422174/bmid_transplantace-strevni-mikroflory-me-c6E-422174.jpeg 5 12 9

Střevo patří mezi orgány, o kterých se mezi lidmi příliš nemluví, obestírá ho neuvěřitelně silné tabu. Přitom vědecké výzkumy posledních desítek let naznačují, že střevo může být klíčem ke zdraví, složení střevní mikroflóry přímo určuje kvalitu naší imunity i psychiky. Autorka této publikace Petra Fojtíková si na vlastní kůži vyzkoušela, jaký vliv na její psychické problémy bude mít transplantace střevní mikroflóry a výsledek ji doslova ohromil. Dvanáct let trvající těžké deprese, které nešlo vyléčit ani pomocí antidepresiv, po transplantaci náhle zmizely. Proto se autorka rozhodla podělit se o svoji zkušenost a napsala tuto knihu... celý text

Přidat komentář

Tedovál55
07.11.2023 5 z 5

Nebýt této knihy, tak bych podlehl nátlaku lékařů a kvůli Crohnově chorobě by mi bylo odstraněno tlusté střevo, vytvořen umělý vývod a nasazen kolostomický sáček pro zbytek života. Měl jsem však štěstí, že mi manželka do nemocnice přinesla tuhle knihu, já podepsal reverz a doma v koupelně několikrát po době podstoupil transplantaci střevní mikroflóry a uzdravil se. Autorce této knihy budu po zbytek života vděčný za to, že diky jejím informacím o této metodě jsem neskončil jako invalida.

Divkazlesa
05.07.2023 5 z 5

K této knize mě přivedl kolega z práce, který domácí transplantaci střevní mikroflóry podle návodu v této knize podstoupil a z depresí se opravdu vyléčil. Přitom depresemi trpěl minimálně 20 let a pak stačily čtyři transplantace a je zdravý, je to úplně jiný člověk! Je škoda, že se tahle metoda nepoužívá na léčbu depresí plošně, protože je vážně účinná.


silvie.s
14.09.2019 5 z 5

Transplantace střevní mikroflóry mě vyléčila z depresí je velmi zajímavá publikace a přečetla jsem ji jedním dechem. Vzhledem k tomu, že pocházím z lékařské rodiny, velice oceňuji, že informace jsou podložené nejen praktickou zkušeností, ale i mnoha odkazy na vědecké výzkumy a lékařské klinické studie. Chválím autorčinu odvahu podělit se o velmi osobní zkušenost s tímto "ožehavým" tématem.

Formol
10.09.2019 odpad!

Takhle nějak vypadá pseudověda v akci. Neznalosti biologických základů nutných k pochopení problematiky, nepochopení, desinterpretace či přinejmenším nekritická extrapolace výsledků skutečných výzkumů a směšování skutečné vědy s výmysly. Potenciálně nebezpečné.

Xylitka
30.07.2019 5 z 5

Tato kniha je z hlediska přínosu informací prakticky nepřekonatelná. Léčba depresí je záležitost, která se řeší od dob vzniku oboru psychiatrie a doposud se předpokládalo, že deprese má naprosto neznámou a záhadnou příčinu. Takto kniha ale ukázala, že o naší psychice rozhodují pouze naše střeva. :-)

petra.tsm
23.07.2019

Aktuality o 2. obohaceném vydání najdete na stránkách knihy: Kniha vyjde na přelomu září/října.
https://tsm-me-vylecila-z-depresi.webnode.cz/

Klára_B
09.07.2019 5 z 5

Kniha je velmi čtivá. Líbí se mi, že autorka vše popisuje lidsky a upřímně. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, které jsou podloženy fakty. Super.

Kaplická469
09.07.2019 5 z 5

Konečně je tu literatura, co ukazuje na pravou příčinu depresí, a to jak z pohledu vědeckého, tak i z pohledu praktického.

hana30
08.07.2019 5 z 5

Tato kniha mě naprosto dostala. Tolik zajímavých, užitečných a nových informací jsem opravdu nečekala.

Štítky knihy

deprese střeva, tlusté střevo

Kniha Transplantace střevní mikroflóry mě vyléčila z depresí je v

Přečtených13x
Doporučených5x
Chystám se číst32x
Chci si koupit14x