Továrna na sny

Továrna na sny https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481506/bmid_tovarna-na-sny-28z-481506.jpg 5 37 7

Tajné příběhy hollywoodských trháků. Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří akční žánr střídavě stavěli a vyhazovali do vzduchu. Hollywood. Továrna na sny exportující dokonalý americký produkt do kinosálů v nejzapadlejších koutech světa. Místo, které změnilo tisíce osudů. Co se ale nachází pod jeho pozlátkem? Nahlédněte za oponu mašinérie, kde se skrývají fascinující příběhy, šokující souvislosti i drobné trhlinky v jinak dokonalých úsměvech hrdinů z plakátu. Tohle bude jedna velká filmová jízda – a navíc se spoustou historek z natáčení!... celý text

Přidat komentář

Koty7
14.03.2024 5 z 5

Další z děl mé oblíbené redakce MovieZone. Tento díl pojednává o historii hlavních hollywoodských studií a jejich systému. Poodhaluje nám pokličku různých filmových ať už úspěchů nebo přešlapů a ukazuje nám jejich zákulisí.

DarthSoren
24.06.2022 5 z 5

Jako kovanýmu fanouškovi akčních B-ček odchovanýmu na Sly-ovi, Arniem, JCVD a Dolphovi (a ano, i Seagalovi) - i když mi je sotva 30 - mi samozřejmě nemohli ujít videá kluků z Moviezone, především jejich eposy MZ Live Speciál a Encyklopedie akčního filmu. Díky tomu jsem se dostal ke knížce Továrna na sny. Hoši zde poukazujou na velice zajímavé věci z pozadí tvorby těch největších filmových hitů Hollywoodu, takže by si měl na své přijít každý, kdo chce zabrousit do tajů filmové magie. Jo, Hollywood a natáčení snímků nejsou jenom úsměvy a stylové pózy. Je to v první řade biznis a kdo nechce pochodovat jak tenhle svět velí, ten v něm nemá co dělat. Je na vás jestli chcete zůstat žít v blažené nevědomosti, nebo se třeba dozvědět, že váš oblíbený herec/režisér je ve skutečnosti autokrat nebo vůl, nebo obojí. Já jsem s knihou spokojený a rád bych se dostal i ke knize Encyklopedie akčního filmu, která snad bude přesně dle mýho gusta. Kdyby alespoň byla na pultech k dostání... kluci, chtělo by to dotisk.


jaroiva
08.04.2022 4 z 5

"Kde se točí nejvíc filmů? V Nigérii.
Kde se na filmy nejvíc chodí? V Indii a v Číně.
A kde se na nich nejvíc vydělává? Samozřejmě v Hollywoodu."
A o tomto hollywoodském businessu je celá kniha.

Nejsem nějaký filmový fanoušek. Z filmů, které se v knize podrobněji rozebírají, jsem viděla jen pár. Obdivuji autory za zpracování takového množství dat. Rozhodně zajímavý a chválihodný počin.

Knihu jsem si půjčila elektronicky - bohužel v PDF formátu, pro mě špatně čitelnou na menší obrazovce, takže mi čtení trvalo dlouho a s grafickou stránkou jsem se při čtení spíš trápila. To ale není chyba autorů a knihy, ale spíš systému výpůjček a jediné možné využitelné aplikace pro čtení.
Jestli si budete chít knihu půjčit, varuji před elektronickou, ale půjčte si raději papírovou. Tohle pro mě byl boj.

I když filmy nesleduji, ráda jsem si početla informace ze zákulisí, i když jsem si tím jen potvrdila, jak je dobře, že filmy moc nesleduji.
Když jsem v době vydání Titanicu na něj nešla do kina kvůli reklamě na "nejdražší" film všech dob, ještě jsem ani netušila, jak malá špička ledovce je to v moři dalších "nejnákladnějších" filmů Hollywoodu. Tehdy jsem si řekla, že nebudu podporovat tuto nákladnost ještě svou platbou za lístek do kina.
Po dočtení této knihy si to jen potvrzuji. Je to velký business, zákulisní boje a prostě ... inu "továrna", jak praví název.
Kapitolka, která mě hodně zaujala, se týká Product placementu jako dalšího výdělečného kousku mozaiky tohoto průmyslu. Mrzí mě, že PP se už ve velkém dostává i do knih, takže zatímco ve filmu ho nevnímám jako rušivý, když je dobře udělaný, v knihách ho vnímám velmi rušivě. Byla bych ráda, kdyby se ho autoři vyvarovali a jestli se bude směrovat i knižní tvorba tímto továrním směrem, budu na stará kolena asi číst už jen staré osvědčené autory.
Konec hlášení, přečtete si sami a udělejte si vlastní obrázek.

hroubek
12.01.2022 4 z 5

Z mé strany velká spokojenost. Kniha se hodně moc povedla a dozvěděl jsem se spoustu zajímavých a důležitých informací, ze světa filmu. Čte se to velmi příjemně a autorská dvojice vše krásně vysvětlí. Je zábavné číst o filmech, které mám hodně rád, že jejich vytváření bylo peklo pro všechny zúčastněné. Kniha krásně předvede, že úspěch v Hollywoodu má stinné stránky a vše je vykoupeno dřinou, talentem, odvahou, bolestí a někdy taky velkou dávkou štěstí. Jediné, co mi v knize hodně chybělo, bylo rozebrání klasického filmového štábu a jak to v praxi funguje, plus tam dát nějaké jmenovité příklady. Ale jak jsem psal na začátku, velká spokojenost a radost ze čtení.

hanak_v_exilu
25.12.2021 5 z 5

Nejsou to Bordwellovy Dějiny filmu, nejsou to Biskindovi Bezstarostní jezdci a zuřící býci, není to Epsteinova Ekonomika Hollywoodu - je to něco mezi. Kniha o filmu plná zákulisních informací, historek, zaručeně pravdivých drbů a odkrývaných tajemství na trhu chyběla. Takhle koncipovanou, napsanou stylem kluků z moviezone, si ji dám líbit.

pan_em
13.12.2021 5 z 5

O podezřelém hodnocení uživatelů PetraLuki, Karkulin.k, Tomas.Kazin si udělejte obrázek sami. Stejně jako u všech dalších knih z redakce MovieZone. Překvapivě všichni milují knihy Jana Tománka, autora příšerných animáků Kozí příběh. Náhoda? Nemyslím si.

KikaTeeBee
13.12.2021 5 z 5

Konečně kniha, která parádně mapuje všechny myslitelné hollywoodské blockbustery – prostě všechny moje hrdé filmové lásky i všechny moje guilty pleasures na jednom místě, super okomentované, dobře vyzdrojované, jo, tohle mě prostě baví. Dá se číst na přeskáčku po heslech, ale přistihla jsem se, že to čtu jako klasickou knihu. A je to napínavější a napínavější!

Autoři knihy

Kniha Továrna na sny je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce22x
Chystám se číst15x
Chci si koupit20x