Komentáře knihy Vzdor

slepÝVoko
14.05.2026

Jsem ve čtvrtce knihy a končím. Nedočtu asi ani za nějaký čas.. úplně jsem ztratila zájem. U třetího dílu jsem to prostě četla a dobře se četlo ale teď.. je to jako sledovat tenis. Tam a zase zpět. Ke stejným postavám.. jak by autorka napsala 4 a více knih, když stačí aby Krvana řekla vše. Toť vše.

ivka7708
06.05.2026

Ďalší epický diel, v ktorom musí partia pubertiakov utekať pred Cyrusovým vojskom, poraziť nezrušiteľnú kliatbu, zložiť nesplniteľnú skúšku a zvládnuť kopu ďalších prekážok. A to všetko asi tak za týždeň :D
Je to samozrejme celé trochu pritiahnuté za vlasy, ale kapitoly sú ako vždy krátke, dej napínavý a jazyk čítavý. Ako oddychovka a návrat do čias strednej školy super.
Dej je na konci ako tak ukončený, takže kto nechce, ďalšie 2 diely čítať nemusí.

Damonka12
31.12.2025

Tahle série mě baví méně a méně, ani nevím zda budu dál číst.

Feysand
26.10.2025

Jsem jediná nebo si ještě někdo všiml toho, že zezadu knihy je napsane 3. díl?(:

Elenleb
12.10.2025

Další díl ze série Touha. Bohužel, pro mě se z toho stal zvláštně komplikovaný slepenec náhodných událostí, který vlastně ani nevím, jestli dohromady funguje. V knize se toho děje tolik, že chvílemi mi to ani nedávalo smysl. Nejdřív mě to trochu rozčilovalo, pak jsem to už nechala být a spíš jen čekala, co autorka zase vymyslí. Cca od 400. strany rychločtením přeskákáno do konce. Snad zbývající dva díly budou už jen takové doplňky.

jitka_dankova
07.10.2025

Čtvrtý díl nečekaně zajímavé teenagerovské urban upíří ságy přinesl především takový předěl či spíš ukončení série a zdolání hlavního záporáka. Pamatuji si, jak mne to při čtení anglického originálu překvapilo (to už fakt končí? jen tak? a co ty další dva díly?). Nicméně díky za to, protože autorce už očividně docházel dech. Pryč bylo všechno to popichování, praštěnost a ztřeštěnost, puberťácké výlevy i srdceryvné teenagerovské problémy, díky kterým se předchozí díly tak krásně četly. Teď jsem se doslova prokousávala depresivními úkoly a samou zbytečnou smrtí a vytvářela si od postav a děje stále větší a větší odstup, aby mne to celé nesemlelo. Pokud mohu něco vyzdvihnout, tak je to kvalitní překlad. V anglickém originále jsem opravdu dost tápala nad všemi těmi přesuny v čase a protínáním vzpomínek a představ a dost jsem se ztrácela. V češtině jsem teprve některé věci pořádně pochopila. I tak ale pro mne "dospělejší" příběh hrdinky a poznávání jejích vlastností ztratilo své kouzlo. Sice autorka propojila všechny možné souvislosti, báje a příběhy a poskládala slepenec, kterému jakštakš uvěříte, že asi dává smysl, ale už prostě příběhu chyběla ta lehkost a hravost.
Inu, mám sérii za sebou a hezky uzavřenou a teď se jako malá doslova tetelím blahem, že nakladatelství překládá i další díl, který popisuje dobrodružství dvou hlavních postav v době, když byli "v kameni". V angličtině jsem z jejich "prvního" budování vztahu byla celkem unešená a tak se těším na český překlad jak malá holka.

MamaKnihomolka
21.08.2025

Vzdor je volné navázání na předchozí díl. I přesto, že je to pár měsíců, jsem jsem četla třetí díl, vůbec mi nedělalo sebemenší problémy se ponořit do příběhu Grace a jejích přátel, kteří se snaží zachránit jak sebe, Katmerskou akademii, studenty a profesory, tak i celý svět...

Je to bichlička. Přes 700 stran. Ale čtení odsípá rychlostí blesku díky krátkým úderným kapitolám, kvůli kterým chcete číst dál. V každé kapitole se něco děje a fakt jsem se nenudila.

Konečně autorka svolila a nechala čtenáře seznámit s původem Grace a jejími schopnostmi. Věřím, že nejen já jsem na to čekala jako na smilování.
Další věc, za kterou autorce díky je pouto druhů. Hrozně moc se mi líbilo, jak ho vykresluje. Bylo v tom všechno. City, oddanost, napojení, podpora a opora za každé situace.

Nenechám si ujít další díl a těším se na nové osudy Grace a celé Katmerské akademie.

Lucciny.knihy
14.07.2025

V květnu jsem si po několika detektivkách dala oddech a přečetla jsem další díl YA fantasy se série Touha - Vzdor. Vím, že tato kniha je spíše určena čtenářům mladšího věku (takže jsou tam místa kdy si člověk řekně ACH BOŽE! TAKY JSME BYLI TAK BLBÝ), ale musím říct, že mě pozvolné odhalování Graceina příběhu baví ( a nejen jejího, ale i bratrů Vegových).

Tento díl navazuje tam, kde skončil díl předchozí. Flint přišel o přítele a nohu. Jason má dračí srdce, atd. V tomto příběhu přibude pár nových postav, opět se setkáme se starými známými a uzavřou se nevídané dohody. Nakonec budou i tací, kteří překvapí. A hlavně trochu se nám poodhalí co se dělo, když Grace a Hudson zůstali spolu zkamenělí (není toho moc, protože ti kdo tuto serii četli v angličtině ví, že poslední díl série tento příběh).

lilites
17.06.2025

Čtvrtý díl YA fantasy/romantasy série z prostředí Katmerské akademie pro nadpřirozené tvory.

V tomto díle se Grace snaží ukotvit ve svém chrličství, ukázat armádě, že je právoplatnou vládkyní a porazit se svými přáteli, krále upírů Cyruse..

Shledání nových a starých známých, také příbuzných a spoustu akce i reakce...

Tahle série, ačkoliv absolutně nejsem cílovka, mě strašně baví. Je to takové mé guilty pleasure čtení na vyčištění hlavy.

Ale baví mě ten nápad a fakt, že v každé knize je nějaké překvapení v ději. Dále cením, že postavy nejsou nedotknutelné, umírá jich tam celkem dost, a tím, že Tracy Wolff píše tak, jako by to byli i vaši přátelé, bude vám jich fakt líto...

Další skvělá část byla ,, Nesplnitelná zkouška,,. To co se tam dělo..pecka!

Samozřejmě nechybí ani romantická linka, nebo chcete-li linky...a i ty jsou milé, ne jako v mnohých romantasy ve stylu : ,, já jsem ti dala, tys mi dal..,, ale takové to vyznávání, velká slova, velké činy i když pár scének by se našlo, avšak v ramci jakés - takés korektnosti.. takže přijatelné pro 13-15+

Celkově si série drží stálý standard a dává mi co od ní očekávám, takže se fakt těším až bude přeložen další díl...

Michelleee
05.06.2025

Pokračování této nejen upíří ságy mě bavilo. Grace jako královna chrličů si musí získat důvěru u svého dvoru. Nové postavy, pár starých známých se taky vrátilo a o někoho se opět přišlo. Konečně se dozvídáme více o původu chrličů a hlavně o Grace samotné. Klidně bych to zkrátila, ale ukončení bylo hezké. Třeba už se v pokračování dozvím o čase stráveném s Hudsonem v kameni.

kachnat
13.05.2025

Opět krásný příběh, děj mi plynul před očima. Já jsem spokojená :-)

teepe
09.05.2025

Bylo to skvely, bavilo me to, kdyz jsem se pustila do cteni plynula stranka za strankou. Poslednich 300 stran nadupano dejem, jen skoda ze kniha ma pres 700 stran.

Iva095
28.04.2025

Stejně jako předchozí díly tak i tento mě bavil.
Kniha se četla jednoduše, má hodně krátké kapitoly což mi vyhovuje.
Baví mě jak Grace tak ostatní postavi dost jsem si oblíbila Hudsona.
Jsem zvědavá na pokračování. Bylo by fajn kdyby měl další díl méně stránek.

lena.o.knihach
27.04.2025

Za knihu v rámci spolupráce mockrát děkuji @albatrosmedia

Dámy a pánové, překračujeme 700 stran. Vzdor je zas o trochu tlustší než předchozí díl a já už jen kroutím hlavou, proč prostě je nutné mít každé pokračování delší a delší, když je pak nudné a ještě nudnější.

Co mě na téhle upírské sérii baví? Názvy kapitol! Jednoznačně! Těším se na každou další stranu, kdy začíná nová kapitola, díky tomu se kniha čte extrémně rychle. Pak to jsou vztahy mezi postavami, které se díl od dílu prohlubují a to jejich dohadování. Potrhlý humor nechybí.

Dozvídáme se zas něco nového o světě, magii a dalších nadpřirozených bytostech, ale čeho je moc, toho je příliš. Počet stran, rodinných shledání, dílů v sérii (Vzdor klidně mohl být poslední)…

ydnac
15.04.2025

JE ČAS BOJOVAT!

Je čas probudit armádu chrličů!
To však není úplně jednoduché.
Grace musí získat protijed a vyléčit chrliče od jedu, který by je po rozmrazení z časové smyčky zabil.
No a kdopak jim ten jed posílá...
Všechno se trochu zkomplikovalo, protože Cyrus zajal všechny obyvatele Katmerské školy a tak proti němu nikdo nechce jít...
Navíc bude muset Grace donést něco, co Cyrus moc chce a co není lehké získat!
Dále bude potřeba podstoupit Nesplnitelnou zkoušku a jak víme, to je přesně to pravé pro jejich partičku :-).
Takových nesplnitelných úkolů už tu bylo :-).

GRACE JE KRÁLOVNA CHRLIČŮ A JEN TAK SE NEVZDÁ!
Důvěru chrličů si však musí získat!
Jaxon je teď napůl drak.
Vrátil se Remy a Calderová :-).
Z Macy je už velice schopná čarodějka.
Flint hodně ztratil, ale musí to překonat.
Hudson by mohl lusknutím prstů smést nepřátele z povrchu zemského, ale bohužel to má háček...

To co se stalo při Nesplnitelné zkoušce mě opravdu dojalo:-), vůbec jsem to nečekala.
Nezlomná přátelství a soucit s druhými, to je vždycky víc než chamtivost a touha po moci.
Mimino a kuře - to jsem se nasmála :-).

Závěr mě úplně odrovnal!
NAPROSTO FANTASTICKÉ !

Lutzinka
14.04.2025

Konečně...konečně jsem tady nechtěla Grace proplesknout. To považuju za největší přednost této knihy.

Myslím, že si to drží celkem tempo, pořád je Hudson tou nejlepší postavou, pořád vám věci docházejí mnohem dřív, než Grace, pořád je to jen hon z místa na místo, pořád je to hlavně bloudění v kruhu, než pořádný děj a víc než budování světa, se buduje touha zničit Cyruse, jakoby to samo o sobě už dávno všechno nestačilo.
Na staré známé jsme nemuseli čekat dlouho a díky bohu za to. I nové postavy byly super. Izzy tomu dodala šmrnc a Džikan je zlatíčko.
Mám jen trochu výhrady na chování Chastaina a jeho nevysvětlený dvojitý zvrat v postoji ke Grace, ale dejme tomu.
Sečteno, podtrženo, vzdor zdravému rozumu, jako fantasy to vážně není nic moc, ale stejně je to guilty pleasure.

veronika3287
07.04.2025

Knížka byla napínavá od začátku až do konce. Nové postavy, nová odhalení, střípky začínající do sebe zapadat a na konci knihy...tadaaaa a máme puzzle :-)

Každá postava mě někdy opravdu strašně štvala :-), ale to k tomu prostě patří. Knížku bych určitě doporučila. Rozhodně se nudit nebudete.

Viky27
29.03.2025

Ooo, to byla jízda... nemůžu se dočkat dalšího dílu... Už bude???:-)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi