Trabantem kolem světa: Velký deník z cest

Trabantem kolem světa: Velký deník z cest https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461112/bmid_trabantem-kolem-sveta-velky-denik-z-YWs-461112.png 4 30 10

Když jsme přejeli trabantem Afriku, řekli jsme si „nikdy více“! A když se nás pak mnohokrát ptali, jestli nenapíšeme knihu, říkali jsme „nikdy“. Nikdy ale neříkej, že to nejde, a už vůbec nikdy neříkej nikdy! A tak vznikla velmi velká kniha o Žlutém cirkusu. Kniha, která neměla nikdy vzniknout, ale která vlastně začala vznikat už po prvních stovkách kilometrů první výpravy. Tahle knížka má velkolepých 624 stranách 75 kapitol sepsaných a nafocených na pěti světadílech všemi posádkami Žlutého cirkusu. Někdy jsme psali na střídačku, někdy jeden psal a druhý kontroloval. Někdy fotili fotografové a někdy zubař (na první cestě jsme si vážně nemohli vybírat). Psali jsme v autech, ve stanech i v betonové slepici, na pouštích, v horách i pralesích, v olezlých hostelech i na zámečku v Kapském Městě. Tahle knížka je destilát Žlutého cirkusu na papíře. Je jako trabant, když jej dáme dohromady před cestou. Naleštěný, opravený, ale pořád svůj.... celý text

Přidat komentář

Ronnie68
03.01.2023 5 z 5

Je pravda, že je to více méně hlavně obrázková kniha doplněna o text, ale u každé nové cesty trabantů je kreslená mapka, kudy zrovna se jejich cesta bude posouvat ... Po pravdě jsem ráda, že jsem k této knize dospěla v knihkupectví, když jsem hledala vhodnou knihu na splnění čtenářské výzvy... Čtení je místy k pobavení a místy zase udivující, jaká pravidla v daných zemích panují (viz. např. Pákistán a Čína) ... Kniha je rozdělena na 5 částí (5 knih)

hippiesak
08.07.2022 4 z 5

Můj milý žlutý cirkuse ;) Jako nebylo to špatné, dostanete 4 hvězdičky, ale pro fandu seriálu a filmu to vlastně až tak moc není. Krátce vysvětlím. Viděl jsem filmy a všechny seriály celkem 2x. Komplet. A pak jsem zatoužil po této knize. Ale tato kniha mi nepřinesla skoro nic jiného. Měl jsem pocit, že 95% informací znám, žádná fotka mě nepřekvapila, pač jsem ji "viděl" v telce a těch 5% informací navíc (myšlenek, úvah) bylo tak málo, že kdybych se mohl vrátit zpět v čase, tak sám sobě povím, ať si to nekupuju :) Ale jako pěkné fotoalbum z vašich cest si rád tuto knihu nechám v knihovně. Někdy si ho asi prolistuju ještě jednou, jako nostalgická vzpomínka toho, čeho jste dokázali. Jste borci, do jednoho! (jedné!) ;)


xxtom
05.06.2022 5 z 5

Kniha shrnuje všechny cesty žlutých Trabantů po světě a doplňuje spoutou krásných fotek. Ten, kdo příběhy zná ze seriálů nebo filmů, se ale nic nového nedozví. I tak ale moc hezká kniha.

Johny_H.
02.01.2022 4 z 5

Souhlasím trochu s panem branislav1814 Fotoalbum je to opravdu povedené, ale jako kniha na čtení to jsem zkoušel a ne děkuji. Ano neříkám že je to nečitelné ale styl vydání a uspořádání textu obsah textu bude tak na 4/5 foto 5/5 ale opravdu někdo bude číst tento formát měli to vydávat po jednotlivých cestách vydělají více a lépe by se to drželo takto jsem si nad stolem prohlédl fotky a přečetl nějaké popisky. Filmy i seriál mám rád dám celé knize 4/5

branislav1814
28.08.2021 2 z 5

Jako fotoalbum naprosto skvělý! Jak rozsahem tak množstvím a kvalitou fotek. Zpracování / formát knihy, skvělý a klobouk dolů. Nicméně, co se týká textu a textového obsahu... No řekněme že... jako fotoalbum skvělý.

mira.l
09.07.2021 5 z 5

Já jsem tak trochu doufal, že z cest "Žlutého cirkusu" vznikne nějaká knížka, minimálně od jejich cesty Jižní Amerikou. Přišlo mi trochu škoda, že se žádná neobjevuje už jen pro to množství fotografického materiálu, který mají. Na druhou stranu mi bylo jasné, že převést na papír to, co znám z filmů a seriálů, nebude lehké. Hodně, ale opravdu docela hodně dlouho se nic nedělo.
A pak se objeví TOHLE. Já nevím, jestli to byl dlouho plánovaný záměr nebo nedostatek jiné činnosti v roce 2020 v době koronavirové, co Dana Přibáně přimělo dát tohle dílo dohromady... Je jasné, že to množství materiálu, několik stovek dnů, tisíce najetých kilometrů, desítky různých oprav menších i zásadních a zřejmě desítky tisíc fotek se prostě nedá zpracovat do jedné knihy den po dni. Ano, asi by to chtělo ještě jednu jazykovou korekturu, tu a tam chybí nějaké to písmenko či přebývá nějaké to slovíčko, a není to jev zrovna ojedinělý, ale...
Ale všechno podstatné z trabantích cest tam řečeno, tedy napsáno je, a ty fotky ... i kdyby tam nebyl žádný souvislý text, jen krátké popisky u fotek, i tak by to byla paráda. Ty fotky jsou prostě úžasné!!! Už u první cesty byly pěkné a s každou další se jejich kvalita dá se říct jen zvyšovala!!
A i poté, co jsem viděl s D. Přibáněm nějaký rozhovor, ze kterého mi vyplynulo, že (asi nejen) já bych s ním v jedné partě zřejmě dlouho nevydržel, on je člověk poněkud svérázný, tak rád objektivně uznávám, že on když se do něčeho zakousne, dotáhne to dá se říct k dokonalosti, protože tohle se povedlo jakože hodně!! Pokud k tomu člověk má ve své sbírce filmy a (nebo) trabantí seriály, tak se to všechno krásně doplňuje.
Na závěr zmíním drobný, ale vtipný detail: stránka 601...:).

DraculasLady
06.05.2021 5 z 5

Pro fanouška seriálu Žlutého cirkusu možná trochu povinná výbava knihovny. Krásně shrnuté všechny cesty, strasti i radosti, které jdou s trabanty a spol. zažít. V knize se objeví i skutečnosti, které v seriálu nejsou, a zase v seriálu je něco, co není v knize. Dohromady je to ale dokonalý doplňující se pár. Stejně jako na seriálu je i na knize cítit postupný vývoj a rozvoj dovedností členů výprav. Kvalita fotografií stoupá úměrně zažitým dobrodružstvím. A hlavně - pokud hrajete i trabantí společenskou hru, je knížka mnohem jednodušším řešením na dohledání faktů, než přetáčení filmů z jednotlivých výprav.
Osobně jsem ale nejraději za to, že koupí knihy přes startovač jsem mohla přispět na další cirkusácké cestování. Trabant FOREVER!

kure91
02.03.2021 5 z 5

Hodnotit tuto knihu je poměrně složité, kdybych nikdy nevěděl o Žlutém cirkusu, tak řeknu pecka, ale jakmile člověk viděl jejich seriály, byl na Náčelníkových přednáškách nebo sledoval jejich sociální sítě, moc nového se nedozví. Avšak to bylo předesíláno před vydáním knížky i na jejím úvodu, takže to vytýkat nemůžu... Celá knížka shrnuje všechny výpravy Žlutého cirkusu pěkně, jak šly za sebou a poskytuje ucelený přehled toho, kam se šlo s Trabanty, Maluchem a motorkami dostat, co se při tom rozbilo a co posádky zažily. Takže závěrem lze jen říct, že knihu jde jen a jen doporučit.

SilviiM
15.02.2021 4 z 5

Miluju trabanty, miluju knihy, takže trabantí kniha byla jasná volba :). Kniha je krásná, těžká, plná fotek a humorného čtení z cest.

muchomurka
05.02.2021 5 z 5

Naprosto boží knížka, kterou jsem si po celou dobu čtení užívala a doufala, že neskončí. Skončila a je mi to trochu líto, chtěla bych ještě, ale co, přečtu si ji zas a znova.
Seriál se mi hodně líbil (všechny cesty), knížka ho krásně doplňuje. Nejen velkým množstvím fotografií, ale i textu, který je psaný ve stejném duchu, jako byl seriál, vtipné, s nadhledem, ale přesto reálné. Tento styl psaní mi hodně vyhovuje a fakt jsem si to užila a bavila se, trnula, fandila jim, užívala si cestu, jak kdybych na ní byla sama. Tahle knížka ve mně bude dlouho znít.