Pokřivenej svět: Povídky o rituálech

Pokřivenej svět: Povídky o rituálech https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461566/bmid_pokrivenej-svet-povidky-o-ritualech-SsE-461566.jpg 4 8 5

Tovaryši kalamáře série

< 4. díl >

Každý má nějaký svůj rituál, ať už žije v Paříži, Brně či ve starém Babylonu, v blázinci nebo po rozchodu u rodičů. Rituály se nevyhýbají ani terapeutům, družičkám, psům a jejich paničkám, ba dokonce ani postavičkám z večerníčku. Patnáct českých a slovenských autorů představuje své rituály v jedinečné humorné antologii.... celý text

Přidat komentář

GošaGoša
16.01.2024 3 z 5

Po úvodním slově jsem se těšila na vtipné povídky a ono se nekonalo. Tak mi v paměti nejvíc utkvělo "Neříkej mi Puklinko!"

novipav177
25.04.2023 4 z 5

Za mě dobrý. Obecně byly tyhle Gorgona antologie super. Škoda, že to asi zatím skončilo :(. Některé příběhy by snesly rozpracování do delšího textu - zrovna titulka po něčem takém přímo volá.


luciboom
17.04.2023 4 z 5

Většina je skvělá, něco bych si dokázala odpustit. Titulní povídka jednoznačně nejlepší! Chtělo by to pokračování!

SBH
26.02.2021 2 z 5

Obálka je pěkná, až na to, že nedokážu obrázky přiřadit k povídkám. Jednou z podmínek soutěže byla humorná forma, naivně jsem se těšila, že mi kniha zvedne náladu. Což tedy nevyšlo. Humoru bylo v celé sbírce méně než šafránu. Většina povídek mě neoslovila. Na vině byla zbytečná vulgarita, afektovaná přepjatost, špatné vypointování, spousta nesmyslů a logických chyb.
Nejhorší byly, podle mého soudu, Magické víno a Řiťuál. Královsky jsem se bavila nad Otevřeným dopisem a Démonstrádou, Pokřivenej svět a Trampoty temného mága se mi docela líbily. Ale zbytek dost bída.

Leona333
27.01.2021 5 z 5

Tuto knihu nelze hodnotit asi jako celek. Už i z toho důvodu, že se na obsahu knihy podílí více autorů.
Kniha s názvem Pokřivenej svět, mne svou různorodostí povídek o rituálech a jak je někteří autoři pojali - zpracovali, buď jako fikci, či se drželi historických údajů..., opravdu nadchla. Nejvíce se mi líbila povídka s názvem: To nejlepší nakonec, Magické víno a povídka Neříkej mi Puklinko!
Každopádně si myslím, že i ostatní povídky za přečtení rozhodně stojí, u kterých si čtenář vybere jistě tu svou nej. ; )

Část díla

všech 15 částí díla

Kniha Pokřivenej svět: Povídky o rituálech je v

Přečtených10x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x