Transmetropolitan #7 - Všechno nebo nic

Transmetropolitan #7 - Všechno nebo nic https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151901/bmid_transmetropolitan-7-vsechno-nebo-ni-jKz-151901.jpg 4 58 3

Transmetropolitan série

< 7. díl >

Spider bojuje se světem, který se zbláznil Zuřivý reportér Spider Jerusalem přišel o práci, o bankovní účet i o apartmán. Což ho staví do ideální pozice pro to, aby začal budovat plán na svržení samotného prezidenta Spojených států. V novém díle série Transmetropolitan od komiksové superstar Warrena Ellise přituhuje. Starý dobrý sjetý novinář s dvoubarevnými brýlemi na nose má ale v rukávu pár nabroušených es.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Spider's trash , 2012


více info...

Přidat komentář

kitja
16.01.2022 4 z 5

Transmetropolitan si užívám a čtu ho pomalu. Tak 1 až 2 díly za rok a stejně už budu brzy ve finále. Všechno nebo nic je sedmička. A zase je to skvělý čtení.

Novinář Spider Jerusalem, což je takovej Jindřich Šídlo budoucího a zvrácenýho světa, se stahuje z prestižních denníků do undergroundu, aby si mohl psát to co chce a nemusel se ohlížet na chlebodárce zkorumpované z nejvyšších míst.

Ten svět, kterej Warren Ellis vystavěl je ve všech směrech vygradovanej do maxima, k totální absurditě. Členové boybandu explodují během koncertu v důsledku přehřátí jejich nejmodernějších implantátů, prezident si dělá ještě víc co chce, než ti stávající, underground je brutálně odříznutej od mainstreamu a lidi jsou zvrácenější a nepředstavitelně ulítlejší, než dnes, ale vlastně to ukazuje jeden z možnejch směrů vývoje lidstva.

A v tomhle všem, mezi podivnými konspirátory, chce Spider Jerusalem vytahovat causy, který leckomu mohou zlomit vaz. A jo, Spider je asociál a nepříjemnej člověk a není to žádnej svatoušek bez neřestí. Naopak. Ale má koule do toho vosího hnízda vrtat.

Sedmej díl má zcela otevřenej konec, takže možná brzy sáhnu po osmičce. Co se dá dělat. A má taky skvělou předmluvu od Darrena Aronofskyho, režiséra skvělýho Requiem za sen nebo Černý labuti.

LordSnape
25.03.2018 4 z 5

Spider Jerusalem dělá prohlídku po městě, kde byste opravdu žít nechtěli. Tvrdá, utopická přehlídka svinstev a jednoho novináře, který se s tím snaží něco dělat. Boj s větrnými mlýny. Transmetropolitan u mě nabral druhý dech.


Kapis
12.03.2013 5 z 5

Mám z této knihy akorát takový pocit neúplnosti, na konci nečekalo, jak jsem zvyklý, žádné vyvrcholení, žádný zlom, vše zůstává rozjeto a otevřeno. Kresba není přímo odfláknutá, problém bych spíš viděl ve velikosti panelů, kdy to zdá se Ellis s Robertsonem trochu lepili a nastavovali, místo by šlo určitě využít lépe, ale to máme stejné, jak někdo používá řádkování 1,5, aby stejný objem textu vyšel na více stránek - a to já nemám vpravdě rád. Příběh s dětskými prostituty je opravdu silný a souhlasím, že je vrcholem knihy (zcela jistě na to má vliv to mimino co mám doma;-)), ale opět - chybělo tomu vyvrcholení ve formě sloupku, sociálního hurikánu a jakékoliv odezvy - ale jelikož otevřený zůstal i prezident, snad to ještě proběhne v následujících knihách. Těch pár stran, kdy přes celou stranu mluví vždy jeden "schizofrenní paranoik", "životní ztroskotanec" či snad pouze "oběť systému", jsou druhým pomyslným vrcholem celé knihy. Z předkládaného stavu společnosti, který je kritikou dnešní a blízce budoucí doby občas fakt mrazí až na kulach, už to není všechno až zas taková sranda. Za mě opět vysoko kolem 95% a s netrpělivostí očekávám další díl.

Kniha Transmetropolitan #7 - Všechno nebo nic je v

Přečtených74x
Doporučených4x
Knihotéce39x
Chystám se číst6x
dalších seznamech2x